KATJA MATKOVIĆ

Zvijezda Pauline P (11): ‘Snimanje filma bilo mi je super, zanimljivo iskustvo. Veselila bih se nastavku‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja moći glasati dva puta unutar 24 sata

Katja Matković u filmu Dnevnik Pauline P.

 /Press

- Sreća da imam veliku obitelj, puno rođaka i prijatelje pa ću ih sve zamoliti da glasaju za mene - kaže 11. godišnja Katja Matković koja u filmu "Dnevnik Pauline P." glumi naslovnu ulogu. Katja je nominirana za medijsku nagradu u Zlatni Studio u čak dvije kategorije - najbolje glumice u filmu i za novo lice u kazalištu i filmu. Također, "Dnevnik Pauline P." filmu u režiji Nevena Hitreca nominiran je i u kategoriji najboljeg filma.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Filmska priča o samouvjerenoj i duhovitoj učenici 3.c razreda, nastala na literarnom podlošku, romanu za mlade Sanje Polak. Paulina je individualka koji uvijek govori svoje mišljenje i pronalazi rješenja. Njezin život ispunjen je školskim i obiteljskim događajima te duhovitim kritikama stvarnosti. Dolazak nove učenice poljulja Paulininu reputaciju, ali na kraju shvaća da su slične. Paulina također pokušava pomiriti roditelje uz pomoć novog učitelja. Film koji je premijeru imao u ožujku ove godine, oduševio je hrvatsku publiku svih generacija, posebno debitantica Katja.

image

Katja Matković u filmu Dnevnik Pauline P.

/Press

A konkurencija je u kategoriji najbolje glumice u filmu posebno žestoka. U njoj su uz Katju nominirane četiri etablirane glumice - Lana Barić, Tihana Lazović, Marija Škaričić i Ivana Roščić - što kod Katje izaziva nevjericu i oduševljenje. U kategoriji novog lica u kazalištu i filmu s njom su Nika Grbelja, Marin Klišmanić, Ružica Maurus i Petra Svrtan.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnik premium sadržaja klikom OVDJE

Ulogu Pauline P. ta je energična i kreativna djevojčica, koja je članica Dramskog studija ZKM, dobila na audiciji i uspješno, uz pomoć roditelja i braće, uskladila školske obaveze i snimanja.

Sebe nikad nije doživljavala kao zvijezdu, iako je često prepoznaju kao Paulinu P., ali oduševljena je radom na filmu, te pozitivnim reakcijama publike.

- Bilo je to predobro iskustvo od početka do kraja, snimanje mi je bilo superzanimljivo, svaki trenutak. - objašnjava Katja koja kao i ostatak ekipe iščekuje vijesti o mogućem nastavku filma i dodaje - To bi bilo super.

Od premijere filma, Katja je mnogo putovala promovirajući ga - bila je s ekipom u Mađarskoj i Njemačkoj, u Beogradu "i još puno gradova" i sve je to veseli. Uskoro se sprema i u Sloveniju gdje se upravo dovršava sinkronizacija "Dnevnika Pauline. P." na slovenski jezik.

image


Svečana premijera igranog filma Dnevnik Pauline P.

Lucija Ocko/Cropix

Također, priprema se za audiciju za još jedan filmski projekt, o kojem, kako to već bude s glumcima, ne može zasad govoriti.

Roditelji su uvijek poticali njezin talent i snove, ali ne žele sebi pripisati nikakve zasluge za kćerin uspjeh - nitko je nije gurao, usmjeravao, krenula je od nule, a oni su bili uz nju. Osim što obožava glumu, koja je njezin najdraži način izražavanja, Katja svira klavir i crta. Suočila se i s raznim izazovima jer ima disleksiju, pa joj ponekad bude teško u obrazovnom sustavu, no ni u čemu se ne predaje. A prema riječima mame Andree, kada se dogode ovakvi trenuci potvrde Katjina talenta i snage poput nominacije za Zlatni Studio, cijela je obitelj jako sretna i ponosna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 21:09