IMAO 2,33 PROMILA

‘Vozio je malo naprijed, malo natrag‘: Grdovića u 11 ujutro ulovili pijanog za volanom Mercedesa

Nakon što je priveden, poznati pjevač zadržan je u policiji do otriježnjenja te predan na Prekršajni sud
Mladen Grdović
 Ante Čizmić/Cropix

Mladen Grdović postao je dio policijske statistike jer je obuhvaćen akcijom koja se tijekom vikenda provodila diljem zemlje u borbi protiv kršitelja prometnih propisa. Kako doznajemo, 62-godišnji Grdović se u nedjelju oko 11 sati vozio Ulicom Franka Lisice u Zadru.

Prema izjavama očevidaca Grdović je 'malo vozio naprijed, a malo natrag' i tako iznova, javlja Zadarski.hr.

Bio je u Mercedesu zadarskih oznaka koji su, kako će se ubrzo pokazati, sasvim opravdano zaustavili policajci. I ubrzo se našao pred zidom.

Ponuđen mu je alkotest koji je uredno prihvatio i koji mu je izmjerio vrtoglavih 2,33 promila što je najveća koncentracija alkohola izmjerena tijekom vikenda u zadarskoj županiji.

image
Marko Todorov/Cropix

Vikend-rekorder je nakon toga isključen iz prometa te odveden u policijsku postaju na otrježnjenje, nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je u pratnji policajaca odveden na Prekršajni odjel Općinskog zadarskog suda kako bi se suočio sa sankcijom zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako nam se Grdović nije javljao, kontaktirali smo Ljubu Šeperića, njegovog menadžera.

- Nemam pojma o tome što govorite. Mi smo se zadnju put čuli prije pet dana i tada je bilo sve u redu – rekao je.

Iako je policija potvrdila incident, Grdović je, pak, Zadarskom.hr u telefonskom razgovoru sve opovrgnuo.

- Nije to istina, ma kakvi... Niti sam vozio, niti prenoćio u policiji. Sve su to laži. Nisam bio tamo – rekao je pjevač.

Prema evidencijama MUP-a, kako piše Zadarski, Grdović je u posljednjih 15 godina nanizao 70-ak prometnih prekršaja, od čega je veći dio njih bio pod utjecajem alkohola.

Zanimljivo, iako bi prema dosadašnjoj evidenciji trebao imati više od devet kaznenih bodova, što bi mu trajno oduzelo vozačku dozvolu, Grdović i dalje vozi.

image
Neja Markicevic/Cropix

Naime, za svaku vožnju iznad 1,5 promila Prekršajni sud izriče tri kaznena boda. Vozaču motornog vozila kojem je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom zbog vožnje pod utjecajem alkohola do 1,5 promila i koji u razdoblju od dvije godine prikupi devet negativnih prekršajnih bodova, poništava se vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilima svih kategorija, piše Zadarski.

Nakon proteka dvije godine, vozač može ponovno pristupiti polaganju vozačkog ispita za stjecanje prava na upravljanje motornim vozilom.

U nešto više od mjesec dana ovo je drugi put da se Grdović našao u rukama policije. Krajem listopada uhićen je zbog verbalnog napada na bivšu suprugu Brankicu. Policija je intervenirala nakon što je u alkoholiziranom stanju stigao pred njezin stan gdje je izvrijeđao.

U alkoholiziranom stanju i bez cipela, došao je na njezinu adresu gdje je joj je upućivao pogrdne riječi. Policija ga je ubrzo uhitila, te ga je nakon otriježnjenja, u subotu 31. listopada, uz optužni prijedlog iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji privela na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Tamo mu je određena mjera zabrane približavanja bivšoj supruzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 05:19