SUPERTALENT

Branko zapjevao pjesmu koju Šuput nikad nije čula, dok je Dori poručila: ‘Dođi opet, ali nemoj razmišljati o kosi‘

Slijede polufinalne emisije, a tko će osim kandidata koji su osvojili zlatne gumbe u njima nastupiti, ne propustite doznati iduće nedjelje

Branko i Dora u Supertalentu

 Luka Dubroja/

Posljednjom emisijom zaokruženi su audicijski nastupi jubilarne desete sezone Supertalenta. Nakon dvanaest nastupa žiri je imao težak zadatak – prisjetiti se svih nastupa te odlučiti tko ide u polufinale jer mjesta ima samo za najbolje od najboljih. Ova sezona je u mnogočemu bila drugačija – nikad viđeni talenti, neočekivani trenuci te povijesni događaji za pamćenje poput nevjerojatnih dodatnih zlatnih gumbova i direktnih poziva na audiciju.

Već nakon nastupa u prošloj sezoni, August Popijač osjetio je da se treba vratiti na pozornicu i susresti se ponovo s članom žirija koji mu je pružio veliku podršku – Fabijanom, koji je također osjetio potrebu da August bude njegov direktan poziv na audiciju, a pridružio mu se i na pozornici te su zajedno zaplesali. Posljednjim nastupom na ovogodišnjim audicijama August i Fabijan napravili su pravo ludilo u studiju te su uz njih zaplesali publika, voditelji, snimatelji, pa i članovi žirija. Euforila i veselje proširili su se studijem Supertalenta te označili kraj audicijskog dijela i najavili početak polufinalnih emisija.

image

August Popijač

Luka Dubroja/

Svojim nastupom posljednju audicijsku epizodu uveličao je Mato Horvat koji je osim sudjelovanja u publici želio doći na pozornicu i svima pokazati svoj talent. Iako boluje od cerebralne paralize, ostvario je dugogodišnji san te oduševio sve u studiju izvedbom pjesme ‘Netko drugi‘.

- Osobe koje cijeli život provode u poziciji u kojoj ti jesi s obzirom na invalidska kolica, imaju drugačije razvijen abdomen i činjenica je da je Mato fraze koje je pjevao, pjevao na jedan dah. Ne da ide u prilog da si se jako puno pripremao za to, nego da zapravo ti po svojoj vokaciji jesi pjevač Mato - istaknula je Martina Tomčić.

image

Mato Horvat

Luka Dubroja/

Kad naraste, trinaestogodišnji Andrej Čolaković želi postati pjesnik. Već je izdao jednu zbirku pjesama pod nazivom „Što je starije koka ili jaje?“ koju je pokazao na pozornici. Ako je suditi po genetici, Andrej je od djeda, književnika i pjesnika Envera Čolakovića naslijedio ovaj talent kojim je osigurao prolaz u daljnje natjecanje.

image

Andrej Čolaković

Luka Dubroja/

Talijanka sa španjolskom adresom Sheyen Caroli dolazi iz obitelji koja se šest generacija bavi cirkusom. Prvi nastup održala je sa samo pet godina, a vremenom je odlučila posvetiti se i drugim vještinama, pa je usavršila kontorcionizam koji je predstavila u prvom dijelu nastupa, dok je u drugom dijelu pokazala kako vješto koristi luk i strijelu – nogama.

image

Sheyen Caroli

Luka Dubroja/

Vokalnu skupinu Sedmi glas formirala je profesorica Ivana tako što je iz pjevačkog zbora odabrala sedam uigranih djevojčica različitog uzrasta. U jedinstvenoj vokalnoj obradi izvele su poznatu pjesmu ‘Let it go‘ iz animiranog filma ‘Frozen‘. Uživajući uz njih čak su i članovi žirija na tren pustili svoje glasove, a raspjevane djevojke uz četiri ‘DA‘ vraćaju u Bedekovčinu.

image

Sedmi glas

Luka Dubroja/

Vesela Dora Stojanović voljela bi postati frizerka, no veliku ljubav gaji prema glazbi. Obožava pjevati po cijele dane, a to je posebno opušta i onda uđe u neki svoj svijet. Pjevajući na pozornici Dora je potaknula članove žirija koji su zapjevali Davoru te dodatno podignuli atmosferu u studiju.

- Ti svakako moraš doći opuštena da ne razmišljaš o kosi, o rukama, o svemu, jer sve će biti apsolutno u redu - poručila je Maja Šuput, a uz tri ‘DA‘ Dora je prošla u sljedeći krug natjecanja.

image

Dora Stojanović

Luka Dubroja/

Marko Mićković i Gordana Dabić nastupaju kao glazbeni duo pod nazivom Dvatromet. Oni su odvjetnik i ekonomistica koji nakon radnog vremena postaju ono što najviše vole – glazbenici. Za vokalno-instrumentalnu izvedbu nisu uspjeli izboriti prolazak u daljnje natjecanje.

image

Dvatromet

Luka Dubroja/

Dorian Jusup za deset godina se vidi kao uspješna osoba, no ne zna još u čemu. Želio je biti nogometaš, zatim glumac, a u konačnici zaključak je da želi biti milijunaš. Trenutno je apsolvent kineziologije i radi kao model. No, nastupom na Supertalentu želio je zabaviti i nasmijati publiku – što je i uspio. Dok su se Maja, Fabijan i Davor zabavljali gledajući Dorianov performans, Martina nije dijelila njihovo mišljenje i raspoloženje te je nastup ocijenila kao nepristojan i stisnula crveni gumb. Unatoč dobroj zabavi Dorian nije prošao dalje.

Yogmani Kafle već je poznat žiriju i publici iz prošle sezone. U novom talentu, kaže Yogmani, više uživa i ovoga puta imao je manju tremu te pokazao kako beatboxa.

- Drago nam je da ste došli jer ste šarmantan i drag momak. No u beatboxu možda niste bili toliko dobri ove godine. Ali definitivno bismo Vas voljeli vidjeti iduće godine s nekim novim talentom - opisala je Maja, a uz tri ‘NE‘ od žirija Yogmani nije izborio prolaz u daljnje natjecanje.

image

Yogmani Kafle

Luka Dubroja/

Veseljak Branko Toman od konobara, preko fotografa, došao je do zanimanja staklara, no glazba je uvijek bila dio njegovog života. Voli narodnu glazbu i posebno uživa pjevajući uz radio. Zapjevao je staru pjesmu ‘U nedjelju udaješ se‘ te iznenadio Maju jer nikad nije čula tu pjesmu. Veselim duhom i humorom zabavio je žiri, no pjevanjem nije briljirao te je žiri stisnuo tri crvena gumba.

image

Branko Toman

Luka Dubroja/

Helen Rakonjac za sebe kaže da je pozitivna i duhovna osoba te posebno uživa u slušanju glazbe. Dosad nije nastupala na pozornicama, a u Supertalentu je izvela drugačiju verziju poznate pjesme ‘Shallow‘. No nastup joj nije uspio te od žirija dobila četiri ‘X-a‘. Bez obzira na ishod, Helen nije izgubila pozitivan stav:

- To je isto jedan izazov i ja sam sretna što sam došla ovdje, što sam pokazala ono što znam i mislim da moram još raditi na tome. Čovjek treba raditi na sebi dok je živ i biti pozitivan - kazala je Helen.

Slijede polufinalne emisije, a tko će osim kandidata koji su osvojili zlatne gumbe u njima nastupiti, ne propustite doznati već iduće nedjelje, poručuju s Nove TV.

image

Helen Rakonjac

Luka Dubroja/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:41