LILLE & ŽANAMARI

Zazivaju novi toplinski val: Može li itko imati vreliji ljetni hit od dueta Instagram zvijezda?

Prvi smo pogledali spot dviju najseksepilnijih žena hrvatske estrade: Eksplozivni spoj s maksimalnom dozom seksi adrenalina
Lidija Bačić Lille i Žanamari Perčić
 Matea Smolčić Senčar

Već i sama objava audiosnimke pjesme "Stop", dueta Lidije Bačić Lille i Žanamari Perčić na YouTubeu, a zatim i zajednički nastup kojim su pjevačice ukrale show na nedavno održanom CMC festivalu u Vodicama, izazvali su nebrojene reakcije.

Fanovi po mnogima najseksepilnijih žena na hrvatskoj estradi, oduševljeno su zazivali što ekspresnije snimanje spota. Pjesma im se svidjela, hvalili su je, no svima je nedostajala videopriča s atraktivnim pjevačicama.

I spot je napokon snimljen.

- Mislim da će oboriti sve - pomalo tajanstveno kaže Lidija Bačić.

- I, da... Izbjegli smo očekivanja kako ćemo se izvijati u kupaćim kostimima uz more. Ovo je drukčija doza seksi adrenalina.

image
Lidija Bačić i Žanamari Perčić u spotu za pjesmu 'Stop'
Privatna arhiva

U spotu su Lille i Žanamari kao, kažu, "dvije boss ladies". Igraju golf, zabavljaju se i iako pjevaju o muškarcu koji je za njih fatalan, to im daje dodatnu energiju i gorivo da "žive punim plućima". Uz njih se u spotu pojavljuje glumac koji je, objašnjavaju - "odraz muškarca koji voli snažnu ženu i upravo zato što je macho i svjestan sebe, dopušta ženi da u vezi ‘preuzme volan njegovog auta’, i na duhovit i romantičan način bori se za njezinu naklonost".

Na snimanju spota, koji će objaviti ubrzo, Žanamari je posebno uživala zato što je imala priliku sjesti u poseban automobil, Pontiac Firebird Trans Am.

- Tata mi je prenio ljubav prema oldtimerima. Moje najljepše uspomene iz djetinjstva vezane su uz naš zlatni Mercedes 280 SL. Scena na autu i miris vintage automobila su mi baš probudili lijepe uspomene i dali mi energiju. Divljala sam po tom Pontiacu kao da me netko pustio s lanca. Naš redatelj Dario Lepoglavec će imati materijala - rekla je Žanamari.

"Girl power"

A za eksplozivni spoj Lille i Žanamari "krivac" je Lidijin menadžer, tekstopisac i producent Faruk Buljubašić Fayo.

image
Matea Smolčić Senčar

- Njemu je pala na pamet ideja za duet sa Žanamari kad je primijetio da smo se počele pratiti i lajkati na društvenim mrežama. U Hrvatskoj dugo nije bilo ženskog dueta. Razlog za to je što su često žene ženama, recimo, suparnice, da ne kažem neprijatelji. A Žana i ja smo se baš našle i slažu nam se energije - kaže Lidija Bačić.

- Fayo je napravio tekst i za moju prvu pjesmu u karijeri, 'Treba mi snage za kraj', a kasnije i za mnoge druge pjesme. Tako kad on nazove, znam da slijedi nešto dobro. Prilikom stvaranja ove pjesme osjetio je da ona ima onu 'girl power' koja jednostavno treba ženski duet - dodaje Žanamari i također se osvrće na ženski duet kao rijetku pojavu na našoj glazbenoj sceni.

- Odavno se nisu dvije žene kod nas odvažile udružiti snage. Naši artisti bi se trebali više međusobno podržavati, kao u svijetu, ili u drugim zemljama na Balkanu. Glazbena scena je jaka onoliko koliko se podržavamo međusobno. Glazba poprima nove dimenzije kad više kreativnih energija radi na istom projektu.

