SUPERTALENT

Četiri brata oduševila Maju Šuput i osvojila prvi zlatni gumb: Presretni dečki ponijeli je u naručju preko pozornice

Od samog dolaska na pozornicu Esteriore Brothers svojom posebnom energijom zapalili su atmosferu u studiju

Esteriore Brothers i Maja Šuput

 Luka Dubroja/

Jubilarna 10. sezona ‘Supertalenta‘ već je u prvoj epizodi donijela nastupe za pamćenje i brojna iznenađenja. Gledatelji su imali prilike upoznati kandidate koji su ih svojim dolaskom na pozornicu razveselili, zabavili, dobro nasmijali, a pojedini i šokirali.

Devetero kandidata dobilo je priliku i probilo led u prvoj epizodi ove posebne sezone, a pao je i prvi zlatni gumb koji je otišao u ruke šarmantne glazbene skupine Esteriore brothers koja je očarala Maju Šuput i osvojila njenu naklonost. Četiri brata Mimmo, Amedeo, Piero i Gebriele, koja dolaze iz tradicionalne sicilijanske obitelji, tako su osvojila direktnu ulaznicu za polufinale. Preko roditelja su zavoljeli glazbu i počeli nastupati kao bend. Od samog dolaska na pozornicu svojom posebnom energijom zapalili su atmosferu u studiju, publiku dignuli na noge, a zaplesali su i voditelji. „Ne samo ja, nego svi mi zaslužujemo vidjeti vas opet“, poručila im je Maja, pa su je dečki ponijeli u naručju preko pozornice. „Pozitivna energija osvaja, zato uvijek širite ljubav. To je ono za što se mi zalažemo“, poručili su nakon nastupa te, ne skrivajući oduševljenje Majom, poručili da će je svi oženiti.

image

Esteriore Brothers

Luka Dubroja/

Šokantan nastup imao je svestrani Amerikanac Dan Meyer koji je na pozornicu donio nekoliko vrsta mačeva i upravo onako kako je i najavio – učinio je nemoguće pred očima gledatelja i žirija. Svoje mačeve nije upotrijebio za mačevanje nego je pokazao impresivnu vještinu gutanja ne samo običnih, nego i nekoliko zakrivljenih mačeva. Za posljednji mač pozvao je Fabijana kao asistenta, a njegova zadaća bila je da bičem izvuče mač iz Danovih usta. Po završetku nastupa Dan je otkrio da su mu unazad godinu dana dijagnosticirana dva tumora, što ga je dodatno potaknulo da živi svaki dan kao da mu je posljednji. „Borim se s rakom i nadam se da ga mogu pobijediti. U suprotnom, nastavit ću živjeti život punim plućima i iskoristit ću svaku priliku“, zaključio je. „Trenutno samo želim doći kući i ispričati mužu što sam upravo vidjela“, poručila mu je Maja, a potpuno šokirani članovi žirija oduševili su se njegovim talentom i porukom te je osvojio četiri prolazna glasa.

image

Dan Meyer

Luka Dubroja/

Nesvakidašnji talent sviranja flaute nosom demonstrirao je kandidat Mikko Henrik Rautiainen. Taj talent otkrio je u srednjoj školi, a kasnije mu je promijenio život te je gotovo preko noći postao popularan. Želi da ljudi vide njegovu priču kao pozitivnu i inspirativnu, još ako ih pritom uspije i nasmijati, njegova misija će biti uspješna. Davor je zatražio da im Mikko odsvira melodiju bez popratne glazbe, a Fabijan je poručio: „Od mene je to DA jer stvarno želim vidjeti što možete izvesti idući put“.

image

Mikko Henrik Rautiaunen

Luka Dubroja/

Svojom životnom pričom i glasom kao iz bajke studentica medicine Maria Ćuro izazvala je posebne emocije. Kao mala se opekla vrelom kavom i nakon tog događaja djetinjstvo je provela u bolnicama. Cijelo to iskustvo nju je nekako ohrabrilo i navelo da postane doktorica. Na ‘Supertalent‘ se prijavila s ciljem da svojim pjevanjem širi poruku da je u redu biti drugačiji. Glazba i medicina dvije su Marijine najveće ljubavi, a ovim nastupom, kaže, došla je pomoći životu da odluči što je bolje za nju. „Ne moraš birati jer svakako liječit ćeš ljude ili medicinom ili svojim glasom, to je sigurno“, zaključila je Martina. Uz četiri prolazna glasa žirija Maria je osvojila prolazak u daljnje natjecanje.

