VATERPOLISTI

Žapci se bacili u fontane: ‘Ovo je dar navijačicama, dođite nam na tribine‘

Mladostaši su i u izolaciji svakodnevno odrađivali kondicijske treninge
 HAVK Mladost

Koronavirus je, barem privremeno, prošao, a vaterpolisti Mladosti konačno su dočekali povratak u bazen i nove utakmice nakon prisilne pauze. Da bi to proslavili uskočili su u Zagrebačke fontane kako bi atraktivnim fotografijama na tribine zbog prve utakmice pozvali svoje navijačice, a onda i navijače.

Prva utakmica igra se u petak 26. lipnja, a druga, uzvratna protiv splitskog POŠK-a, dan kasnije, 27. lipnja.

- Jedva smo čekali povratak u vodu. Ipak, ova sa Zagrebačkih fontana je stvarno ledena i ne bih savjetovao da se upustite u avanturu poput naše. Iako je vani bio pravi proljetni dan i bilo je toplo, mi smo se, ne znajući temperaturu vode, bacili u fontanu. Ubrzo smo se zaledili i istrčali van, tako da će nam ovo snimanje sigurno ostati u dubokom sjećanju - izjavio je Franko Lazić.

Žapci su dvomjesečnu stanku i izolaciju iskoristili za individualne treninge, a odnedavno su se vratili i grupnim treninzima u bazenu.

image
HAVK Mladost

- Kao i svima, ni nama nije bilo lako u vrijeme ograničenog kretanja. No, svakodnevno smo odrađivali kondicijske treninge preko Zooma i nismo dopustili da nam koronavirus pokvari tjelesnu formu. Uz to, većina nas je pazila što jede i hranili smo se zdravo - izjavio je Luka Bajić.

image
HAVK Mladost

Koliko vole svoj Zagreb Mladostaši su pokazali odmah nakon potresa, kada su spremno pomogli svojim suigračima. S posebnim veseljem i emocijama iščekuju prvu utakmicu s POŠK-om, kada će ponovno zaigrati pred publikom. Taj ponovni susret bit će ispunjen posebnim emotivnim nabojem jer još nedavno nitko od nas nije mogao znati kada ćemo se ponovno vidjeti na sportskim borilištima.

- U punoj smo snazi i vjerujem da će prva utakmica biti puna golova! - izjavio je Marin Dašić, a njegov suigrač Tomislav Stipo Samardžić je dodao: - Pozivam sve ljubitelje vaterpola i sporta na ovu prvu utakmicu. Ulaz je za sve besplatan!

HAVK Mladost aktualni je prvak Regionalne lige i Kupa Hrvatska. Hrvatsko prvenstvo nastavlja se u lipnju i srpnju, očekuju nas brojne uzbudljive utakmice, a već 11. srpnja Žapce očekuje i nastavak Regionalne lige, kada dočekuju Jadran Herceg Novi.

image
HAVK Mladost
image
HAVK Mladost
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:48