IZNENAĐENJE NA DORI

Za Eurosong se natječe i kći bivšeg premijera! Zvuči kao Adele, a hrvatski govori bolje od tate

Ella Orešković, kći bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Tima Oreškovića u Opatiji će nastupati s pjesmom s pjesmom ‘Come this Way‘
Ella Orešković
 Privatna arhiva

Najveće iznenađenje ovogodišnje Dore je nastup Elle Orešković, kćeri bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Tima Oreškovića. U Opatiju 21-godišnja Ella dolazi s pjesmom 'Come this Way' za koju je glazbu napisao Siniša Reljić Simba, a stihove sama Ella.

- Pjesma je ljubavna, srednjeg tempa, s malim retro touchem. Zvuči moderno, čvrsto i premda je nezahvalno opisivati pjesmu, pošto se ona prije svega mora čuti, rekla bih da je to nešto u stilu onog što na svjetskoj sceni radi Dua Lipa - kaže nam Ella čiji glas oni koji su je imali prilike čuti uspoređuju s Adele.

image
Privatna arhiva

Elli to, naravno, laska, no ističe da joj nije namjera nikoga kopirati, nego da želi sama graditi svoj originalni glazbeni put. Na Dori će pjevati na engleskom jeziku koji je, ističe, njen prvi jezik, premda ova studentica psihologije (koju studira u Španjolskoj na Universidad Catolica San Antonio de Murcia) i hrvatski jezik vrlo lijepo govori.

image
Privatna arhiva

- Bolje od tate! - u šali kaže Ella koja u Hrvatskoj uostalom živi već deset godina, kada se s obitelji doselila iz Kanade. Za glazbu se ozbiljnije počela zanimati još dok je pohađala American International School of Zagreb. Tada je, priča nam djevojka koja u slobodno vrijeme voli slušati R'n'B, pop i soul glazbu, počela pisati i vlastite pjesme, koje zasad nije objavila. Što se skladbe 'Come this Way' tiče, Ella i Simba napravili su je u nekoliko sati, a premda su je još prije pola godine planirali objaviti i snimiti video spot za nju, to je propalo zbog korone, pa su je tako, spletom okolnosti, prijavili za Doru i - prošli.

- Bila sam oduševljena kada sam doznala rezultate HRT-ovog natječaja. Naravno, i moji doma su presretni - kaže Ella, koju pitamo kako je na lijepe vijesti reagirao njen tata, bivši hrvatski premijer Tihomir Tim Orešković.

image
Tim Oresković snimljen 2012.
Boris Kovacev/Cropix

- Cijela moja obitelj velika mi je podrška. Svima mojima drago je da me toliko veseli baviti se glazbom, pa ni tata nije iznimka. On isto jako voli glazbu, mada se moj i njegov glazbeni ukus razlikuju. On najviše sluša Queen, Rolling Stonese, Guns&Roses, AC/DC... - otkriva Ella.

Što očekuje na Dori?

- Dobru zabavu i dobre pjesme. Pogledala sam, naravno, tko se sve natječe i drago mi je da ove godine prevladavaju mladi, moderni izvođači. Naravno da bi mi velika čast bila predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, ali na Doru prvenstveno gledam kao na sjajnu priliku za promociju pjesme. Ovo natjecanje pratim godinama, lani su mi najbolji bili Damir Kedžo i Mia Negovetić - kaže Ella.

image
Žiri Dore 2021.
HRT

Tko sve ide na Doru

Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavljuje rezultate ovogodišnjeg natječaja za Doru 2021. Žiri u sastavu: Andrej Babić (HGU, HDS), Hrvoje Prskalo (HDS), Matija Cvek (HGU), Monika Lelas (HRT – HRA) i Uršula Tolj (HRT – HTV) utvrdio je da je na natječaj koji je završio 10. prosinca u ponoć pristiglo 135 prijava i ukupno 140 pjesama.

Potom je peteročlani stručni žiri (sastavljen od predstavnika HRT-a, HDS-a i HGU-a) pod vodstvom urednice projekta Dora 2021. Uršulje Tolj u razdoblju od 12. do 14. prosinca detaljno i višestruko preslušao sve prispjele skladbe i jednoglasno izabrao 14 pjesama (i 4 rezerve) koje će se 13. veljače 2021. u Opatiji natjecati na Izboru hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije - "Dora 2021." - za prestižnu statuu Dore i hrvatsku pjesmu predstavnicu na Eurosongu 2021. koji će se održati u svibnju u Rotterdamu.

To su (abecednim redom):

1. BLIND (F. Rudan / A. Franić / H. Domazet – F. Rudan / A. Franić) – FILIP RUDAN

2. COLORS (B. Georgiev Milanov / B. Brunović) – BERNARDA

3. COME THIS WAY (S. Reljić Simba – E. Orešković) – ELLA OREŠKOVIĆ

4. KRIV (S. Reljić Simba – Fayo) - SANDI CENOV

5. MA ZAMISLI (P. Martinjak) – BETA SUDAR

6. NOĆI PIJANE (B. Vuco) – BRIGITA VUCO

7. OCEAN OF LOVE (A. Pupavac / A. Bjorkman / K. Persson / T. Marić – A. Pupavac) – ToMa

8. RECI MI (E. Vidović) – ERIC

9. RIJEKA (H. Librenjak – Miki Solus / N. Kraljić) – NINA KRALJIĆ

10. SHARE THE LOVE (I. Škunca – A. Colburn / I. Škunca) – ASHLEY COLBURN & BOJAN JAMBROŠIĆ

11. SHE'S LIKE A DREAM (M. Negovetić / L. Deb / D. Jamm / D. Kertes) – MIA NEGOVETIĆ

12. TICK-TOCK (B. Mihaljević – M. Cinnamon / T. Buklijaš Bakić) – ALBINA

13. ZALJUBLJEN (M. Mirković) – CAMBI

14. ZAPJEVAJ, SLOBODA JE! (K. Rahimovski) – TONY CETINSKI & KIKI RAHIMOVSKI

Rezerve:

1. BRODOLOM (E. Lovrić) – ELIS LOVRIĆ

2. MEGALOMAN (A. Čubrić / J. Houdek – A. Čubrić) – ENDI (feat. LORA)

3. SOLDIER (P. Ružević / A. Bjorkman / A. Pupavac / J. Alin – P. Ružević / A. O'Connor) – PJERINO RUŽEVIĆ

4. ONLY LOVE (B. Čakić / I. Ivić / R. Babić – B. Čakić / N. Špralja) – Z/11

image
HRT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 01:41