ZVIJEZDE PJEVAJU

Zsa Zsa o prvom susretu s Pažaninom: ‘Kako ću sad ja njemu biti šefica kad je on chef?!‘

Članovi žirija savjetovali su mu da je u pjesmi ‘Riječi lagane’ umjesto ‘oba oka sklopi’ trebao otpjevati ‘oba uha sklopi’

Zsa Zsa i Ivan Pažanin

 Marko Todorov/Cropix

- Super je bilo! Bio si ka Mišo Kovač! - rekla je ponosna mama Snježana Pažanin svom sinu Ivanu koji je s mentoricom Zsom Zsom u prvoj emisiji HTV-ova showa ‘Zvijezde pjevaju’ osvojio najmanje ocjene članova žirija, ali i goleme simpatije publike. ‘Taktika Mišo Kovač’ splitskom bi chefu - ako je suditi prema riječima članova žirija koji su mu savjetovali da bi u pjesmi ‘Riječi lagane’ bilo bolje da je promijenio stihove i, umjesto ‘oba oka sklopi’, otpjevao ‘oba uha sklopi’ - mogla biti strategija i u budućim emisijama jer Pažanin i Zsa Zsa odlučno kažu da oni idu do kraja - do deserta.

image

Zsa Zsa i Ivan Pažanin

Marko Todorov/Cropix

Bit će to trnovit put, slaže se Ivan, koji je sudjelovanjem u showu pristao izaći iz svoje zone komfora, pa je tako ugledni splitski chef sada postao ‘raspjevani kuhar’ kojeg njegova mentorica ipak ne traži kulinarske savjete. Njih su dvoje, kažu, odlučili pojednostaviti stvar po tom pitanju, pa na pjevačkim probama često i prezalogaje, ali isključivo ona jela koja je pripremio Ivan.

Što je presudilo da pristanete pjevati u spektaklu ‘Zvijezde pjevaju’?

Ivan: - Presudila je moja velika želja da naučim pjevati. Ovo je prava prilika da ispunim svoje želje na ozbiljan i profesionalan način, pa se može reći da sam, zahvaljujući ovom showu, spojio ugodno s korisnim.

Zsa Zsa: - Mislim da su mnogi od nas doslovno odrastali uz ‘Zvijezde pjevaju’, a prilika da u takvom kultnom spektaklu budeš mentor prije svega je jako laskava pa nije bilo puno promišljanja nakon poziva. To je show u kakvom je jednom pjevaču ugodno i prirodno tako da se istodobno i jako veselim i imam tremu. Baš volim ekipu koja radi na projektu, na svim pozicijama, i iza kamera i ispred njih, tako da se radujem i tom ljudskom kontaktu i druženju, tj. maturalcu.

Što ste najvažnije dosad naučili od svoga pjevačkog partnera odnosno partnerice?

Zsa Zsa: - Naučila sam da se prije svake ozbiljne probe prvo treba dobro ‘najist’, pa onda nakon toga popiti kavu, a onda možemo malo vježbati, ali paziti ipak da pritom ne ogladnimo - jer to bi bila jako opaka situacija koja priziva nepotrebnu nervozu (smijeh).

Ivan: - Naučio sam da pjevati nije tek tako lako, da za to trebaju i odricanje i veliki talent. Moja mentorica sve to ima, zbog toga i jest tako uspješna. To ‘nešto’ naprosto, shvatio sam, moraš imati u sebi. Inače - nije dobro.

image

Zsa Zsa

Damir Krajac/Cropix/Cropix

Jeste li se vas dvoje prije poznavali?

Ivan: - Nismo se nikad prije upoznali, ali smo, čim smo se prvi put ugledali, kliknuli na prvu. Mislim da su nas izvrsno spojili u par, to je naša formula uspjeha (smijeh).

Zsa Zsa: - Nismo, ali evo ja, nakon ovih nekoliko tjedana, imam osjećaj kao da se stvarno znamo 100 godina! Nisu nas mogli bolje spojiti i stvarno uživam u cijelom ovom procesu, a najviše kad ga maltretiram da ponavlja istu pjesmu 500 puta (smijeh).

Što ste prvo pomislili kada ste doznali s kim u paru pjevate?

Zsa Zsa: - Pomislila sam kako ću sad ja njemu biti šefica kad je on chef? Ali, moram priznati da je jako strpljiv i svaka mu čast za sve ovo vrijeme koje će me trpjeti (smijeh).

Ivan: - Poželio sam da me ona prihvati i izvuče maksimum iz mene. A za to moraš bit užasno jak!

image

Zsa Zsa

Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Kako je izgledala vaša prva proba?

Ivan: - Prva ‘proba’ izgledala je kaotično, ali smo to ‘uspili’ riješit’ uz dobru hranu i druženje.

Zsa Zsa: - Možda je dovoljno reći da se ta prva proba odvijala u restoranu uz ekipu i pjesmu. Ma, mi pjevamo iz duše, to nam je vodilja, falševi su zapravo umjetnički izraz i oni su tu da bismo osvijestili i naglasili sve one predivne trenutke kad je sve točno. To je igra kontrasta, yin i yang... To je emocija! To smo na prvoj probi zaključili i prihvatili, i to je naš moto!

image

Ivan Pažanin priprema jelo

Bozidar Vukicevic/Cropix/Cropix

Gdje zapravo imate probe budući da učenik živi u Splitu, a učiteljica u Pušćinama?

Zsa Zsa: - Probe imamo u kafićima i restoranima, onako potiho... Ne zezam se! Evo, uoči prve emisije ja sam zapičila u Split i, naravno, i tu se dobro jelo. Ovim putem posebno pozdravljam Pažaninovu obitelj koja kuha još bolje od njega. Mogla bih se naviknuti na to... (smijeh). Pozvat ću ja Ivana, naravno, i na probu u moje Pušćine, ali nekako mi je Split postao baš drag.

