MLADE NADE

Zaigrali vaterpolo na 72 metra visine: Ovi mladići znaju kako iskoristiti najviši zagrebački bazen

Vaterpolisti su svoj bazen na Savi zamijenili onime na najvišem zagrebačkom bazenu, u novom hotelu Zonar

HAVK Mladost

 Filip Popović/

Jedan od najtrofejnijih vaterpolo klubova Europe, zagrebački HAVK Mladost u pomlađenom sastavu spremno dočekuje novu sezonu. Ususret samom početku, u svitanje zore, vaterpolisti su svoj bazen na Savi zamijenili onime na najvišem zagrebačkom bazenu, u novom hotelu Zonar, na 21. katu s pogledom na cijeli Zagreb. Svih 13 vaterpolista, od 18 koliko će ih igrati ove sezone, nikad nije zaigralo vaterpolo na višoj lokaciji. Fotograf Filip Popović nije imao nimalo lagan zadatak, no ova će kampanja zasigurno ostati svima u dugom i lijepom sjećanju.

image

HAVK Mladost

Filip Popović/
image

HAVK Mladost

Filip Popović/

- Bio je zaista poseban užitak zaigrati vaterpolo na najvišem zagrebačkom bazenu. U prvi trenutak nas je bilo pomalo i strah s obzirom na visinu. Trebalo je posebno paziti na loptu, no uspjeli smo zaigrati na najvišoj lokaciji kad! – otkrio je golman Jerko Jurlina, dok je Jerko Penava dodao: "Ovo će nam snimanje dugo ostati u sjećanju, a mislim da nema bolje najave sezone od ove sportske razglednice s pogledom na cijeli Zagreb!"

U cik zore, zasigurno im nije bilo lako pozirati na 72 metra visine. Posebno zahtjevno bilo je dodavanje s loptom u kojem su morali biti itekako precizni, kako lopta ne bi slučajno pala izvan bazena. Mlada HAVK Mladost i ove će godine biti u vrhu hrvatskog i regionalnog vaterpola.

image

HAVK Mladost

Filip Popović/
image

HAVK Mladost

Filip Popović/

- Svakom igraču je najbolji plasman najveća želja. Sezona počinje ovaj vikend, malo je drugačiji ritam nego prošlih sezona. Atmosfera u ekipi je iznimno dobra, odlično se slažemo, radimo jako kvalitetno. To nije način igre kako smo igrali prošlih sezona. Puno smo mlađi, izmjenili smo se i ima pomaka na svim pozicijama. Uz hrvatsku i regionalnu ligu tu je i europsko natjecanje LEN Euro kup! – izjavio je kapetan Dario Rakovac.

image

HAVK Mladost

Filip Popović/
image

HAVK Mladost

Filip Popović/

Zanimljiv podatak je da je prosječna starost igrača u ekipi 22 godine. Nju predvodi kapetan Dario Rakovac, a tu su golmani Jerko Jurlina, Eugen Sunara i Jakov Ćosić, na lijevoj strani su Jan Bušić, Maroje Gluhaić, Jerko Penava, Ivan Huljev, na desnoj su Eugen Koprična, David Mijić, Dominik Obuljen, Vito Brankovič, bekovi su Amar Fajković, Goran Solje, Luka Bajić dok su centri Branimir Herceg, Domagoj Jajčinović i Toni Bušić. Trener je Zoran Bajić, pomoćni su Damir Vincek i Frano Vićan, kondicijski je Pero Kuterovac, a fizioterapeut je Damir Luketić.

image

HAVK Mladost

Filip Popović/
image

HAVK Mladost

Filip Popović/

- Mladost za iduću sezonu je Mladost koja je u okviru naših očekivanja, financijskih mogućnosti. U cilju saniranja naših dugovanja. Cilj nam je boriti se za treće mjesto, ove ćemo godine imati Primorje i Solaris koji će se boriti za to mjesto. Doveli smo pet novih igrača, doveli smo Jerka Penavu koji će nam biti veliko pojačanje, Eguen Koperčina te na beku Luka Bajić koji se vratio iz Italije. Uz Tonija Bušića i Jana Bušića te Amara Pajkovića na beku, pokušat ćemo raditi što će biti dobar zalog za budućnost. Nadam se dobrim igrama te da budemo blizu najboljih. Da pružimo što bolji i veći otpor. Radit ćemo i naporno trenirati te biti što bolji konkurenti! – zaključio je trener Zoran Bajić.

image

HAVK Mladost

Filip Popović/
image

HAVK Mladost

Filip Popović/

HAVK Mladost kako na bazenu, velike planove ima i izvan bazena. Nastavljaju s raznim edukacijama svih uzrasta te brojnim drugim projektima koji ovaj sportski kolektiv stavljaju u sam vrh onih europskih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:16