TAJNA USPJEHA

ZAŠTO SUPERTALENT OBARA REKORDE GLEDANOSTI Televizijski znalac Miroslav Lilić: 'Pa kako i ne bi kad na našim TV programima nema zabave!'

Vizija emisije jest da u gledateljima budi različite emocije i da vjerno dočara snove natjecatelja, kaže kreativni producent
Žiri Supertalenta
 PROMO/NOVA TV

Gotovo 870 tisuća gledatelja gledalo je ove nedjelje prvu epizodu pete sezone “Supertalenta”, showa koji se prikazuje na Novoj TV. Ta je emisija ostvarila 49,5 posto udjela u gledanosti.

To je ujedno bio i najgledaniji program dana, a emisiju je pratio svaki drugi gledatelj, ponosno kažu na Novoj TV, dodajući kako je prva ovojesenska epizoda ovog showa ujedno bila i najgledaniji zabavni format ove godine na svim nacionalnim televizijama.

- Supertalent je definitivno moj najdraži televizijski format na cijelom svijetu. Peta sezona donosi iznimno dobre točke, kao i priče koje stoje iza natjecatelja.

Ono od čega smo mi krenuli jest vizija emisije koja će u gledateljima pobuditi različite emocije, emisija koja će vjerno dočarati sve snove natjecatelja, njihove želje, nade, strahove, kao i one stvari koje ih motiviraju da stanu na pozornicu - poručuje Athanasios Mitrelias, kreativni producent showa, koji je tijekom protekle četiri sezone u Hrvatskoj rušio granice gledanosti.

- Kako i ne bi? Pa ljudi nemaju zdravu konkurenciju! Na našim televizijskim programima nema uopće zabave. HRT nas tupi s bezbrojnim studijskim emisijama i dosadnim razgovorima s gostima, a na RTL-u se trude kuhati ili ljubiti na selu, ali na način da, po meni, pogrešno pokušavaju režirati ljubav.

Bura zbog Tomčić

- Pa ne možeš ti režirati život! Publika to odmah primijeti! Nova TV, s druge strane, nudi pregršt različitih talenata (da su u “Supertalentu” samo pjevači, vjerujte, ne bi to bilo toliko gledano), vrlo dobre voditelje, dobru režiju, pregršt zabave, pomno odabran termin prikazivanja (nedjelja navečer uvijek je zakon) i pametno posložen žiri. Zbog svega toga tolika gledanost “Supertalenta” nimalo me ne čudi. Čudilo bi me da nije tako - kaže televizijski znalac Miroslav Lilić, koji smatra da je Nova TV pametno napravila što je uz blagonaklone članove žirija Maju Šuput i Janka Popovića Volarića u svoj stručni ocjenjivački sud stavila i strogog Davora Bilmana te neumoljivu Martinu Tomčić, koja je zbog svojih komentara već izazvala pravu buru na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Tomčić je bubnjaru Roku Dubravici bez uvijanja rekla kako je njegovo bubnjanje čini nervoznom te da nakon te svirke ima blaži poriv za povraćanjem. Gledatelji su joj zamjerili da je arogantna, neumjesna i bezobrazna. Martina Tomčić to nije željela komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:21