Ivan: - Velika je to borba s tim našim probama. Ali, snalazimo se. Ili ona dođe u Split ili ja odem u Zagreb, što nije lako uz sve naše druge obveze. Ali, (s)nalazimo se mi. A tu su, jasno, još i probe na HRT-u.

Što vam je najveći izazov u showu ‘Zvijezde pjevaju’?

Zsa Zsa: - Naučiti Pažanina pjevati! Guštam u tome!

Ivan: - Najveći mi je izazov otpjevat’ pjesmu kako treba u mom tonalitetu da to izgleda dobro i da ostavimo dobar dojam. I da uspješno razbijemo tremu.

Koje su vaše prednosti kao pjevačkog para?

Zsa Zsa: - To što smo spontani, zezamo se, ne shvaćamo se preozbiljno, došli smo guštati i, zapravo, boje glasova nam jako pašu! Volimo pjevati iste žanrove, vjerovali ili ne, a to se prvenstveno odnosi na mene. Produkcija se, naime, pribojavala da sam ja možda previše moderna i da će mi biti teško prihvatiti taj južnjački ukus za glazbu. Nisu znali da obožavam klape, Dalmaciju i svu tu emociju. U mojoj je obitelji to voljena glazba, imam i šogora iz Šibenika i dobro me tijekom godina pripremio za ovu suradnju.

Ivan: - Mislim da smo jako opušteni, veseli. Ne smijemo ni bit’ previše opterećeni, treba samo uživat’ i sve će onda biti kako treba.

Koje su mane vas dvoje kao para?

Zsa Zsa: - Neozbiljni smo ponekad kad to drugima ide na živce.

Ivan: - Ma, nema mana! Mi samo vrline bacamo jedno prema drugome. I eto formule za dugovječno i uspješno pjevanje u showu (smijeh).

Zsa Zsa, mislite li da ste stroga mentorica?

Zsa Zsa: - I da i ne. Kad vježbamo, onda ozbiljno vježbamo, ali mislim da sam strpljiva. Najvažnije mi je da se osoba s kojom radim, u ovom slučaju Pažanin, osjeća opušteno, da mu je to što radimo gušt, a ne napor.

Koje detalje najviše brusite sa svojim učenikom?

Zsa Zsa: - Tonove!

image

Ivan Pažanin sa psom

Privatna Arhiva/

Ivane, u kojim ste situacijama dosad najčešće pjevali?

Ivan: - Pjevao sam samo u sitne noćne sate i kad su ozbiljne fešte u pitanju (smijeh).

Što su vam prijatelji i članovi obitelji, koji su vas čuli na tim feštama, rekli kada su doznali da ćete pjevati na televiziji?

Ivan: - Prvo je bio šok, nikome ništa nije bilo jasno. Ali, s vremenom su došli velika podrška i ‘vitar’ u leđa. To je to - nema dalje!

Je li Zsa Zsa stroga kao mentorica?

- Ona je super, puna znanja, prava mentorica! Zna svoj posao. Opuštena, a kad treba, stisne na najjače. Zna, i gotovo. Užitak je ‘pivat’ s njom.

Zsa Zsa, vi Ivana učite pjevanju. Je li on vama zauzvrat prenio neku kuharsku čaroliju?

Zsa Zsa: - E, dragi moji... Zbog Ivana ću se baš uoči ljeta udebljati deset kilograma. S guštom! Ne smijem vam otkrivati njegove kulinarske tajne, ali kaže chef da je tajna u jednostavnosti, kremoznosti i malo maslinova ‘uja’. Ja sam, što se hrane tiče, onaj lik koji kombinira slatko-kisele kombinacije, volim fusion hranu. A on je, onako, pravi domaći gurman.

image

Zsa Zsa i Ivan Pažanin

Marko Todorov/Cropix

Uz kakvu ste glazbu rasli, koje pjevače volite slušati?

Zsa Zsa: - R&B, pop, soul... Jako volim Chrisa Browna, Rihannu, Ushera, Neyo, Destiny’s Child, Adele, Christinu Aguileru...

Ivan: - ‘Rasta’ sam pretežno uz dalmatinske ‘pisme’, ali volim i rock.

Što mislite koji će vam glazbeni pravac najbolje ići?

Zsa Zsa: - Ma, neki koji u dušu dira. Pažanin ima taj duboki glas koji te hipnotizira i stvoren je za pjesme u kojima se, na primjer, priča (sad ga zafrkavam). Mislim da će nam balade i pop dosta dobro sjesti!

Ivan: - Ja mislim da moram svaki glazbeni pravac dobro osjetiti i uvježbati. Kada svaki žanr prihvatiš, onda on u tom trenutku mora biti najbolji za tebe.

Kakve trikove ćete koristiti za dobar glas: med, đumbir, rakija...

Zsa Zsa: - Ovo posljednje u kombinaciji s navedenim dodacima: treba djelovati iz svih smjerova!

Ivan: - Da, da, da! Treba čuvat’ grlo: sve lagano, zdravo, toplo, bez puno dernjave. Ozbiljna disciplina i kontrola do subote.

Tko će biti vaši najveći navijači u ‘Zvijezde pjevaju’?

Zsa Zsa: - Bake, mame, tate, sestre, prijatelji, ljubavi i sve tuđe bake, mame i sestre koje će gospodin Pažanin osvojiti svojom karizmom, to nam je plan akcije.

Ivan: - Svi koji žele navijati za nas dobro su došli! Pozdravljam sve naše navijače: trebat će nam njihova velika podrška!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:21