image

Maria Ćuro

Luka Dubroja/

Vješte akrobatske pokrete s hula-hupom izvela je karizmatična Ukrajinka Nelia Lois koja šarmira svojom osobnošću gdje god da se pojavi. Prije tri godine došla je u Hrvatsku jer se njezina majka zaljubila u Hrvata, a od malena se bavi cirkuskim vještinama. Nasmijala je i potpuno oduševila žiri te joj je Martina poručila: „Mene si nagnala da bih te zapravo poželjela ne samo još gledati, nego i slušati“. No da akrobatske vještine nisu njezin jedini talent Nelia je pokazala tako što je žiriju zapjevala ukrajinsku pjesmu, čime ih je potpuno osvojila. „Zbog tebe postoji ova emisija, od mene je to DA“, kratko je poručio Fabijan, a s njim se složio i ostatak žirija.

image

Nelia Lois

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

Misteriozan i samozatajan Leon Domnik na pozornicu Supertalenta stigao je iz Zenice s ciljem da promijeni Martinino mišljenje o mađioničarima. Upravo zato pripremio je fantastičan trik specijalno za Martinu i uspio u svojoj namjeri: „Baš wow! Kako ovo volim, ti si senzacija i demantirao si sve što sam ja rekla o mađioničarima“. Ostatak žirija složio se s Martinom, a Maja se zbog njegovog nastupa čak naježila. Nevjerojatnom izvedbom Leon je osigurao prolazak dalje.

image

Leon Domnik

Luka Dubroja/

Posebno oduševljenje žirija izazvali su veliki zaljubljenici u ples Sanja Bonačić i Jan Hajsok iz plesne skupine Crowd Control. Iako su godinama živjeli jako blizu i dijelili istu ljubav prema plesu, nekoliko godina trebalo je da se dogodi sudbonosan susret. Ono što je uslijedilo nakon njega prava je filmska ljubavna priča. Svoje su vještine pokreta razvili u nekoliko tehnika kroz kombinaciju plesa, cirkusa i žongliranja. Jedinstven stil i usklađenost s glazbom donijeli su im četiri prolazna glasa. „Mene je najviše dojmilo koliko je koreografija na glazbu promišljena i oni akcenti s glavom, znači tu ste me kupili u potpunosti“, zaključila je Martina.

image

Crowd Control

Luka Dubroja/

Kandidatkinja Sanja Dajčman Zahtila kaže da je prvo propjevala, pa tek onda počela pričati. Za nju je glazba kroz život uvijek bila ispušni ventil. Dok pjeva ne postoji ništa drugo osim pjesme iz duše i srca. Uvijek pjeva zatvorenih očiju i radi ono što osjeća. U njoj je uvijek tinjala želja za pjevanjem, ali kako je u životu i obitelji uvijek imala neku strku nikad nitko nije primijetio da zna pjevati. Sad je napokon odlučila učiniti nešto za sebe i prijavila se na ‘Supertalent‘. Svojom izvedbom Sanja je izazvala posebne emocije u studiju. „Iznimno sam sretna što ste došli pokazat kako to izgleda kad u najboljim godinama ideš odraditi nešto za sebe“, istaknula je Martina. Jednoglasnom odlukom žirija Sanja je prošla dalje.

image

Sanja Dajčman Zahtila

Luka Dubroja/

Njegova želja je jednog dana postati kuhar, ali na pozornici ‘Supertalenta‘ pokazao je svoj talent – pjevanje. Posebno karizmatičan 13-godišnji Nikola Pavičin ima specijalni recept za uspješan nastup, a to je flert s publikom – da se kreće i digne ruke. „Ganut sam nastupom, čak bih rekao uganut“, kratko mu je poručio Davor. Simpatični Nikola osvojio je od žirija tri ‘da‘ i obećanje od Martine da će doći u Trogir naučiti ga pjevati.

image

Nikola Pavičin

Luka Dubroja/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:27