Lille, pak, govori o komentarima da njihov dvojac, a i spot, nije za one slaboga srca.

- Dvije zgodne žene skupa, tko ne bi reagirao? Prva ja volim pogledati zgodnu ženu, a u ovom slučaju nije samo stvar vizualnog, nego čujete odličnu pjesmu i glasove. Simpatične su te pohvale, ali i jesmo atraktivne - govori.

Pjesma "Stop" koju izvode, prema mišljenju mnogih, ima šansu postati ljetni hit.

image
Lidija i Žanamari na CMC festivalu u Vodicama početkom lipnja
Niksa Stipanicev/Cropix

- Pjesmu su radili Fayo i Siniša Reljić Simba i ima fresh zvuk 1980-ih s dodirom 2020-ih. Zapravo, napravili smo je još prošlog ljeta, ali sad je došao pravi trenutak za nju u ovoj vrućoj kombinaciji - tumači Lidija i dodaje. - Vjerujem da će postati hit i to ne samo ljetni hit.

A što se tiče ljeta, obje glazbenice imaju brojne planove, posebno u svjetlu popuštanja pritiska pandemije te prilika za nastupe.

- Radujem se druženjima i koncertima, datumi se dogovaraju i bit će me u cijeloj Lijepoj našoj, ali i u drugim zemljama. Nama glazbenicima jako je falio kontakt s publikom i osjećaj uživo svirke s bendom - kaže Lidija koja je, u biti, u ljetni đir krenula s CMC festivalom, na kojem je, večer prije nastupa sa Žanamari, održala koncert sa svojim bendom.

A nije besposleno sjedila i zdvajala nad sudbinom ni u koronakrizi.

- Godinu sam provela kreativno, sa svojom ekipom. Napravili smo cijeli novi album s odličnim pjesama koje jedva čekam predstaviti. Svi koji su čuli album su oduševljeni. Moramo završiti još jednu pjesmu, slikanje za omot i promociju sam obavila, tako da je sve spremno za završni touch. Mislim da ćemo ga objaviti najesen, a dotad ćemo imati još jedan singl - govori Lidija koja već radi i na drugim pjesmama, stalno snima i "mogla bi odmah objaviti dva albuma". Kaže i da se u protekloj godini puno više posvetila obitelji i prijateljima.

Kontakti s fanovima

- Imala sam 670 koncerata u sedam godina prije korone pa mi je odmor dobro došao, ali sad je toga dosta. Idemo putovati i pivati! - kaže Lille koja je u koronakrizi naučila mnogo, postala svjesnija i života i sebe, ljudi i svijeta.

- Svi smo nešto naučili. Ne uzimamo neke slobode više zdravo za gotovo. Nismo ni znali koliko je život bio lip - objašnjava pjevačica.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Tijekom te teške godine dodatno je ojačala kontakte s fanovima preko društvenih mreža, gdje je iznimno aktivna, i proširila je ponudu na svojem web shopu Planet Lille.

- S krizom ili bez krize, društvene mreže već su dugo najbolji način komunikacije s publikom. Važno ih je dobro voditi jer one odražavaju nečiji karakter, stil, i neizbježne su u današnjem svijetu. Zato sam uz dosadašnje profile otvorila i onaj na TikToku i ide mi odlično. Jako pazim na sve to, objavljujem uz svoje administratore pa moja publika uvijek i stalno dobiva dnevnu dozu Lidije.

Na društvene mreže i stvaranje sadržaja te suradnju s brendovima koji se baziraju na online prodaji koncentrirala se u kriznoj godini i Žanamari Perčić - od fitness prehrane i odjeće, modne odjeće, do kozmetike.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

- Volim planirati kadrove i sadržaj tako da me je to okupiralo tijekom pandemije. Osim toga, pisala sam pjesme i izdala dvije. Prva je bila 'Apokalipsa', za koju sam i spot snimila u karanteni u onih prvih mjesec dana kad smo svi bili izbezumljeni, a drugu sam napisala uoči Nove godine. Umjesto 'dočeka', ja sam se zatvorila u studio i liječila glazbom. Tako je nastala moja prva pjesma na engleskom 'No Boy Can Do It Better' - objašnjava Žanamari.

