#TLZP

Vraća se po svemu posebna sezona TV showa, bez publike u studiju, a s fantastičnim kandidatima

Od ove nedjelje Nova TV opet emitira ‘Tvoje lice zvuči poznato’, zabavni spektakl čije je snimanje i emitiranje bila zaustavila korona
Tvoje lice zvuči poznato
 Luka Dubroja/nova Tv

Nakon pola godine pauze ove nedjelje, 27. rujna, vraća se na male ekrane šesta sezona jednog od najpopularnijih reality showova “Tvoje lice zvuči poznato”. Emitiranje i snimanje zabavnog spektakla Nove TV na proljeće je prekinula korona pa je nakon samo dvije epizode zaustavljeno njegovo prikazivanje. Sve televizijske produkcije, posebno one čije je snimanje već bilo u tijeku, našle su se u problemu jer su se morala obustaviti snimanja. Neizvjesnost je trajala dva mjeseca, a onda su se polako svi počeli vraćati u studio pa tako i ekipa “Tvoje lice zvuči poznato”. Osmero kandidata šeste sezone, Lu Jakelić, Siniša Ružić, Neda Parmać, Mario Valentić, Marina Orsag, Lana Klingor, Marko Braić i Fabijan Pavao Medvešek, nastavilo je s transformacijama u poznate pjevačke zvijezde, uvježbavanjem koreografija i svladavanjem pjesama.

image
Marina Orsag, Lana Klingor, Lu Jakelić, Neda Parmać
Nova Tv
image
Mario Valentić, Siniša Ružić, Marko Braić, Fabijan Pavao Medvešek
Nova Tv

Veselje

I četveročlani žiri - Goran Navojec, Igor Mešin, Indira Levak i Nives Celzijus - zauzeo je svoje pozicije, baš kao i voditelji showa, Maja Šuput i Frano Ridjan.

- Poslije dvomjesečne stanke prouzročene pandemijom koronavirusa, ali i potresa koji se dogodio u ožujku na zagrebačkom području, produkcija showa ‘Tvoje lice zvuči poznato’ vratila se sredinom svibnja u zagrebački studio kako bi nastavila sa snimanjem. Cijeli se tim tada veselio zbog povoljne epidemiološke situacije i što naposljetku mogu nastaviti sa snimanjem i tako privesti kraju tu izazovnu sezonu. U trenutku kad smo emitirali tek dvije epizode, a gotovo polovicu sezone i snimili, nije bilo ni jednostavno niti lako ‘stisnuti pauzu’’, no sigurnost i zdravlje svih članova produkcije stavili smo na prvo mjesto. Ovo zaista jest posebna sezona, a u to će se uvjeriti i naši gledatelji jer su svi dali više od sto posto sebe, od sektora maske, kostimografije do koreografije i svih ostalih članova produkcije koji su napravili ozbiljan posao - govori nam Sanja Tucman, direktorica produkcije Nove TV.

image
Igor Mešin, Goran Navojec, Nives Celzijus, Indira Levak
Luka Dubroja/nova Tv

Zaštita

Ipak, jednom kad su se vratili na set, nove mjere nisu im produljile snimanje epizoda, bez obzira na to koliko su one zakomplicirale ionako kompliciran posao.

- Poštivanje preporuka uvedeno je u proceduru svih naših setova, no duljina snimanja pojedinačne emisije nije odstupala od uobičajene. Ovaj projekt je specifičan s obzirom na dugotrajnost izvedbe transformacija na našim kandidatima, tako da je ionako dan ‘dulji’ nego na nekim drugim snimanjima zabavnih emisija. Važna je samo dobra organizacija, raspored i detaljna dispozicija koja predviđa i nepredviđeno na setu - uzvraća Tucman.

image
Siniša Ružić
Luka Dubroja/nova Tv
image
Neda Parmać
Luka Dubroja/nova Tv
image
Lana Klingor
Luka Dubroja/nova Tv

Produkcija je morala raditi punim kapacitetom, no ipak su na setu imali manje ljudi.

- Nakon povratka na set, nastavili smo ostatak sezone snimati bez publike. Gledatelji neće biti zakinuti za nastup naših fantastičnih kandidata, no u tom trenutku važno je bilo osigurati uvjete kako bismo ipak uz pridržavanje svih mjera i standarda neometano nastavili sa snimanjem do kraja i maksimalno zaštitili sve prisutne na setu - objašnjava Sanja Tucman.

Sve to, naravno, nije bilo jednostavno, jer ovaj show je specifičan i po tome da primjerice šminkeri, točnije maskeri, provode sate i sate s natjecateljima.

image
Lu Jakelić
Luka Dubroja/nova Tv
image
Fabijan Pavao Medvešek
Luka Dubroja/nova Tv
image
Mario Valentić
Luka Dubroja/nova Tv

Mikrozajednica

- Socijalnu distancu smo držali koliko je to moguće s obzirom na proces pri kreiranju transformacija. Maske, dezinficiranje opreme i prostora, kao i sve ostale preporuke, maksimalno su se poštivale, a i u privatno vrijeme svi sudionici su dobili uputu da poštuju preporuke i izvan seta - ističe Sanja Tucman i otkriva da nitko od kandidata, baš kao ni članova žirija, nije strahovao od povratka na set zbog moguće zaraze.

- Bilo je upravo suprotno, cijela produkcija se jedva čekala vratiti raditi! Na setu ovakvih emisija stvori se mikrozajednica koja se sa svakim snimanjem sve više povezuje. Zapravo je svima najteže pao prestanak snimanja, ali je zato povratak bio velika radost. Svi su se vratili, ali i djelovali odgovorno, što u privatno vrijeme, što na snimanjima, tako da je sve bilo lakše uz međusobnu podršku i poticaj - kaže direktorica produkcije.

Korona nije jedina specifičnost ove šeste sezone showa koja ima 16 epizoda.

- Bit će iznenađenja u vidu dueta jer će naši kandidati, osim što će nastupiti ‘sami sa sobom’ u duplim transformacijama koje su gledatelji već mogli vidjeti u prve dvije epizode, nastupiti i s gostima iznenađenja, također transformiranim u glazbene legende. O kojim poznatim duetima i o kojim je to gostima riječ, gledatelji će ipak doznati tek u sljedećim emisijama - rekla je za kraj direktorica Tucman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 13:58