JURICA POPOVIĆ I JIMMY STANIĆ

Za naš duet “Tri brata” snimili smo veseli spot o odlasku u Irsku

 

Sredinom ovog tjedna premijerno će biti prikazan novi spot poznatog glazbenika Jurice Popovića, pjesma “Tri brata”, duet s legendarnim Stjepanom Jimmyjem Stanićem. Fanovi će uživati u priči koja je snimljena ovog vikenda, a Jutarnji je zavirio na set, u staru posavsku kuću koja je odigrala ulogu toplog obiteljskog doma.

U njoj se, uz stol (i odličan ručak) okupila glazbeno-glumačka ekipa koju su uz Jimmyja Stanića i Juricu Popovića činili i glumac Vedran Mlikota te Anamarija Matić, Monika Vrban i Matilda Elizabeta.

- Kuća je sama po sebi zanimljiva jer je dio naše tradicije, htjeli smo se posredno dotaknuti naše baštine, prošlosti, a i naći savršen prostor za obiteljsko okupljanje - kaže Jurica Popović, koji je i osmislio scenarij za spot. Voli to raditi, priznaje, video mu je velika strast, a ima i golemo iskustvo - do sada je radio na više od 120 spotova.

- U biti, želio sam postići neku svoju varijantu teatra apsurda, po uzoru na Brechta, Ionesca - dodaje Popović.

Zašto je tako, jasnije je kada se zna o čemu govori pjesma “Tri brata”. Popović se u njoj bavi mnogim aktualnim temama, od omiljene hrvatske zabave, vršljanja po šoping centrima u obiteljskom aranžmanu pa do odlazaka u inozemstvo trbuhom za kruhom...

- Vedran Mlikota je treći brat. On je taj kojeg šaljemo u Irsku, jer je to naša stvarnost, malo će nam pripomoći financijski, a mi ćemo ostati doma i čuvamo mu suprugu - objašnjava Popović priču i dodaje: - Pjesma je vesela, šaljiva, ali iz nje odašiljemo više strelica. Šoping za mnoge postaje svojevrsni ključ postojanja, mnogima je to jedina obiteljska aktivnost jer idu s djecom.

Gubi se kontakt s prirodom, majkom zemljom, otuđujemo se. Pitanje je kako će se razviti nove generacije koje su odgojene u zatvorenom, hladnom svijetu. Svakodnevica nije laka, treba platiti račune, spojiti kraj s krajem i nije lako pružiti djeci nešto drugo. Ali mislim da se uvijek može, samo treba uložiti dodatni napor.

Boris Kovačev / CROPIX

Iznimno je sretan što je Jimmy Stanić pristao na suradnju, jer doajen naše glazbene scene godinama nije surađivao s kolegama. Pristao je raditi ovaj duet jer mu se svidjela tematika, a nekako se i sam našao u njoj jer je imao tri brata i pjesma ga je vratila u prošlost.

- Podsjetila me na davne dane, kada nije bilo “šopinga i dopinga“, ali bilo je puno drugih lijepih stvari. Bilo je više entuzijazma, koji je u meni i dandanas. Pjesma mi se dopala jer je duhovita i s odličnom ritmičkom pratnjom - objasnio je Stanić, kojeg je na snimanju u Posavini pratila i njegova supruga Barbara.

- Jimmy i ja kliknuli smo otprve. Fascinantan je čovjek, ima iznimnu energiju. Na snimanju je plesao, zafrkavao se. Dobro smo se zabavljali i pošteno naradili. Fascinantno je i to koliko je mlad u duši, kako razmišlja, koliko je mentalno bistar - kaže Popović, koji je spot doradio s ekipom iz Amarie produkcije s kojom već dulje surađuje.

Pjesma “Tri brata” drugi je singl koji bi za neko vrijeme mogao naći svoje mjesto na Popovićevu sljedećem albumu, a bio bi posvećen suradnjama. Već je napravio pjesmu “Idi” sa Zdenkom Kovačiček, a pripremio je i sav materijal za pjesmu na kojoj je surađivao sa zborom Zvjezdice.

- Imam još neke planove i ideje, no moram napraviti mali vremenski odmak, malo se posložiti i odmoriti. Prije sam nakon objave albuma skidao spotove jedan po jedan, ali sada idem obrnutim putem. Ovaj put idem pjesmu po pjesmu, a onda ću to objediniti u cjelinu - kaže Jurica Popović, koji će spot premijerno prikazati na svojem Facebook profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:24