EKSKLUZIVNA PREMIJERA

ZAPREŠIĆ BOYS NA AUSTRALSKOJ TURNEJI SNIMILI SPOT ZA NAJNOVIJI SINGL Otkrili i anegdotu iz Melbournea: 'Privela nas je policija na aerodromu...'

 
 Promo

Zaprešić Boysi još sabiru dojmove sa svoje prve australske i novozelandske turneje na kojoj su snimili spot za najnoviji singl "Moja" koji u potpunosti izlazi iz okvira navijačkih tema na koje su njihovi fanovi navikli. Boysi se ovoga puta dotiču bolne teme hrvatskog društva - masovnog iseljavanja Hrvata u potrazi za boljim životom. "Moja" je dio trilogije započete 2016. godine koju čine još dvije pjesme slične tematike, "Sada odlazim" i "Bez tebe". Pjesmu su zajedničkim autorskim snagama napisali Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Marko Novosel u izdanju diskografske kuće Rubikon Sound Factory.

Prepuni klubovi u Sydneyju, Melbourneu i Aucklandu te nevjerojatno topla dobrodošlica naših iseljenika koji su uglas pjevali sve pjesme bili su jaka motivacija Boysima da videospotom trajno zabilježe nezaboravnu avanturu i na najbolji način zaključe najuspješniju godinu njihove karijere. A 2018. pamtit će zauvijek jer je upravo njihov ultimativni navijački hit "Igraj moja Hrvatska" glazbeno obilježio Svjetsko nogometno prvenstvo i povijesni uspjeh naše reprezentacije. Pjesma se pozicionirala u kolektivnoj svijesti građana Hrvatske te dobila i službenu potvrdu uspješnosti - osvojila je nagradu publike Cesarica za hit mjeseca rujna i ulazi u najuži odabir pjesama za hit 2018. godine.

Kakva je užarena atmosfera vladala na koncertima Zaprešić Boysa na najudaljenijem kontinentu najbolje opisuje nesvakidašnja anegdota s aerodroma u Melbourneu gdje je policija privela Boyse jer su aktivirali alarm za eksploziv. Neugodna situacija ipak je riješena, a uzrok problema bila je majica koju je nosio član benda Bojan Šalamon Shalla. Naime, sadržavala je tragove eksplozivnih supstanci korištenih na njihovu koncertu koji je obilovao pirotehnikom, održanom netom prije leta.

Ipak, nemili događaj nije pokvario predivnu uspomenu na turneju koju će Boysi pamtiti po gostoprimstvu australskih i novozelandskih Hrvata koji godinama prate i cijene njihov rad, a snimke s brojnih egzotičnih lokacija biti će dio dokumentarnog filma o fenomenu Zaprešić Boysa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:35