SNIMILA VIDEOPORUKU

ZRINKA CVITEŠIĆ O PREDSTAVI 'ZEČJA RUPA' 'U njoj smo tražili odgovor na najteže životno pitanje - kako se nositi s gubitkom djeteta'

 Denis Ruvić / CROPIX

U veljači 2009. prolazila sam kroz jedno od najtežih razdoblja u životu i baš nekako u to vrijeme počela sam raditi predstavu 'Zečja rupa' te sam shvatila da nisam jedina kojoj je u tom trenutku bilo teško. U predstavi smo tražili odgovor na najteže životno pitanje - kako preživjeti i kako se nositi s gubitkom djeteta. Nakon dva mjeseca priprema, izašli smo na scenu ne samo kao bolji glumci, već i kao bolji ljudi, govori Zrinka Cvitešić u dirljivoj videoporuci kojom je kazalištu Planet Art i njegovu utemeljitelju, glumcu Marku Torjancu, čestitala 12. rođendan.

Zrinkin partner u predstavi bio je Filip Juričić, a igrali su mladi bračni par koji pokušava prebroditi smrt četverogodišnjeg sina jedinca, oprostiti i ponovo pronaći smisao u životu.

Karlovčanka, koja već tri godine živi i radi u Londonu, gdje je osvojila i prestižnu nagradu Laurence Olivier za ulogu u hit mjuziklu 'Once', u videu objašnjava kako je u kazalištu Planet Art imala najboljeg učitelja, odličnog partnera i okruženje od povjerenja, koji su joj omogućili da se suoči sa svojim najdubljim strahovima.

'Martin Luther King jednom prilikom je rekao da samo u mraku možemo vidjeti zvijezde. Ovom prilikom pozivam sve kolege, sponzore, grad, Hrvatsku i publiku da omoguće Planet Artu da iz mraka i dalje stvara zvijezde. U tom kazalištu pronašla sam obitelj, prijatelje... Hvala kolegama, svim roditeljima koji su izgubili djecu, a smogli su snage doći na predstavu, zajedno s nama plakali i ustupili mjesto katarzi. Zbog svega toga 'Zečja rupa' i dan danas ostaje prva na listi mojih predstava', zaključila je Cvitešić.

Iako u snimci nije točno objasnila prirodu svog najtežeg životnog razdoblja, Zrinka je opisala period kad je započinjala vezu s Hrvojem Rupčićem. Glazbenik je tad još bio u braku u kojem je dobio dvoje djece.

Glumica je danas sretna s nogometašem Nikom Kranjčarem, koji igra za škotski klub Glasgow Rangers.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:16