ZALJUBLJENI PAR

Zastupnik Hajduković s dečkom Matijom posjetio izložbu o LGBTIQ+ identitetima: ‘Malo je gay, ali i mi smo‘

Potpredsjednik Kluba socijaldemokrata Domagoj Hajduković prvi je otvoreno gay političar u Hrvatskoj

Matija Stainer i Domagoj Hajduković

 Instagram

Potpredsjednik Kluba socijaldemokrata Domagoj Hajduković prvi je otvoreno gay političar u Hrvatskoj.

Njegov dečko, Matija Stainer, na svojem je Instagram profilu objavio njihovu zajedničku fotografiju s otvorenja izložbe 'Uđite u naša četiri zida’ u Tiflološkom muzeju."Malo je gay, ali i mi smo", napisao je u opisu objave na Instagramu. Inače, Matija redovito dijeli njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

image

Matija Stainer i Domagoj Hajduković na izložbi

Screenshot Instagram story
image

Matija Stainer i Domagoj Hajduković na izložbi

Screenshot Instagram story

Stainer je hrvatskoj javnosti poznat kao jedan od sudionika reality showa 'Big Brother' u sezoni koja se emitirala 2018. godine. Kad je izlazio iz BB kuće, tada kao 24-godišnjak, Stainer se požalio na diskriminaciju zbog svoje seksualne orijentacije, a ispričao je i kako su ga drugi kandidati zbog toga vrijeđali.

Hajduković je, inače, jedan od rijetkih hrvatskih gay političara koji je otvoreno progovorio o svojoj seksualnoj orijentaciji. U lipnju 2020. Hajduković je tvrdio da ga je fizički napao bivši dečko koji je prijavljen i zbog obiteljskog nasilja. No, ta je kaznena prijava naknadno odbačena jer je DORH ustvrdio da njih dvojica nisu bili obitelj, niti su živjeli u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 16:19