PREMIJERA SPOTA

Zdenka Kovačiček u novom singlu ‘Stare fore‘ još jednom pokazuje svoju modernu i otkačenu karakternu crtu

Obratite pažnju na tekst pjesme, sigurna sam da te stare fore još uvijek postoje među mladom generacijom, kaže glazbena diva

Zdenka Kovačiček

 Doringo Photography

Zdenka Kovačiček, unikatna hrvatska glazbena diva te vlasnica jednog od najupečatljivijih vokala na ovim prostorima, predstavlja videospot za posljednji singl s hvaljenog studijskog albuma "Konstatacija jedne mačke", koji je ujedno jedna posebna, glazbeno cjelovita priča.

Žena za sva vremena svakim glazbenim uratkom pomiče svoje granice te unazad nekoliko godina redovito isporučuje fantastične materijale primamljive baš svim generacijama. Upravo takav je i najnoviji singl "Stare fore", koji ujedno i otvara izdanje "Konstatacija jedne mačke", dugoočekivani album hrvatske prve dame jazz-rocka koji joj je priskrbio i nominaciju za nagradu Porin u kategoriji rock albuma godine.

Otkačenost, otvorenost i kreativnost Zdenke Kovačiček prepoznala je i redateljica Marija Mihaljević, koja je oduševljena snimanjem ovog velikog projekta.

"Na prvo slušanje pjesme mogla sam zamisliti Zdenku onakvu kakva jest - modernu, smionu, lijepu i ekspresivnu. Uzevši u obzir tematiku pjesme, u glavi su mi se stvorili razni likovi nekih ‘prošlih vremena‘ u koja se Zdenka stilom nikad nije baš uklapala. Ona je karakterno, pa tako i u modi, uvijek vrlo otkačena i svoja. Tako da je spajanje mode prošlosti i sadašnjosti za mene bila prva vizija spota, zajedno s određenim momentima ponašanja koja su se prije provodila, a danas ne", kaže Marija, koja je iznimno zahvalna Zdenki na ukazanoj prilici za ovu suradnju, ali i Dinku Čvoriću - Doringu na angažmanu i potpori za ostvarivanje svog prvog spota za koji potpisuje režiju.

Glazbu singla "Stare fore" potpisuje Marko Tomasović, odličan tekst napisala je Daniela Borovnjak, dok je za aranžman zaslužan Hrvoje Grčević.

image

Zdenka Kovačiček

Doringo Photography

Veličanstveni album "Konstatacija jedne mačke" fascinantna je glazbena priča koju su dosad oblježili sjajni singlovi "Jutarnja frka", "Pozitivan primjerak" u suradnji s Remi iz Elementala, singl zavodljivog latinoameričkog ritma "Adut", a nakon njega i moćni rock soul singl "Love, Love, Love", koji je premijerno predstavljen na Dori 2020.

Potom je uslijedio i singl "Konstatacija jedne mačke" uz animirani videospot, dueti "Jaka" s neponovljivim Davorom Gopcem i "Tvoje usne", kolaboracija za pamćenje sa sjajnim Matijom Cvekom. Ujedno je riječ o prvom Zdenkinom solo albumu od 2004. godine, kad je izbacila album "To Be Zdenka", na kojem se nalazi njezin nanovo snimljen hit "Žena za sva vremena" iz 1999.

Album koji će prigrliti baš svi, od jazz, blues i rock fanova, od proljeća 2021. godine osvaja nas prelijepim melodijama te tekstovima pjesama koji će vas potaknuti na razmišljanje, kako kaže sama Zdenka, o svom životu, tuđem životu, prošlosti, budućnosti, s dozom cinizma, ali i optimizma.

image

Zdenka Kovačiček

Doringo Photography
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:53