TALENTIRANA LORENA

Zovu je novom Doris Dragović, no ona poručuje: ‘Ne volim usporedbe. Budimo realni, jedna je Doris‘

Lorena Bućan nominirana je za nagradu Zlatni Studio u glazbenoj kategoriji

Lorena Bućan

 Jakov Prkic/Cropix

Lorena Bućan, 19-godišnja Solinjanka, tek je na početku svoje glazbene karijere, no već je ostvarila brojne zapažene uspjehe. Njezin je talent 2018. prepoznao Tonči Huljić kojeg je oduševila nastupom u RTL-ovu showu "Zvijezde". Lorena se otada natjecala na Dori (s pjesmom "Tower of Babylon" bila je na 2. mjestu), pohodila je i Ohridski te Zagrebački festival, a dvaput je bila i na Splitskom festivalu. Na potonjem je, na jubilarnom 60. izdanju, postala i pobjednica - otišla je noseći Zlatni val, prvu nagradu žirija te novinarsku nagradu za interpretaciju pjesme "Kako samo mater zna", koju su za nju napisali Vjekoslava i Tonči Huljić.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Suradnja s obitelj Huljić definitivno mi je promijenila život što se tiče glazbenog svijeta. Iz suradnje sam naučila najviše o njima... Koliko su profesionalni i srčani ljudi. Uveli su me u novi svijet na najsigurniji način. Zbog toga sam im stvarno zahvalna - kaže nam Lorena u kratkom razgovoru.

image

Lorena Bućan

Jakov Prkic/Cropix

Iz njezina su studija u međuvremenu izašli još neki hitovi, a ovu joj je godinu posebno obilježio singl "Tvoja i gotovo". No, važno je istaknuti još jedan ne tako klasičan pjevački angažman: onaj na prvoj pop-misi u svijetu, "Misi Mediterana", koja je također nastala u režiji obitelji Huljić, Hane i Tončija. To je bila misa napravljena po svim postulatima liturgijske mise, unikatni spoj mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda, koji je rezultirao emotivnom, zabavnom, ali i introspektivnom točkom.

- 'Pop misa Mediterana' mi je prva misa koju sam pjevala i prvo iskustvo takve vrste. Na pozornici je bilo predivno, a i taj doživljaj me naučio nečemu novom - kaže Lorena.

Zanima nas, naravno, i kad bi svjetlo dana mogle ugledati njezine nove pjesme, a i debitantski album.

- Nove pjesme možete očekivati sljedeće godine, otkriva.

Lorena je, inače, nominirana za nagradu Zlatni Studio u glazbenoj kategoriji, odnosno u potkategoriji Novo lice godine. Za tu su nagradu u konkurenciji još i Albina, Fran Vasilić, Vjeko i Z++.

image

Lorena Bućan

Jakov Prkic/Cropix

- Bila sam presretna kad sam dobila poziv za nominaciju! - kaže Lorena. - Smatram da je bilo kakav znak uspjeha, u ovom slučaju nominacija za novo lice scene, odlična odskočna daska. Uvijek mi dobro dođe kad vidim da ljudi primjećuju moj trud i, naravno, želju za ovim što radim - govori mlada Dalmatinka koja se glazbom bavi od 8. godine. Tada se upisala u vokalno-scensku radionicu udruge Zlatni mikrofon i počela učiti pjevanje kod Dubravke Pleško, majke Lorenine prijateljice Antonije Dore Pleško, također pjevačice. Lorena ne zna od koga je naslijedila ljubav prema glazbi. Ovu su mladu nadu mediji zbog njezina moćnog glasa i dalmatinskog sentimenta nazivali novom Doris Dragović.

- Iskreno, ne volim usporedbe. Budimo realni, jedna je Doris - rekla je Lorena.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 13:16