ŠLAGERI I JAZZ

Živuća legenda Jimmy Stanić & njegov bend ‘The Boys‘ na Valentinovo u Tvornici kulture

Uz šlagere i ‘vječne melodije‘ pripremaju show singlovima koji su obilježili desetljeća glazbe

Jimmy Stanić

 Marko Todorov/Cropix

Jimmy Stanić, istinska živuća legenda domaće scene i naš najdugovječniji glazbenik, nastupit će 14. veljače 2023. godine uz pratnju svojih The Boysa u Tvornici kulture. Valentinovo je ove godine u Šubićevoj, i to uz najljepše evergreene vječno mladog glazbenika i interpreta čije su pjesme obilježile mnoge živote i ljubavi.

image

Jimmy Stanić

Karla Matulina/Karla Matulina

Stjepan Jimmy Stanić glazbom se počeo baviti još u svojim dvadesetim godinama, a 20. će siječnja napuniti 94 godine. Uvijek uglađen i još uvijek izuzetno aktivan, Jimmy i dalje puni klubove i dvorane. Čovjek je to koji je svoj čitav život posvetio jednoj ljubavi – glazbi. Iako je svirao kontrabas i gitaru, najpoznatiji je po svom baritonu kojim je ukrasio najljepše jazz skladbe i šlagere. Prepoznatljiv po svojoj duhovitosti, šaljivim intermezzima, vicevima i šalama, ne dopušta da situacija na koncertima postane suviše ozbiljna, a starozagrebački je šarm jedinstvena karakteristika njegova lika i djela.

https://www.youtube.com/watch?v=uUIaAOeIh4Y

Jimmy iza sebe ima 10 albuma i mnoštvo singlova koji su obilježili desetljeća glazbe. Posljednji je studijski album pod naslovom ‘‘91+‘‘ objavio 2020. godine, a snimljen je uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića. Na albumu se našao izbor najpoznatijih numera koje još uvijek pjevuše sve generacije: ‘‘Kobila Suzy‘‘, ‘‘Mimi‘‘, ‘‘Prolazi sve‘‘, ‘‘Dimnjačar‘‘, ‘‘Jutro će promijeniti sve‘‘ i druge. Prošle je godine objavio i live album ‘‘Prolazi sve‘‘ te snimku koncerta održanog na Velesajmu. U Jimmyjevoj izvedbi svaka pjesma postaje duhovita, nježna i romantična, a svojom energijom iznova očarava publiku.

Jimmy Stanić & The Boys ovog Valentinova uz šlagere i ‘‘vječne melodije‘‘ pripremaju show u Tvornici kulture. Vrata će se otvoriti u 20 sati, a koncert će početi u 21 sat.

Ulaznice potražite u pretprodaji po cijeni od 10 eura u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 13 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2023 17:05