DOKUMENTARAC

ZAGREBAČKA PREMIJERA FILMA 'RAĐA' Mnoge poznate osobe došle vidjeti film o košarkaškom asu, Dino i Viktorija privlačili pažnju natpisima na majicama

 
Dino i Viktorija Rađa u društvu Marijane Batinić i njezina supruga Mateja Pašalića
 Darko Tomas / CROPIX

Navikao se Dino Rađa tijekom karijere na "standing ovation" i na puno većim scenama, ali dojma smo da mu je ovaj na zagrebačkoj premijeri njegova filma "Rađa", posebno drag. Pljesak je trajao dugo nakon što je okončana i druga premijera filma koji prati Rađin košarkaški put od splitske Jugoplastike pa do Hall of Famea u američkom Springfieldu.

Dino je nakon projekcije filma poredao producenta i "čovjeka koji ga je nagovorio na snimanje filma" - Vojana Koceića, Antu Pupačića, "zaduženog za glazbu", neke od sudionika filma - Slobodana Subotića, Stojka Vrankovića i Mirka Krolu, te obitelj - suprugu Viktoriju, te sinove Roka i Niku (jedino je Duje nedostajao), a na pozornicu su se popeli i punac Stipe i punica Mare.

- Deset puta sam ga do sada pogledao i deset puta sam zaplakao. Znači da je pogođena žica, govorio je Dino dok je predstavljao ljude na pozornici.

A na sličnom tragu bili su i oni koji su prvi put pogledali film. "Piksi" Subotić imao je samo riječi hvale.

- Film je fenomenalan. Sjetio me na godine koje smo proveli zajedno u Grčkoj. Puno stvari sam znao o njemu, ali kada pogledaš njegovu karijeru, njegov dišpet, pa oca i majku s kojima sam se i ja družio... Nekoliko su mi puta suze došle na oči, tako da mogu misliti kako se on osjeća. Jako mi je draga scena kada su njegov otac i majka plesali, jer se to događa u mojem stanu u Grčkoj. A mi smo igrali briškulu i trešetu - Dinin otac i ja protiv Dina i Mirka Krole. I bio je dogovor da tko izgubi ide plesati, onda sam ja stavio pjesmu "Oprosti mi pape", pa su on i Mirko plesali (smijeh nap.p.). To su predivne uspomene, meni je Dino kao brat, govorio je Subotić.

U dvorani 3 Kaptol Boutique Cinema na premijeru su došle brojne poznate odsobe.

Viktoriji i Dini Rađi su se na zagrebačkoj premijeri pridružile mnogi prijatelji i poznanici, poput TV voditeljice Marijane Batinića i njezinog supruga, estetskog kirurga Siniše Glumičića, TV voditeljice Mije Kovačić, skladatelja Ivana Huljića, bračnog para Filipović, Tarika i Lejle, pjevačice Danijele Martinović, legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, glumca Slavka Sobina, pjevača Luke Nižetića, košarkaškog trenera Mirka Novosela i drugih.

Ćiri Blaževiću je, pak, za oko zapeo jedan detalj.

- U jednom trenutku svoje karijere malo je slabije igrao i shvatio je da bez hrvatskog treninga i metodologije rada ne može igrati dobro. I tada je dao veliku potvrdu hrvatskim trenerima.

Supruga Viktorija je istaknula da su osjećaji isti kao i nakon prve promocije u Splitu.

- Mislila sam, tko će sada to opet gledati, međutim, kao da ga prvi put gledam, jako brzo mi prođe... Slušam reakcije ljudi, i to je nešto najljepše što možeš doživjeti. Meni su i dalje najemotivnije scene s njegovom mamom, nakon kojih se svaki put oboje rasplačemo. Užasno mi je teško što ona nije tu da sve ovo doživi i vidi, jer točno znam kakva je bila i što je on njoj bio.

Viktorija Rađa u Splitu se pojavila u izazovnoj haljini, no za zagrebačku premijeru se odlučila za ležerniji izgled. Ono što je zanimljivo, printom na majici odala je počast svome suprugu, a istu stvar je učinio i on. Odjenuo je crnu majicu na kojoj je likom njegove supruge na kojoj piše 'muž od Viktorije'. Na njezinoj pak bijeloj majici piše Jugoplastika te Dinin portret iz mladih dana, dok je igrao u poznatom splitskom klubu koji danas nosi ime KK Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:48