SLAVICA KNEŽEVIĆ

Zagrebačka glumica proživjela zdravstvenu dramu: ‘Nakon infarkta prvo sam nazvala bivšeg muža‘

Sada se vratila na kazališnu scenu u predstavi ‘Ljubavna pisma‘ na kojoj radi s bivšim suprugom Markom Torjancem

Slavica Knežević

 Darko Tomas/Cropix

Zagrebačka glumica Slavica Knežević, koja se vratila na kazališnu scenu u predstavi ‘Ljubavna pisma‘ koju radi s bivšim suprugom Markom Torjancem, otkrila je za Gloriju gdje je bila kada je osjetila paralizirajuću bol u prsima, koliko su životne tragedije ‘načele‘ njezino zdravlje, ali i kako je iz svega izašla jača nego prije.

- I tog 14. studenog prošle godine, jutro sam počela kavom. Nešto iza podneva nazvao me Marko i rekao da za domaću zadaću moram razraditi još jedan dio teksta koji on neće stići. Pročitao mi je što je napravio tijekom noći. Sve smo dogovorili, a onda sam mu se požalila da mi nije baš dobro već desetak dana. Primjerice, jedan dan vraćala sam se iz dućana i nasred pločnika gotovo me paralizirala bol u prsima, jača nego ikad prije, a odmah potom utrnula su mi ramena. Ukopala sam se na mjestu, čekajući da bol prođe. Shvatila sam da je ovaj napad različit od prijašnjih, poput bolova kakve imam godinama zbog gerba, odnosno, problema sa želučanom kiselinom. Baš sam mu rekla da mi se čini da je ovaj put srce. Nakon što smo završili razgovor u predjelu prsa presjekla me bol kakvu nisam osjetila nikad prije. Jedina mi je misao bila da ću umrijeti. Držala sam se za stol, a kako je rasla bol, tako je rasla i panika. Nisam znala što je bilo jače, ispričala je za Gloriju.

U panici se nije mogla sjetiti broja hitne pa je nazvala bivšeg supruga i rekla mu da misli da ima infarkt.

image

Slavica Knežević i Marko Torjanac

Marko Miscevic/Cropix

- Mozak mi je radio savršeno, no tijelo je odlazilo. Jeziv strah. Panika. Uz ramena, utrnula mi je i vilica, a u prsima kao da mi netko nožem nešto izvlači. Marko je nazvao hitnu i dao im sve podatke, no oni su mu rekli kako ih moram sama nazvati jer nije pokraj mene. Koja ludost! Pa već sam mogla biti bez svijesti ili mrtva. On je već sjeo u taksi i krenuo prema meni. Na hitnoj se javila ista osoba kao i Marku te me pitala koliko traje bol. Već je bilo prošlo desetak minuta pa su mi rekli da s obzirom na to da je suprug krenuo taksijem k meni, odmah nastavimo do bolnice jer ćemo stići prije hitne. Dobro je što sam se sjetila uzeti aspirin, ispričala je Slavica.

Smjestili su je na intenzivni koronarni odjel, a tijekom noći imala je još desetak lakših infarkta.

- Žila je bila 95 posto začepljena, došla sam u zadnji tren. U bolnici sam bila tri dana. Dobila sam terapiju koju moram piti godinu dana. Moram se čuvati ozljeda, a osobito stresa. Premijera "Ljubavnih pisama" planirana za 8. prosinca je bila otkazana, otkriva.

Premijera njihove predstave održana je 2. veljače, a nakon nje, Slavica je ponovno završila u bolnici.

"Pojavila se ponovna bol u prsima. Kako god bih se namjestila, bol nije jenjavala. Otišla sam na hitnu u 1 sat iza ponoći, strahujući što je. Nakon nekoliko sati rekli su mi da nisam imala infarkt, ali da opet moram na koronarografiju", ispričala je glumica i dodala da su morali ponovno otkazati predstavu.

Nakon rehabilitacije, ponovno se ‘vratila u život‘. Glumila je u filmu Nevena Hitreca ‘Dnevnik Pauline P.‘, sinkronizirala crtić, nekoliko puta igrala predstave... S ‘Ljubavnim pismima‘ uskoro kreću na turneju.

- Nakon Dvora na Uni i Koprivnice, gdje je igramo 20. i 21. rujna, s "Ljubavnim pismima" gostovat ćemo u velikim gradovima diljem zemlje, od Rijeke, Šibenika, Splita, Zadra i Dubrovnika do Varaždina, Virovitice, Osijeka i Zagreba, kaže glumica.

image

Marko Torjanac i Slavica Knežević, predstava ‘Ljubavna pisma‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:12