KREATIVAN PROJEKT

Završena 17. Fotosofia: Damir Hoyka seminaristima podijelio diplome na otvorenju izložbe

Na otvorenju je bio i glumac Filip Vidović, jedan od modela za celebrity portret

Hoyka na izložbi fotografija

 Jakuš Goran/

U Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu do 17. studenog posjetitelji mogu razgledati izložbu radova polaznika sedamnaeste Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju pod vodstvom umjetničkog direktora, fotografa Damira Hoyke. Svaki od petnaest seminarista predstavio se mini serijom od tri rada snimljena na temu ‘Art‘.

"Seminar je koncipiran tako da sudionici osjete s kojim se sve izazovima fotografi susreću u stvarnim situacijama. Njihove fotografije poznatih objavljuju se u medijima koji prate celebrity scenu, modne u medijima koji prate modu, a fotografije snimljene na temu ‘Art‘ izlažu se u galeriji. Seminaristi – od kojih neki prvi puta izlažu svoje radove – na otvorenju izložbe imali su priliku osjetiti prekrasnu energiju publike", rekao je Hoyka koji je na otvorenju izložbe polaznicima podijelio diplome o uspješno završenom seminaru.

image

Hoyka, izložba

Jakuš Goran/

I ovaj put kreativna energija Fotosofije privukla je talente iz raznih država regije, a ne samo Hrvatske. Tako su na otvorenje stigli fotografi iz Makedonije i Bosne i Hercegovine. Pokrovitelji izložbe nagradili su autore serije koja ih se najviše dojmila, pa je tako Grawe odličje pripalo Domagoju Koloniću iz Varaždina, a Telemach medalja Petri Franjić iz Novog Travnika.

"Iznenađen sam, ali mi je i drago što je time prepoznata moja velika volja! Fotosofia je bila svojevrsni test na kojem sam ispitao svoje fotografske sposobnosti - i ovo me definitivno motiviralo za daljnje bavljenje fotografijom – rekao je Domagoj Kolonić.

image

Hoyka sa sudionicima seminara

Eni Lea Hoyka/

Njegovo oduševljenje dijeli i druga dobitnica medalje Petra Franjić koja je na otvorenje izložbe doputovala iz BiH.

"Dan kada sam izabrana u uži krug za Fotosofiu 17 za mene je bio jedan od najuzbudljivijih. A na seminaru sam upoznala kvalitetne ljude koji su mi ubrzo postali jedni od srcu najdražih. Medalja je samo zapečatila već ogromnu ljubav prema fotografiji jer se ona nakon seminara ustostručila" – rekla je Petra Franjić.

Na otvorenju je bio i glumac Filip Vidović, jedan od modela za celebrity portret, koji već najavljuje da bi i iduće godine volio sudjelovati na Fotosofiji.

image

Filip Vidović

Jakuš Goran/

"Ovo je jako važan, kreativan i kvalitetan projekt, i ono što je najvažnije spaja ljude koji se možda ne bi profesionalno susreli. Hoyka i ekipa mladih fotografa rade s velikim entuzijazmom i izuzetno mi je drago što sam dio njihove priče. Oduševilo me što rade opušteno i kreativno te stvaraju razigrani odnos sa svojim modelima" – kaže Filip Vidović.

image

Filip Vidović

Lidija Lovrencic Hosi/

Ulaz na izložbu otvorenu do 17. studenog 2022. je slobodan, a informacije o načinu prijava na sljedeći seminar planiran za lipanj 2023. zainteresirani će moći pratiti na www.fotosofia.info i Instagram profilu Fotosofiahoyka.

image

Goran Grgić

Petra Franjić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2023 07:39