BEZ ZADRŠKE

Zgodna liječnica iz ‘Braka na prvu‘ sasula roditeljima: ‘Vi ćete meni ‘glupa plastična koza‘! Kakav ste to primjer?‘

Petra je podijelila neke od komentara koje dobiva i navela primjere verbalnog nasilja s kojim se i sama susreće

Petra Meštrić

 Instagram/Petra Meštrić/

Doktorica iz prošle sezone ‘Braka na prvu‘, Petra Meštrić, posvetila je svoju zadnju objavu roditeljima govoreći o verbalnom nasilju na internetu. Petra je u objavi i sama podijelila neke od komentara koje dobiva i navela primjere verbalnog nasilja s kojim se i sama susreće.

"Današnju objavu posvećujem roditeljima. Svima vama dragi roditelji koji svoju djecu puštate bez nadzora na internetu. Pa ista ta djeca vrijeđaju i zlostavljaju ljude koji im možda mogu i biti roditelji po godinama", počela je Petra objavu pa objasnila da je ponašanje nešto što se ući kod kuće.

image

Petra Meštrić

Josip Moler/Cropix/Cropix

"Kažu da se ponašanje nosi od kuće, pa jeste li razmislili o tome kako svojim primjerom utječete na svoju djecu? ‘Glupa plastična koza‘ komentira jedna vrla majka s troje djece na profilnoj slici. Baš me zanima kakav su primjer mogla dobiti ta ista djeca", stoji u objavi.

Petra ističe i da se lako zaboravlja na nasilje koje se nanosi drugima. "A kad se vas i vaše dijete maltretira okrenuli bi nebo i zemlju, a ni ne sjetite se da ste možda i vi to isto radili. Nasilja ima mnogo i vrlo često je verbalno još gore od onog fizičkog. Pa komentari, vrijeđanja pod krinkom iskrenosti i direktnosti. Biti prozvan komentirati tuđe izbore sa epitetima ‘jadan, ograničen‘, a istovremeno nigdje ne piše da je tvoje razmišljanje ultimativno pravo, ispravno i jedina istina", napisala je.

"Pitam se gdje je nestalo poštovanje, dobar odgoj i empatija", zaključuje svoju objavu ovim riječima mlada dokotirca. Odmah nakon objave uslijedili su komentari u kojima pratitelji podržavaju Petru i njezin stav.

"Bravo, Petra", "Upravo od roditelja koji vrijeđaju ne mogu bit ni ta djeca bolja jer tko će im objasnit što je loše, a za lijepo očito niti ne znaju", neki su od kometara koji se slažu s Petrinom izjavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 14:08