ZLATNI STUDIO 2022.

Z ++: On je nova zvijezda trap scene i streaminga koja rasprodaje koncerte

Brojne njegove pjesme na YouTubeu broje milijune pregleda pa tako ‘Kabriolet‘ ima čak šest milijuna pregleda

Zvonimir Husnjak

 Jutarnji.hr

Zvonimir Husnjak, 25-godišnji Osječanin, posljednjih godina osvaja streaming servise, i postao je jedno od najpoželjnijih imena trap festivala i koncerata.

Baš je nedavno prvi put sam napunio Tvornicu, koju je rasprodao u tek nekoliko tjedana. U tom je prostoru već imao neke antologijske nastupe, od kojih se posebno pamti onaj iz prošle godine, na festivalu Drito iz Tvornice, koji okuplja najpoznatija imena (t)rap scene.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Moj prvi nastup na Dritu dogodio se nekoliko mjeseci nakon izlaska prvog albuma "18++". Atmosfera je bila fenomenalna, kao i uvijek na Dritu, a to mi je bio prvi put da nastupam pred većom publikom. Ako se ne varam, u Tvornici se tada skupilo oko 1500 ljudi, i fasciniralo me koliko su dobro znali tekstove. Na kraju sam dobio i nagradu publike za najbolji nastup drugog dana Drita - rekao nam je nedavno u intervjuu Zvonimir.

Brojne njegove pjesme na YouTubeu broje milijune pregleda. "Kabriolet" na YouTubeu ima čak šest milijuna pregleda, a približno velike brojke imaju i hitovi "crno + zlatno", "Ljeto već je gotovo" te "Magija".

Jedna od pjesama koje su ga lansirale među najpopularnije domaće trepere bila je i obrada pjesme "Crno i zlatno", koju izvodi folk diva Seka Aleksić. Pjesma je to koja je obilježila brojne pripadnike Zvonimirove generacije - bila je hit među tadašnjim klincima.

Sve i da nikada niste bili pobornik turbofolka, teško da ste mogli izbjeći to da vam se njezine pamtljive riječi ne uvuku u uho. On je "posudio" neke od tih riječi, te im iskrojio glazbu u vlastitom aranžmanu. Jako je brzo imao internetski hit, možda upravo zbog toga što je publici pjesma evocirala neka vremena u kojima se ona vrtjela stalno i svuda.

- Još prije objavljivanja pjesme imao sam osjećaj da bi to mogla biti stvar koja će doći do šireg kruga ljudi, i tako je i bilo. Budući da je pjesma hibridan primjer obrade, gdje je svakome tko sluša jasno da je refren preuzet iz narodnjačkog hita, imao sam ideju da bih nekada mogao imati problema zbog toga, ali svejedno sam objavio bez javljanja originalnom autoru, jer sam očekivao da će unaprijed tražiti novac (koji tada nisam imao) - ispričao nam je z++.

Nakon što je pjesma eksplodirala i došla do velikog broja streamova i YouTube klikova u kratko vrijeme, prema njegovim očekivanjima, javio mu se autor originalnog refrena pjesme "Crno i Zlatno" i prijetio mu tužbom u slučaju da mu ne plati određeni iznos novca ili ne obriše pjesmu.

- Pjesma je tada obrisana s interneta, ali je i dalje ostala hit te nalazila put do slušatelja na različite načine. Na kraju sam uz pomoć svog tada novog izdavača yem. uspio ishoditi uvjete prihvatljive za mene i za originalnog autora, pa je pjesma vraćena na obostrano zadovoljstvo - kaže Zvonimir. U glazbenoj kategoriji Novo lice uz njega su tu Albina, Lorena, Fran Vasilić i Vjeko.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:33