‘NERAZDVOJNI SMO‘

Željko Bebek: Suprugu sam upoznao kad je imala 18, a ja 52 godine. Ovo je tajna našeg sretnog braka

Željko Bebek (77) i Ružica (43) vjenčali su se 2002. Imaju dvoje djece; sina Zvonimira i kći Katarinu

Željko i Ružica u šetnji Stradunom

 Tonci Plazibat/Cropix

Glazbenik Željko Bebek i njegova supruga Ružica upoznali su se prije 25 godina, ona je tada imala 18, a on 52 godine. Razlika u godinama paru nije bila prepreka da izgrade skladan brak, o čemu su progovorili u razgovoru za IN Magazin.

- Ona je ulaskom u moj život sve promijenila, započeo je 77-godišnji pjevač dodajući kako su jedno drugo promijenili nabolje.

- Željko me nekako formirao. Ja sam bila jako mlada, imala sam tek 18 godina kada smo se mi upoznali i kroz neko zajedničko druženje shvatili smo da si odgovaramo, govori 43-godišnja Ružica.

- Bez obzira na to što je ona bila mlada i još nije ni fakultet završila ili ja koji sam tada bio iskusni vuk u karijeri rock ‘n‘ rolla, vidjelo se da sam se dovoljno smekšao da život počnem drukčije gledati, objasnio je popularni glazbenik.

image

Željko Bebek

Vanesa Pandzic/Cropix

- To je ta, da mi je naišla kada sam imao 18 godina, bili bismo danas 50 godina u braku, no nije naišla tada, ona se rodila kada sam ja objavio pjesmu “Bitanga i princeza”. Negdje u višim sferama odlučeno je da se mi moramo sresti, objasnio je Bebek, na što Ružica dodaje kako se mogla osjetiti iskra na njihovu prvom susretu.

Ipak, na samom početku njihove veze, mnogi nisu vjerovali da će to potrajati.

- Svi su nam predviđali “to će trajati mjesec, dva, tri pa će puknuti, naravno da će puknuti”, ali bili smo jači od tih šuškanja. To je bilo vrijeme kada nije bilo ni mobitela, još kada smo se znali čuti na telefon, kada bi on mene nazvao doma ili poslao s puta razglednicu. To su bili dugi telefonski razgovori i tako smo nakon nekog vremena shvatili da nam je lijepo tako, prisjetila se Ružica.

Mnogi su sumnjali u njihovu ljubavnu priču zato što je Bebek stariji 34 godine od Ružice.

image

Željko Bebek sa suprugom Ružicom

Srdjan Vrancic/Cropix

- Mi smo u to ušli zato što osjećamo da možemo, da ćemo sigurno uspjeti naći suradnju i veliku ljubav. Nije bilo stroge kritike, ali je kritika bila kroz to pitanje: “Kako vas dvoje?” I sada nakon naših 25 godina koliko smo zajedno, naslovi u novinama su: “Željko Bebek i 34 godine mlađa supruga”. Pa 25 godina sam s njim, nisam dva mjeseca pa da bude ono bombastično “34 godine mlađa”. Meni su ti napisi s godinama zbilja bezveze. Toliko mlađa, pa što toliko mlađa. 25 godina sam s njim, to uopće nema veze, godine su samo broj, govori Ružica.

Ipak, oduvijek je imala potporu roditelja koji su brzo prihvatili njezinu vezu s glazbenikom.

- Željko je išao to reći tati, ali prihvatili su to, sve skupa ispalo je najbolje moguće. Moji roditelji su nam jako puno pomagali kada su djeca bila mala. Mi smo uvijek puno putovali, a djeca su bila kod njih. Mislim da se sve posložilo kako treba, prisjetila se Ružica.

Već 25 godina, a od toga 21 u braku, žive svoju ljubav i jednostavno su nerazdvojni – što je po njima recept za skladan brak.

image

Željko Bebek

Josko Ponos/Cropix

- Mi takav život živimo da smo uvijek zajedno u društvu i ako se dogodi da sam ja negdje slučajno stigao prije Ružice, svi pitaju gdje je Ružica. Nerazdvojnost u svim situacijama, da se ide u isto vrijeme spavati, u isto vrijeme ustajati, zajedno dijelimo sve - od kuhinje, spremanja, ukrašavanja, poklona koje jedno drugom smišljamo. Mislim da je pravilo da će uvijek uspjeti onaj brak u kojem su ljudi vezani i predani jedno drugom, govori Bebek.

Nedavno je otputovao u Kanadu na turneju, a samo nekoliko dana kasnije u Australiju. Budući da mu je supruga i menadžerica, a sin Zvonimir član pratećega benda, obitelj je i tada bila na okupu. Osim sina, par ima kćer Katarinu.

- Minus 20 i plus 30 u roku od tjedan dana, bili su to pravi šokovi, i temperature i vremenskih zona. Onda smo promijenili još dvije vremenske zone kada smo iz Calgaryja otputovali u Sydney, ispričao je za IN Magazin.

Uskoro ponovno putuju. Godišnjicu braka proslavit će u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 11:51