ZA DAN ŽENA PJEVA U CIBONI

ŽELJKO BEBEK 'U odličnoj sam formi, pet puta tjedno teretana i zdrava prehrana, zato bez problema pratim žestoki ritam svojih nastupa'

 
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Upravo imamo posljednje pripreme za veliki koncert u zagrebačkoj Ciboni koji će se održati 8. ožujka, na Dan žena, a kojim počinjemo i regionalnu turneju pod naslovom ‘Ono nešto naše’.

Publici ćemo ponuditi najbolje od nas, a radi toga smo jučer i danas imali dvije cjelodnevne probe, jer želimo da sve bude savršeno.

Trinaest glazbenika

Uoči samog koncerta imat ćemo dan odmora kako bismo se na pozornicu uspeli odmorni i svježi - otkriva Željko Bebek, kojeg će na zagrebačkom koncertu pratiti čak trinaest glazbenika na pozornici.

CROPIX
Željko Bebek sa sinom

- Puhački i gudački orkestar, prateći vokali i moj bend izmjenjivat će se na dvije pozornice, a na ovom koncertu imat ću i neke drage goste iznenađenja, baš kao i na koncertima što ćemo ih 16. ožujka održati u Osijeku te 24. ožujka u Splitu. Drago mi je što počinje velika regionalna turneja za koju ću prvi nastup izvan Hrvatske imati 21. travnja u Beogradu.

Turneji se jako veselim. Koliko se ona razlikuje od turneja što sam ih imao na početku karijere? Nekako mi se čini da je onda bilo važno da sve bude što žešće i što glasnije, dok mi je danas važno da sve što se zbiva na sceni bude najljepše moguće - kaže Bebek koji će na koncertima pjevati svoj repertoar stvaran od 1974. do 2018. godine.

Očevi i sinovi

- U Zagrebu ću otpjevati i jednu davnu pjesmu koju nikad nisam izveo uživo. Riječ je o skladbi ‘Jabuke i vino’ u kojoj će mi se, umjesto Zane Nimani, sada pridružiti Franka Batelić - najavljuje glazbenik kojeg će u nastupu na gitari pratiti i sin Zvonimir (15), koji je sa svojim tatom prvi put nastupio prije nepunih godinu dana na CMC festivalu.

- Dio koncerta nazvali smo ‘Očevi i sinovi’ zato što će se u tom dijelu uz mog prijatelja i skladatelja Branimira Mihaljevića na pozornicu popeti i moj Zvonimir te Branimirovi sinovi Marko i Matej - govori Bebek koji, unatoč tome što je u prosincu proslavio 72. rođendan, bez problema prati žestoki glazbeni ritam svojih nastupa.

- Uvijek u šali kažem da je moj bend sastavljen od samih mladića. Ali, da, doista se ne mogu potužiti na lošu formu. Aktivan sam i ljeti i zimi: tijekom ljeta, koje provodim na brodu, mnogo plivam, a zimi skijam. Kad to ne radim, odlazim pet puta tjedno u teretanu gdje vježbam po sat vremena.

CROPIX
Željko Bebek sa suprugom

Savjeti supruge

Prije 15 godina prestao sam pušiti, što svima toplo savjetujem, a kako se, zahvaljujući mojoj Ružici, zdravo hranim, nije ni čudo da sam ostao u dobroj formi - govori glazbenik koji je prošli tjedan osvojio Zlatni Studio u kategoriji hita godine za skladbu ‘Ako voliš ovu ženu’, što ju je otpjevao s Oliverom Dragojevićem.

- Obradovala me ta nagrada, hvala Jutarnjem listu i svima koji su nam dali svoj glas - kaže Bebek koji Zlatni Studio drži na počasnome mjestu, u vitrini u svojoj dnevnoj sobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:38