KOBNE STEPENICE

Vrdoljak nezgodno pao i pomislio da je natukao ruku, poslije ostao u šoku kada je čuo dijagnozu

Legendarni redatelj prije dvadesetak dana je pred svojim kućnim vratima nezgodno pao i polomio ruku na dva mjesta
Antun Vrdoljak
 Marko Todorov/Cropix

- Ne brinite, nije mi ništa strašno! Živ sam i relativno zdrav - kaže Antun Vrdoljak koji sutra ide na kontrolu i skidanje gipsa.
Legendarni redatelj, naime, prije dvadesetak dana je pred svojim kućnim vratima nezgodno pao i polomio ruku na dva mjesta. Od njegovih najbližih doznajemo da se poskliznuo na mokrim stepenicama kad je išao nahraniti psa u dvorište, a premda je isprva mislio da se samo jako natukao, ispostavilo se da mu je ruka slomljena na dva mjesta.

- Nije to nikakva drama. Da, točno je, okliznuo sam se na stepenicama i zaradio prijelom nadlaktice. Je li boljelo? Pa, nije da nisam ništa osjetio - kaže redatelj koji je 4. lipnja proslavio svoj osamdeset i deveti rođendan.

- Neće meni ništa biti, tek sam u devedesetoj - s osmijehom govori Vrdoljak kojeg pitamo kada je točno pao.

- To sad samo dobri bog zna. Ja vam ne brojim dane koje provodim u boli i nesreći. Zanima me samo lijepo - ističe redatelj koji se ipak nada da će se sutra od doktora vratiti bez gipsa na ruci. Dozvoli li mu liječnik, nakon toga će sa svojom obitelji otputovati na Brač, gdje će uz more i u hladovini lakše podnositi visoke ljetne temperature. Hoće li u hladu borova možda smišljati neki novi filmski projekt?

- Čujte, kod mene ništa nije nemoguće ni nevjerojatno. Ponekad i ja samog sebe iznenadim - priznaje Vrdoljak koji se prije četiri godine, u dobi kad se neki njegovi vršnjaci oprezno i polako šeću od kauča do kuhinjske stolice, zbog snimanja filma “General” o životnom putu Ante Gotovine dva puta popeo na vrh Dinare sa svojom filmskom ekipom.

- ‘General’ je jedini film zbog kojeg sam se u dobi od osamdeset i pet godina dva puta penjao na vrh Dinare. Sigurno je da se treći put tamo neću uspeti, a sigurno je i da mi se radi ‘Generala’ uspon činio lakši nego što je to realno bio. Što dalje? U ovim mojim godinama znam da uvijek dolaze neka nova ljeta, neke nove jesenje kiše... Tko to može znati što nam nosi budućnost - kaže Antun Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:32