LUDI PROVOD

Zvijezde Instagrama na Jadranu: Našu turneju pratilo je puno ljudi. Koliko? Njih točno 2,543.200

Svjetski poznate influencerice Hofit Golan i Maja Malnar ovih su dana uživale provodeći se po gradovima na hrvatskoj obali
 Privatna arhiva

Zajedno ih prati 2,543.200 ljudi. Za usporedbu, to je više od pola Hrvatske.

Svjetski poznate influencerice Hofit Golan i Maja Malnar ovih su dana uživale provodeći se po gradovima na hrvatskoj obali kojom ih je provela naša Nabilah Harron, južnoafrička influencerica sa zagrebačkom adresom.

- Mi smo prijateljice, upoznala sam Hofit i Maju preko zajedničkih prijatelja i ostali smo u kontaktu putem Instagrama. Hofit i Maja već su jednom bile u Istri, odnosno Rovinju, ali dosad nisu bile u Dalmaciji, Dubrovniku ili otocima juga. Iako, Maja je prije nekoliko godina već bila kratko u Dubrovniku. No, obje su htjele opet posjetiti Hrvatsku, a ja sam ih ugostila u Korčuli jer tamo suprug i ja imamo nekretnine - ispričala je za Jutarnji sve o provodu atraktivnih influencerica njihova domaćica 34-godišnja Nabilah.

image
Privatna arhiva

Ona već sedam godina živi u Zagrebu gdje ju je dovela ljubav, kako kaže.

- Zagreb je vrlo siguran grad za život, također je sjajan za obitelji, jer način života je vrlo smiren i opušten. No, teško mi je reći volim li više Zagreb ili obalu, jer ja sam porijeklom iz Cape Towna koji je smješten na krajnjem južnom dijelu Južne Afrike. Odrasla sam u blizini plaže, a to mi nedostaje u Zagrebu. Čudesna stvar u Hrvatskoj je što su gradovi toliko blizu, more je zapravo samo nekoliko sati od Zagreba - objašnjava Nabilah koja ima 13.200 Instagram pratitelja.

Zahvaljujući Nabilah, cure su intenzivno radile na promociji Hrvatske. Svakog su dana imale raspored s aktivnostima, otkrivale su znamenitosti i uživale u tajnama koje skriva naša obala.

- Hofit i Maja su imale želju vratiti se u posjet Hrvatskoj i ovo se činilo kao dobro vrijeme jer smo svi bili željni putovanja nakon vremena provedenog u karanteni, a k tome, u gradovima još nije prevelika gužva. Hrvatska je također jedna od najmanje pogođenih zemalja Covidom-19. Ja sam stranac u Hrvatskoj i osvjedočila sam se da drugi stranci koji ovdje dolaze više vjeruju mojim pogledima i procjenama, posebice o tome kako je živjeti u Hrvatskoj i što valja posjetiti, nego onima koje im daju Hrvati – ističe Nabilah kojoj su se na ženskom proputovanju Jadranom pridružile Hofit i Maja.

image
Privatna arhiva

Najbolje maslinovo ulje

Podrijetlom Slovenka, Maja Malnar jedna je od najpoznatijih svjetskih fashion i travel influencerica s adresama u Los Angelesu i Londonu. Zbog fizionomije, ali i zbog karijernih početaka na pozornici te na televiziji, ovu 31-godišnjakinju zovu i “slovenska J. Lo”.

Maja je vrlo ambiciozna, tečno govori pet jezika, a da je vrlo utjecajna osim 830.000 pratitelja, potvrđuje i nagrada Influencer Awards of Monaco koju je osvojila 2019. godine.

Od ove tri influencerice koje uživaju na Jadranu, najveću vojsku pratitelja, od njih čak 1,700.000, ima Hofit Golan, 34-godišnja britanska voditeljica i lifestyle influencerica izraelskih korijena.

Hrvatski mediji dosad su često pisali o Hofit zbog njene ljubavi prema kreacijama naše dizajnerice Matije Vuice, u kojima se često pojavljuje na crvenom tepihu.

Iako joj ovo nije prvi put u Hrvatskoj, za Hofit je ovo putovanje od velikog značaja jer je prvo na koje se, u pratnji dečka Jesseja Meestera, uputila nakon nekoliko mjeseci karantene koju je zbog epidemije koronavirusa provela na relaciji između Los Angelesa i Londona.

