POPULARNI KVIZ

Znate li vi odgovor? Srećko je u ‘Milijunašu‘ odustao na pitanju za 250 tisuća kuna, ‘presudio‘ mu Franjo Josip I.

Ovotjedna epizoda HRT-ovog kviza ‘Tko želi biti milijunaš?‘ sadržavala je pitanja iz raznih kategorija, od umjetnosti, do arhitekture

Rudolf Grljušić

 Screenshot Hrt

Ovotjedno izdanje popularnog kviza HRT-a otvorio je Srećko Kajić iz Đeletovaca, točnim odgovorom na 12. pitanje. Ono je glasilo - Alisa u zemlji čudesa svrati na ćaknutu čajanku u kojoj sudjeluju Klobučar, Ožujski Zec i tko još?, a Srećko je mogao birati između guštera, gusjenice, puha ili ježa. Odlučio se za puha i osvojio 125.000 kuna.

Na pitanju za 250.000 kuna zatražio je pomoć svog posljednjeg džokera - “pitaj publiku". Nije znao tko je u Hofburgu u siječnju 1896. portretirao cara Franju Josipa I. - Bela Čikoš-Sesija, Miroslav Kraljević, Oton Iveković ili Vlaho Bukovac?

image

Srećko Kajić

Hrt/

- Zanimljivi rezultati. Nisam stručan za umjetnost i ne znam točan odgovor. Otona Ivekovića i Vlahu Bukovca povezujem uz slike nekakvih događaja u hrvatskoj povijesti, tako da ću odustati od odgovora. Ipak je 125.000 kuna velika svota za donedavnog studenta, kazao je Srećko. Da je odgovarao, dodao je, kao konačan odgovor naveo bi Belu Čikoša-Sesiju.

- Točan odgovor je D - Vlaho Bukovac. Portretirao je Franju Josipa I. uživo, a ne prema fotografijama, kako je to nekad bilo uvriježeno. Car je bio oduševljen brzinom i kvalitetom njegova rada, a ja sam oduševljen znanjem naše publike, rekao je voditelj Tarik Filipović i čestitao Srećku Kajiću koji je popularni "Milijunaš" napustio sa 125.000 kuna.

image

Srećko Kajić

Hrt/

Nasuprot Tariku idući je sjeo Rudolf Grljušić, diplomirani inženjer građevinarstva. Samozatajni Vrgorčanin prvog džokera "pitaj publiku" zatražio je na 7. pitanju za 4.000 kuna. Pomoć publike trebao je jer nije znao koji je "životinjski" naziv za imovinu čiji troškovi održavanja znatno nadilaze njezinu korisnost. Ponuđeni odgovori bili su: A - crna mamba, B - bijeli slon, C - crvena panda i D - sivi miš.

image

Rudolf Grljušić

Hrt/

Da je točan odgovor bijeli slon, smatralo je 41% publike, sivi miš 23%, crvena panda 19%, te crna mamba 17% publike.

image

Rezultati jokera "Pitaj publiku"

Hrt/

- Publika tipuje da je bijeli slon. Postotak je nizak. No, da ne dužimo, moj konačan odgovor je B - bijeli slon, kazao je Rudolf i osvojio 4000 kuna.

Na pitanju za 64.000 kuna natjecatelj je zatražio džoker "pola-pola". Nije znao koja od znamenitosti - Svemirska igla, Eiffelov toranj, Burj Khalifa ili Atomium - nije izgrađena u povodu Svjetske izložbe. Nakon džokera "pola-pola" ostali su Svemirska igla i Burj Khalifa.

- Nismo puno napredovali, kazao je Rudolf i zatražio džokera "zovi".

Džoker je smatrao da je riječ o Burj Khalifi, a Rudolf je prihvatio njegovu sugestiju i točno odgovorio na 11. pitanje.

Pitanje za 125.000 glasilo je: "Apokalipsa danas" završava s: "Horor, horor!". Koji ratni film završava s: "Ludilo, ludilo!? A -Spašavanje vojnika Rajana, B - Tora! Tora! Tora!, C - Tanka crvena linija ili D - Most na rijeci Kwai.

Natjecatelj, koji više nije imao nijednog džokera, nakon kraćeg razmišljanja odlučio je odustati od odgovora na 12. pitanje.

Da imam barem neku dvojbu, pokušao bih odgovoriti. No moj konačan odgovor je - odustajem, kazao je Rudolf Grljušić i kući otišao sa 64.000 kuna.

- Da moram odgovarati, rekao bih B - Tora! Tora! Tora!, dodao je.

- Srećom da niste jer točan odgovor je Most na rijeci Kwai, kazao je Tarik.

image

Šimun Opačak

Hrt/

Najbrži u drugom večerašnjem "Najbržem prstu" bio je 19-godišnji Šimun Opačak iz Osijeka, student prve godine FERIT-a na smjeru računalni inženjer. Zasad ima 1000 kuna, sva tri džokera i pozivnicu za iduće izdanje showa "Tko želi biti milijunaš?”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:40