Ideja da počne pisati pjesme na engleskom jeziku došla je od njezinih prijatelja i sve brojnijih inozemnih pratitelja koji su joj govorili da bi svakako to trebala učiniti. Poticaj su joj bili i strani kolege koje prati i podržava.

- Moj muž već dugo radi produkciju za američke izvođače tako da me i njegova produkcija inspirira na engleske stihove i r’n’b vokalne linije - kaže Žanamari koju su oduševljene reakcije na "No Boy Can Do it Better" potaknule da poradi na novim songovima na engleskom jeziku.

image
Matea Smolčić Senčar

- Ipak ću mrvicu pričekati s objavljivanjem jer želim dati maksimalno prostora duetu s Lidijom. Pjesma 'Stop' i cijela naša misija s njom to zaslužuje.

Među brojnim atraktivnim fotografijama koje Žanamari objavljuje na svojim profilima mnogi su zamijetili one u kupaćim kostimima koji su njezina kreacija. Uživala je stvarajući ih i strastveno govori o tome.

I dama i hot žena

- Modeli koje sam dizajnirala su doslovno za svaki tip ženskog tijela. Bikiniji su i mladenački, slatki i seksi u isto vrijeme. Gaćice su visokog struka, što naglašava žensku figuru i svaka žena se u takvom badiću osjeća kao zvijezda. Otraga su krojeni tako da prekriju i otkriju taman onoliko koliko treba. Nema tangica i brazilki jer želim da se moje žene osjećaju ugodno i sofisticirano čak i u seksi bikiniju. Gornji dijelovi su s košaricama jer želim da ih vole i žene s prirodnim, a i malo većim grudima - tumači Žanamari pa kroz smijeh dodaje: - Uzorci i boje su trendi, al' opet spoj dame i hot žene, jer sve smo mi 'dva u jedan'! Želim da se svaka žena u mom badiću osjeća kao Kim K.!

Ona i domaći brend BrBlls s kojim surađuje mislili su na sve: kreacije Žanamari su sto posto hrvatski proizvod, bit će pakirane u ekološke, biorazgradive vrećice koje će se moći zatvoriti i ponovno koristiti da se u njih stavi mokri badić na povratku s plaže.

- Također, od svakog prodanog proizvoda dajemo jedan euro za Udrugu za zaštitu životinja Indigo iz Zagreba - dodaje pjevačica koja sa suprugom Marijem radi i u njihovu glazbenom studiju u Tučepima, gdje žive već nekoliko godina. Usmjereni su na pisanje i produkciju pjesama za sebe i druge izvođače, no nikad nisu željeli upasti u hiperprodukciju.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Aktivnoj Žanamari uza sve što radi iznimno je važno da uvijek ima puno vremena za svoju kćer Gabrijelu.

- Iznimno sam vezana uz svoju Gabi i ne mogu zamisliti da sam dulje odvojena od nje. Gdje smo god putovali i išli poslovno, i ona je išla s nama. Nedavno, kad sam bila u Zagrebu na snimanju vezanom baš uz pjesmu 'Stop', prvi sam put u šest godina bila odsutna od kuće nekoliko dana. Imam divnu prijateljicu koja je pazila na malenu. Gabi i ja smo se čule videopozivom tri puta na dan i uspjele smo izdržati razdvojenost. Bila je jako dobra, a mama je odradila sve što je trebala.

A ima li malena glazbenih afiniteta?

- O da, već sad ostavlja glasovne poruke u obliku pjesme. Što god mi ima ispričati, ona to otpjeva. Fenomenalna je. Sigurna sam da će glazba biti važan dio i njezina života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:51