- Mnoštvo otoka jedinstvenog šarma, svi otoci su toliko različiti da je teško povjerovati da se to sve nalazi u jednoj zemlji. Dubrovnik izgleda kao filmski set, pun povijesti i kulturnog naslijeđa. Sve destinacije koje smo posjetili su prekrasne, čiste i mirne kao i plaže, a more je kristalno čisto, posebnih boja. Hrana je odlična, ne znam što prije izdvojiti, od izvanredne svježe ribe, organskog povrća, a i u Hrvatskoj sam probala najbolje maslinovo ulje - povjerila se Hofit u razgovoru za magazin Gloria.

Ove tri ljepotice u tjedan dana stigle su uživati u ljepotama Korčule i korčulanskog arhipelaga, a posjetile su Vis i Dubrovnik.
U Korčuli su boravile u luksuznoj vili Diamond s pet spavaćih soba, sedam kupaonica i dva privatna bazena. Vila je smještena na osami iznad uvale Žrnovska Banja i pruža panoramski pogled na more. U istoj je vili lani boravio slavni američki reper i glumac Ludacris s obitelji, a cijena dnevnog najma je oko 2000 eura.

- Djevojke su se apsolutno zaljubile u Hrvatsku. Mislim da nisu očekivale da će ovdje ovako sjajno provesti. Sve smo se složile da je hrvatska gastronomija nevjerojatna. U Korčuli smo jele u De Canavellisu, a hrana je bila senzacionalna. Uživale smo u mediteranskim jelima s morskim plodovima i na plaži Moro. Moro Beach Stupe, na otočiću u neposrednoj blizini korčulanskog kopna bila nam je jedna od dražih destinacija na ovom proputovanju. Tamo smo se dvaput vraćale na cjelodnevnu uživanciju - ispričala nam je Nabilah. Na plaži Moro Beach Stupe napravile su senzacionalne fotografije na moru, na morskoj ljuljački te na napuhancima.

image
Privatna arhiva

Studirala hrvatski na Filozofskom

Iz Korčule djevojke su išle na jednodnevni izlet na otok Vis.

- I cure i ja smo fanovi filma “Mama Mia 2”, koji je sniman na raznim lokacijama oko Visa tako da smo ih jednostavno morale obići. Otišle smo i do Plave špilje na Biševu, to je bilo zaista čarobno iskustvo. Zatim smo posjetile šarmantnu Komižu i plažu Stiniva - ističe domaćica.

Influencerice nisu mogle zaobići ni hrvatsku turističku meku na jugu zemlje.

- Maja je velika obožavateljica serije “Game of Thrones”, tako da smo morali ići i na Dubrovačke zidine u Starom gradu kako bismo snimile lijepe slike za Instagram. U Dubrovnik smo putovale s Hrvatskom turističkom zajednicom, a boravile smo u Hilton Imperialu nekoliko dana i jele u sjajnim restoranima kao što su Posat, Amoret i Bowa. Djevojke su potom nastavile svoj boravak u hotelu Rixus Premium Dubrovnik, ja sam se morala vratiti u Zagreb zbog radnih obveza – ispričala je Nabilah.

Kaže kako su Maja i Hofit istaknule da se u Hrvatskoj osjećaju dobrodošlo, a hrana, posebice morski specijaliteti, oduševili su ih. Odmor nije pomrsila ni zabrinjavajuća epidemiološka situacija sa sve većim brojem aktivnih slučajeva Covida-19.

- Hrvatska i Grčka najslabije su pogođene koronavirusom. Mnoge otoke u Hrvatskoj, primjerice Korčulu, koronavirus uopće nije zahvatio, tako da smo se svi osjećali vrlo sigurno i dok smo putovali. Sve dok ste svjesni i slijedite opća higijenska pravila, te redovito perete i dezinficirate ruke, nema mjesta panici. Nisam sigurna kada će se Maja i Hofit ponovno vratiti, ali sigurna sam da će se zasigurno vratiti, možda već i ovo ljeto - ističe Nabilah Harron.

Ona je profesionalna vizažistica i beauty influencerica rodom iz Cape Towna u Južnoj Africi.

- Jako je daleko putovati od Hrvatske do Južne Afrike pa Cape Town posjetim jednom godišnje, a roditelji me u Zagrebu posjećuju jednom godišnje - priznaje.

Već nakon srednje škole počela je raditi za modeling agenciju Y Models. S najboljom sam prijateljicom pokrenula brend ručno rađenih cipela, a onda je u jednom trenutku poželjela putovati svijetom i otkriti sebe. Tako je 2009. godine postala stjuardesa Qatar Airwaysa. Tri godine Doha je bila njezin dom, a upravo je u toj zemlji upoznala i supruga Omara Šačiragića, poduzetnika hrvatskog podrijetla.

