Sanja Doležal

‘Za 60. rođendan pozvala sam na tulum i dvojicu mladića u najboljim godinama‘

Proslavila sam ‘Bikovo‘, na kojem su uvijek moji dečki iz Novih fosila, a tu su bili i članovi Pavela i benda ‘Neki to vole vruće‘

Sanja Doležal

 CROPIX

Za šezdeseti rođendan samoj sebi sam poželjela zdravlje. Mislim da je to najvažnije - kroz smijeh kaže Sanja Doležal, dok raščišćava posljedice tuluma koji je proteklog vikenda upriličila u svojoj kućici u Donjem Zvečaju, na zelenim obroncima uz Mrežnicu. Bilo je, kaže nam, bučno, veselo, s puno pjesme, puno hrane i pokojom čašicom, kako i treba biti kada se obilježava Bikovo.

No, što je, pobogu, Bikovo, pitamo Sanju, koja je jedva dočekala da nam otkrije značenje.

Brojne čestitke

- To je trostruka fešta nas, horoskopskih Bikova. Desetljećima prije nego što nas je korona nakratko ugasila, mi smo zajednički slavili naše rođendane. Jer, Zec je rođen 7. svibnja, meni je rođendan 9. svibnja, a Marinko je rođen 10. svibnja. Ja se sad više ne mogu ni sjetiti tko je tu našu zajedničku feštu prvi prozvao Bikovo, ali ime je ostalo i ušlo u legendu - kroz zafrkanciju govori Sanja, koja je na Mrežnici napravila pravi party za ekipu. Drvenu ljetnu kuhinju s koje puca senzacionalni pogled na rijeku, ukrasila je zlatnim balonima i natpisom “Happy birthday”. Video je objavila na društvenim mrežama, gdje su joj rođendan, uz mnoge prijatelje i vjernu publiku, čestitale i kolegice Indira Levak i Karmela Vukov Colić. No, tko joj je čestitao uživo?

image

Zagreb, 300919.
Vlaska.
Silvestar Dragoje - Somi i Miroslav Stanic - Djimi iz dueta
Neki to vole vruce.
Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Damjan Tadic/Cropix/Cropix

- Na Bikovu su bila tri benda: prvi, moj domaći, koji, uz mene, čine moji dečki: Zec i Marinko. Tu su bili i naši prijatelji, mladići u najboljim godinama: Šomi i Jimmy iz grupe Neki to vole vruće, a s nama su slavili i naši dragi prijatelji “omladinci” iz grupe Pavel - govori Sanja, koja je s Marinkom Colnagom i Vladimirom Kočišem Zecom lani glazbeno udružila snage upravo s grupom Pavel, pa su zajedno otpjevali fenomenalnu pjesmu “Dani koji sjaje”, čiji stihovi kažu: “Još uvijek daleko je kraj, još uvijek žari isti sjaj, još ima prkosa u nama. Neka svi drugi ostare, neka nas na miru ostave, bit ćemo mladi dokle treba...”

A točno u tom tonu proslavljeno je i Bikovo, s neizostavnom tortom i darovima kojima se najviše obradovao najstariji slavljenik 81-godišnji Marinko Colnago, koji je odmah isprobao kako zvuči novi ukulele koji je za rođendan dobio na dar.

Iznenađenje

Sama Sanja, koja je neizmjerno uživala prošlog vikenda na trostrukoj rođendanskoj fešti, kaže kako je ona najljepši rođendanski dar već dobila. Bilo je to rođendansko putovanje u Amsterdam, koje su joj početkom svibnja organizirala njena djeca Lea i Luka. Lea inače već godinama živi u Londonu, dok je stariji sin Luka u Bruxellesu. Njih dvoje dugo su razmišljali o tome kako iznenaditi svoju mamu, a onda su se sjetili kako bi najljepše bilo da svi troje na Sanjin rođendan provedu pet nezaboravnih dana u Amsterdamu, gradu u kojem Sanja još nije dotad bila.

- Amsterdam me oduševio, prošli smo mnoge muzeje, zaista uživali u upoznavanju grada, ali meni je najveće veselje bilo to što smo bili svi troje zajedno - govori Sanja, koja ne krije koliko je ponosna na svoju djecu.

- Pošteni su, skromni, brižni i samostalni. Uvijek sam ih podržavala u njihovim ciljevima i snovima, jer kada su sretni oni, sretna sam i ja - govori ponosna mama, koja se nedavno vratila iz Kanade, gdje je s Marinkom i Zecom ponovno nastupila nakon četrdeset i tri godine.

image

Zagreb, 200410.
Medvescak 20, tonski studio Janko Mlinaric Trooli, okupila se orginalna postava Novih Fosila radi snimanja novog albuma.
Na slici: Rajko Dujmic, Vladimir Kocis Zec, Nenad Saric Brada, Sanja Dolezal, Marinko Colnago.
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Damir Krajac/Cropix

Put ‘preko bare’

- Bilo je kratko, ali slatko. Nastupali smo u Mississaugi, a u publici je bilo i ljudi koji nisu bili ni u planu kada smo posljednji put tamo pjevali. Koncert je bio fantastičan, a u pet dana, koliko smo boravili “preko bare”, iskoristili smo priliku da odemo na slapove Nijagare, kao i u jednu prekrasnu vinariju. Ali, najvažniji je bio koncert. Mi zapravo i ne nastupamo tako često, ali nam je zato svaki nastup veliko veselje, jer znamo da ćemo s publikom podijeliti emocije. Spremamo se kao da idemo na maturalac. Ja spoham piceke, ako idemo negdje dalje na put, tamanimo ih u našem kombiju i usput prepričavamo neke anegdote iz dobrih, starih vremena - kaže Sanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2023 18:08