TKO BI REKAO?

Za povijest! Modrić se prije 15 godina potpisivao Livakovićevu djedu na fotografije njegova unuka

Livaković je u više navrata isticao da je njegov pokojni djed Vojmil od početka bio uz njega i da je najzaslužniji za sva postignuća

Luka Modrić i Vojmil Livaković

 Jure Miskovic/Cropix

Kao dječaku, Dominiku Livakoviću idol je bio legendarni španjolski vratar Iker Casillas i zbog njega je stao između vratnica. Od "živih vratara” posebno cijeni Davida De Geu, a vratarski su ga odgojili pokojni Jakov Pinčić u Zadru i Željko "Deda” Nježić u Zagrebu.

image

Luka Modrić potpisuje se na fotografije mladog Dominika Livakovića

Jure Miskovic/Cropix
image

Luka Modrić potpisuje se na fotografije mladog Dominika Livakovića

Jure Miskovic/Cropix

Kolegijalne savjete tražio je od Danijela Subašića, a jedan od tih savjeta glasi da je najvažnije za vratara biti smiren i da na golu sluša sebe i svoj instinkt. Sreća pa je "Livi” poslušao "Subu” i ostao smiren dok su Japanci izvodili jedanaesterce, piše Zadarski.

image

Luka Modrić i Vojmil Livaković, djed Dominika Livakovića

Jure Miskovic/Cropix

Ipak, Livaković je u više navrata isticao da je njegov pokojni djed Vojmil od početka bio uz njega i da je najzaslužniji za sve što je postigao. Na fotografijama iz 2007. godine su Vojmil Livaković i Luka Modrić, tada još igrač zagrebačkog Dinama, koji se u jednom zadarskom restoranu potpisuje na fotografije malog Dominika. Nitko tada nije ni sanjao da će jednog dana Luka i Dominik biti suigrači i oslonci hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:37