Priča kaže da je to bila ljubav na prvi pogled. Nije mu odmah ostavila svoj broj, ali Omar ga je sam pronašao. Nekoliko dana poslije pozvao je Nabilah na meč tenisača Ive Karlovića, a nakon osam mjeseci zaprosio ju je u Rovinju, a 2011. vjenčali su se u Zagrebu gdje su osnovali obitelj.

Nabilah je studirala hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu, a njezin šestogodišnji sin Issa tečno govori i hrvatski i engleski.
- Biti majka je najteži i najvažniji posao koji postoji. Moja obitelj za mene je uvijek na prvome mjestu, uvijek. Suprug podupire moju karijeru i neprestano si pomažemo u uravnoteživanju obiteljskog i poslovnog života – otkriva Nabilah koja se već sljedeći tjedan vraća u Dubrovnik, a potom opet kreće prema Korčuli, no ovaj put na odmoru će joj se pridružiti suprug i sin.
Ona je profesionalna vizažistica, beauty influencerica, grafička dizajnerica, model...

- Svemu tome zajednička ta kreativna nota. Ja sam umjetnica i napredujem širenjem znanja i kreativnosti. Uvijek učim! Također volim isprobavati nove stvari i čvrsto vjerujem da svi imamo samo jedan život; ako je moguće, trebali biste graditi život kakav želite i u njemu uživati - smatra Nabilah.

Besprijekorni ljetni look

Oduvijek je znala da želi imati vlastiti biznis i da želi biti u beauty industriji jer joj je to bila strast odmalena, no prije nije mislila da bi mogla živjeti od toga. Nakon rođenja sina dublje je ušla u ideju o tome i da nije bilo sina, kaže, možda bih još uvijek sjedila za stolom osam sati dnevno i radila za nekog drugog.

- Što god radim, uvijek dajem 110 posto sebe. Na kojem god projektu radim, vrlo sam fokusirana i profesionalna, mislim da se to jasno vidi u mom radu i klijentima s kojima sam dosad surađivala. Kao žena i kao majka ja sam jaka individua, što god odlučim, držim se toga do kraja. Uvijek se trudim stvoriti balans između posla i obiteljskog života koji ponekad može biti izazovan, ali uvijek nađem način da sve funkcionira - objašnjava.

Tajna njenog naoko savršenog Instagram profila, priznaje, leži u činjenici da je bivša grafička dizajnerica, ali i perfekcionistica koja obraća veliku pažnju na sitnice.

- Modelingom se bavim godinama, tako da dobro razumijem i važnost poza te estetiku. Sve na mom Instagramu je autentično, redovito vježbam kod kuće ili u teretani, bavim se jogom i godinama vodim zdrav način života. Obožavam industriju šminke i ljepote još od dana kada sam se bavila manekenstvom, a putujem svijetom od svoje 21. godine. Volim Instagram jer predstavljam sebe točno onakvu kakva doista jesam, a k tome i radim ono što volim - rekla je Nabilah.

Trenutačno, u svom je poslu fokusirana je na beauty sferu. Kao vizažistica, po danu preferira ‘no make up’ look jer ne voli nositi puno šminke koja zatvara pore i dugoročno utječe na kožu, a kada se radi o večernjim izlascima, voli smokey eyes zaokružiti umjetnim trepavicama i blagim konturiranjem lica.

image
Privatna arhiva

Za besprijekorni ljetni look, najbitnija je, naglašava, pravilna njega kože.

- Najvažnija je kvalitetna i prilagođena njega za vaš tip kože, ali i redoviti tretmani lica kako bi vaša koža uistinu izgledala najbolje. Tijekom dana dobro je piti vodu i čajeve, osobno izbjegavam slatke i gazirane sokove. Nosite SPF, zaštitu od sunca, to je najbolja šminka za vašu kožu koja vam može podariti mladolik izgled, ako je svakodnevno nanosite.

Šminku tijekom dana volim održavati vrlo laganom, a posebno volim ostavljati kožu da diše po vrućem vremenu. Tonirana hidratantna krema ili BB krema sa SPF-om, malo korektora ispod očiju, maskara, kremasto rumenilo i tonirano sjajilo ili balzam. Ljeti, manje je više - savjetuje Nabilah koja se svako jutro brzopotezno našminka u 15 minuta, kao i mnoge mame.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:41