VEČERA ZA 5 NA SELU

Danijela odala počast svojoj trećoj domovini, no to joj nije donijelo pobjedu: Pomela ju je Andrijana svojom tradicijom

Posljednji je u grupi završio Darijo, četvrto mjesto pripalo je Mareli, a treće mjesto upravo - Danijeli

Danijela čita pobjednika

 Rtl/

Ugostiteljica i poduzetnica te školovana kuharica Danijela za sebe voli reći da je temperamentna, izravna i ponekad neugodna. Nije uspjela izvojevati pobjedu u ‘Večeri za 5 na selu‘, završila je na trećem mjestu.

Poduzetnica i kuharica Danijela Rašić Matoš zatvorila je makarski tjedan ‘Večere za 5 na selu‘. U njezin dom stigli su protukandidati Marin, Marela, Darijo i Andrijana. Ova 42-godišnjakinja u najgledaniji domaći kulinarski show prijavila se jer voli kuhanje, od njega i živi, a velika želja joj je bila odati i počast svojoj trećoj domovini Njemačkoj pa je kandidatima ponudila upravo takav jelovnik. Za svoj meni dobila je 32 boda. Njezini gosti nisu bili impresionirani njemačkim jelovnikom te je u konačnici pobijedila Andrijanina tradicija!

Danijela je pripravu svoje večere započela predjelom koje je nazvala ‘Noć vještica‘. Na popisu namirnica našli su se buča, tikvice, svinjski file, mahune, krumpir, jabuke te vanilija. Glavno jelo činili su svinjski file i krumpiri, a naziv jela bio je ‘Ljepotica i zvijer‘. Desertu je, pak, Danijela nadjenula ime ‘Evin desert‘.

image

Večera za 5 na selu kod Danijele

Rtl/

Nakon što je Danijela pripremila svoja jela, krenula je s pripremom stola, a ekipa se dotad vozila u njezin dom na posljednju ovotjednu večeru. "Poznavajući je, mogla bi ispalit‘", komentirao je Marin u kombiju. "Ja sam tužna što je zadnji dan snimanja", komentirala je Marela. No, prije negoli su završili, pred ekipom se našlo druženje s Danijelom, koja ih je dočekala s aperitivima ispred svog doma. Poslužila im je kuhano vino. "Promijenila sam aperitiv da izostavimo neke stvari koje smo imali protekla četiri dana", objasnila je Danijela. "Naša Danijela je uvijek izravna i iskrena, ali bilo je malo treme", primijetila je Andrijana pri aperitivu.

Danijela je poslije aperitiva uvela ekipu u svoj dom te im poslužila predjelo. "Juha me privlačila bojama i dekoracijom", objasnio je Darijo. "Bučina juha mi se nije svidjela, nisam osjetila jačinu, blaga je bila", komentirala je s druge strane Marela predjelo. Marin se složio s njezinom ocjenom.

image

Danijela Rašić Matoš

Rtl/

Glavno jelo ekipa je raznoliko doživjela i ocijenila. "Glavno jelo je izgledom bilo lijepo, možda malo jednostavno dekorirano, ali jednostavno dobro i prolazi", rekao je Marin. Mareli se izgled glavnog jela svidio. Tijekom jela Danijela je otvorila pitanje vjere s ekipom pa se Darijo pohvalio ministrantskim stažom. Domaćica se potom nadovezala na temu o papi Franji, no gosti se nisu pretjerano zainteresirali o religioznim temama. Glavno jelo nije se pojelo do kraja, a onda je uslijedio desert.

Desert se dojmio Darija, a dobro mišljenje o istome su imali i ostali članovi ekipe. Nakon što su pojeli, Danijela je ekipi dala poklon bonove s benzinske crpke, a potom predstavila klapu Srdela koja je bila njezino iznenađenje.

Pravo iznenađenje za Danijelu i ostalu ekipu bilo je proglašenje pobjednika. Posljednji je u grupi završio Darijo, četvrto mjesto pripalo je Mareli, a treće mjesto upravo - Danijeli. Drugo mjesto pripalo je Marinu, a kao pobjednica tjedna završila je Andrijana! Njemačka večera ipak nije oduševila goste do kraja pa je na kraju pobjedila Andrijanina tradicija - lignje i raštika!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2023 13:46