ISKRENA ISPOVIJEST

Zvijezda ‘Bibinog svijeta‘ i ‘Smogovaca‘: ‘Nesreća mog sina promijenila mi je život, preteško je govoriti o tome‘

Slavicu Knežević obožavali smo gledati na kazališnim daskama i na TV ekranima, a danas je u mirovini

Slavica Knežević

 Darko Tomas/Cropix

Kazališna glumica Slavica Knežević, koju je publika obožavala gledati i na malim ekranima u RTL-ovoj seriji 'Bibin svijet' kao Đurđu Hrković i u legendarnim 'Smogovcima' gdje je utjelovila Sonju Vragec, otkrila je kako provodi dane u mirovini te što priželjkuje u sedmom desetljeću života.

Glumica u posljednje vrijeme rijetko izlazi, što zbog pandemije koronavirusa, što zbog toga jer joj samoća odgovara više nego ikada. U mirovini je već skoro dvije godine, od ljeta 2020. kada je napunila 65 godina, nakon što je gotovo četiri desetljeća imala stalni angažman u zagrebačkom kazalištu Gavella.

Priznala je da se nikada nije veselila mirovini jer to znači manje novca i osjećaj starenja, a tko se tome veseli?

"U isto vrijeme se dogodio potres, posljednju predstavu sam odigrala 26. veljače u Histrionima ‘Fine strine s Opatovine’, a u Gavelli sam igrala predstavu ‘Kralj Rikard III’. Imala sam te dvije predstave koje su me jako veselile. Sve je stalo u ožujku s karantenom i u ljeto me stigla mirovina. Ta 2020. godina mi je promijenila život iz temelja. Najprije sam bila dobro, ali me onda počeo loviti nemir. Volim izolaciju, ne volim mase, izlaženja, što nije dobro za moj posao, ali ja sam takva. Puno sam i postigla u karijeri kakva sam. No, kako nisam na pozornici, koju smatram nekom vrstom izloga, ispadne da više nisam prisutna u tom poslu", rekla je Slavica Knežević za RTL.

image

Slavica Knežević s kolegama iz serije 'Bibin svijet'

Goran Mehkek/Cropix

Slobodno vrijeme provodi rješavajući zagonetke, sudoku, čita, kuha za sina Jana Torjanca, a rješava i neke zdravstvene tegobe.

"Starost je jako ružna, pogotovo za ljude koji su ostali mladi u glavi, kao ja", govori glumica, koja nije aktivna na društvenim mrežama, za razliku od nekih njezinih kolegica i kolega.

Najveća sreća joj je njezin sin Jan Torjanac, koji nije krenuo stopama svojih roditelja, već trenutno radi kao sudski savjetnik. Prije devet godina doživio je prometnu nesreću zbog čega je neko vrijeme bio i u komi. Upravo je to razdoblje za Slavicu bilo najgore.

"Preteško mi je o tome govoriti. Iskreno, mislim da sam ostala zarobljena u tome danu. Cijeli moj život se promijenio. On se dijeli na onaj prije i poslije nesreće", rekla je Slavica za RTL, koja je Jana dobila s bivšim suprugom Markom Torjancem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 07:21