SAMOZATAJNA HANA

Zavjet šutnje u obitelji Huljić, ali ipak smo doznali kako su reagirali na vijest dana: ‘Drago im je‘

Huljićevu kćer šira javnost je upoznala kao 17-godišnjakinju koja je snimila vokal za pjesmu Maksima Mrvice "Child in Paradise"
Hana Huljić
 Cropix

O Hani Huljić, premda je članica poznate splitske obitelji, zna se mnogo manje nego o Petru Graši. Tako je sama odlučila, jer se nikad nije voljela gurati u prvi plan, a u medijima je istupala tek radi svojih poslovnih uspjeha, kojih također ne manjka. Tako je bilo i nedavno, kad je napisala, orkestrirala i uz pratnju ženskog zbora otpjevala treći dio mise Mediterane, Dies Irae (prva dva dijela pisao je njezin tata Tonči). Huljićevu kćer šira javnost je upoznala kao 17-godišnjakinju koja je snimila vokal za pjesmu Maksima Mrvice "Child in Paradise". Televizijska publika zapazila ju je u seriji "Stella", nastupala je na inozemnoj turneji s Maksimom Mrvicom u Kini i Koreji... Prije pet godina surađivala je upravo s Petrom u pjesmi "Srce za vodiča".

image
Hana Huljić
Duje Klaric/Cropix
image
Hana Huljić
Tom Dubravec/Cropix

- Petar je osjetio da mu u toj pjesmi nedostaje neki vokal i predložio je mene, jer zna moju boju glasa i način pjevanja. Što se tatinog početnog protivljenja tiče, on me nije htio stavljati na tapet kritikama jer sam kao njegova kći uvijek pod povećalom. Ali ne namjeravam se radi toga stalno skrivati ni opravdavati. Stoga, ako mi je nešto užitak otpjevati, onda ću to napraviti. Drago mi je što se svidjela ljudima jer je pjesma zbilja rađena s ljubavlju, od strane svih koji su sudjelovali u njenom nastanku - rekla nam je prije nekoliko godina skladateljica koja tad nije ni slutila da će u budućnosti postati djevojka Petra Graše, istog onog koji se, dolazeći u kuću Huljićevih, uvijek znao zafrkavati s njom, ali i njezinim bratom Ivanom, s kojim je Petar također dobar prijatelj.

Odrasla uz njegove pjesme

Petar je štoviše neko vrijeme bio i jedan od glazbenih idola skromne Splićanke koja se jutrom budila uz zvuke očeva klavira.

image
Grašo i Hana
Duje Klaric/Cropix

- Upoznala sam ga kad sam imala nekih 5, 6 godina... Odrasla sam i uz njegove pjesme. Jesam li razmišljala o tome da mu jednog dana napišem pjesmu? Ne. Ja volim pjesme koje je on sebi napisao i možda bih se bojala ponuditi pjesmu kantautoru. Ali nikad se ne zna... Da mi se dogodi da napišem pjesmu za koju mislim da je dovoljno dobra da ju on otpjeva, ponudila bih mu je. Zasad, mislim da je moj brat Ivan napisao neke pjesme koje su mi posebno prirasle srcu i prije bi mu ih trebao ponuditi on - rekla nam je Hana o Petru prije pet godina.

image
Hana Huljić i Petar Grašo
Duje Klaric/CROPIX

Danas šuti. Ne javlja se na telefon, baš kao ni Petar. Ni jedno ni drugo ne žele o svojoj ljubavi pričati u novinama. Šute i Huljići i Grašini, ali preko bliskih prijatelja doznajemo da im je drago da su se "mladi zaljubili". Ljubav je, doznajemo, procvala tijekom vrućih ljetnih dana, malo pomalo. Ne zna se u kojem trenutku su dugogodišnji prijatelji Petar i Hana shvatili da jedno prema drugome osjećaju puno više od prijateljstva, ali zna se da su posljednjih tjedana viđeni na nekoliko ručkova i večeri u Zagrebu. Nitko tome nije pridavao previše pažnje, jer družili su se i ranije, no onda je fotografija Cropixa na kojoj su snimljeni kako se nježno drže za ruke sve otkrila.

Zaljubljeni par snimljen je u nedjelju u središtu Zagreba. Ležerno odjeveni s osmjesima na licu šetali su centrom grada, a u jednom trenutku primili su se i za ruke. Dugogodišnje prijateljstvo sad je očito preraslo u nešto više, a s bivšima su ostali u prijateljskim odnosima.

image
Petar Grašo i Hana Huljić
Cropix
image
Petar Grašo i Hana Huljić
Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 14:06