ISKRENI INTERVJU

Zdravko Škender u financijskim problemima: ‘Kada platim režije i hranu, jedva mi što ostane‘

- Trenutno mi nitko ne pomaže, ne znam kako ću izaći iz financijske krize, rekao je pjevač

Zdravko Škender

 Ranko Suvar/Cropix

Šibenski pjevač Zdravko Škender se za RTL otvorio po pitanju svoje karijere, privatnog života, ali i toga što s vremenom održava sve manje i manje nastupa.

Ove godine će tradicionalno nastupati u Opuzenu na festivalu ‘Melodije hrvatskog juga‘ gdje će otpjevati svoju novu pjesmu ‘Ulovija san ribu‘.

Otkrio je da mu nagrade znače jer još uvijek živi od glazbe. Na pitanje što ga motivira da u osmom desetljeću života i dalje stvara glazbu te odlazi na festivale, Škender jednostavno odgovara kako je glazba njegov život.

- Kada bih stao pjevati, stao bi moj život. To je moj svijet, energija, daje mi snagu da izdržim sve tragedije koje sam imao u životu. Od majke, brata, sina, dalje da i ne govorim. To je jedina energija koju crpim, rekao je. Ipak, nije zadovoljan brojem nastupa te smatra da ih ima premalo jer ipak, njegove hitove pjeva cijela zemlja.

- Pjevam kada me netko pozove, previše nastupa nemam, volio bih ih imati s obzirom na hitove. Trebao bih raditi svaki dan, pogotovo u Dalmaciji, a trenutačno imam u selu ili manjem gradu feštu tijekom ljeta. Imam nastupa, ali ne onoliko koliko si priželjkujem i koliko sam zaslužio, rekao je Škender za RTL.

Zbog sve manje nastupa, pjevač je upao u financijske probleme te nije siguran hoće li se uskoro, ako se nešto ne promijeni, moći tako lako izvući iz situacije.

- U strahovitoj sam krizi. Nemam velika primanja, imam mirovinu, ali to je toliko smiješno da jedva od toga živim dok platim režije i hranu, otkrio je.

Smatra da danas vlada hiperprodukcija, previše je glazbenika i više se ne gleda kvaliteta.

- Ne gleda se kako tko pjeva, nego se gaže dobivaju po tome tko negdje ima vezu, dodaje pjevač kojemu trenutno nitko ne pomaže pa ne zna kako će izaći iz financijske krize. Dodaje da tijekom karijere nije stekao veliko bogatstvo jer je sve uložio u svoju obitelj.

Prošle godine na Večerima dalmatinske šansone privukao je pažnju u društvu tajanstvene Slovenke za koju je tada rekao da mu je prijateljica, no da se nada da će se iz toga stvoriti nešto više.

- Nesretno sam rastavljen. Trenutno živim sam. Imam osobu s kojom bih želio ostariti, ali ne možeš se jednostavno odlučiti. Imam stroge kriterije, bez obzira na godine koje imam, ali žene gledam iz drugog ugla. Gledam unutarnju ljepotu, ali bitna mi je vanjska ljepota. Dalmatinac sam, volim sve što je ‘lipo‘, pogotovo žene, priznao je za RTL i dodao da je vjerojatno još uvijek sam zato što je ‘previše izbirljiv‘. Ali i dalje je optimist te vjeruje da će mu ljubav ipak doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 14:20