HRT, NOVA TV I RTL

Domaće televizije pripremaju udarni jesenski program: S četiri jaka aduta borit će se za gledanost, što ćete gledati?

‘The Voice‘, ‘Supertalent‘, ‘MasterChef‘ ili ‘SuperStar‘ - koji TV show je vaš favorit?

TV showovi koje ćemo gledati na jesen

 Nova TV/HRT/ABC

Ljeto još nije ni krenulo, a televizije se već spremaju za udarnu programsku jesen. Čak četiri velika televizijska i produkcijski raskošna showa na jesen dolaze na tv ekrane. HRT na radost mnogih kreće s novom sezonom showa ‘The Voice - najljepši glas Hrvatske‘, Nova TV najavila je nove sezone popularnih tv-formata ‘MasterChef‘ i ‘Supertalent‘, dok RTL marljivo priprema talent show ‘SuperStar‘, našu inačicu mega spektakla ‘Idol‘, u kojem će se, po prvi put u Hrvatskoj, pred očima gledatelja natjecati nove glazbene nade.

image

American Idol

ABC

Iz talent showa ‘Idol‘, koji na jesen pod imenom ‘SuperStar‘ kreće na RTL-u poniknula su brojna svjetski poznata glazbena imena. Dvostruka pobjednica Eurosonga Loreen zvijezda je švedske glazbene scene otkako je dospjela u središte pozornosti 2004. kada je završila na četvrtom mjestu u švedskoj verziji ovog talent showa. Audicijski nastup bio joj je poprilično nesiguran, nije bila jedna od onih koja je žiri oduševila na prvu, a predstavila se s pjesmom Alicie Keys ‘If I Ain‘t Got You‘. No, kako se show bližio kraju, tako je Loreen polako dolazila prema onome što danas predstavlja, a to je svakako autentičnost.

U ‘Idolu‘ je sudjelovala i Jennifer Kate Hudson. Prije devetnaest godina, u trećoj sezoni američkog izdanja showa, proslavila se sjajnim glasom, a pred brojnim gledateljima predstavila se s pjesmama Johna Lennona, Eltona Johna, Arethe Franklin i Whitney Houston. I naravno, postigla svjetsku slavu, kao i bivši natjecatelji showa Adam Lambert i Kelly Clarkson.

Ovaj televizijsko-glazbeni spektakl globalni je hit i jedan od najuspješnijih zabavnih formata u povijesti televizije! Inačice showa producirane su u čak 56 zemalja diljem svijeta, a čak 3,2 milijarde ljudi u vrtoglavih 150 zemalja svijeta dobilo je priliku pogledati barem jednu sezonu showa. Znaju to i natjecatelji jednog od najvećih studijskih projekata u povijesti RTL-a, čiji timovi uskoro kreću sa snimanjem pred audicijskih emisija po Hrvatskoj. Radi se već i scenografija showa u kojem će pobjednik osvojiti vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 50.000 eura i dobiti priliku da pred cijelom Hrvatskom pokaže svoj talent i ostvari sve ono o čemu je dugo sanjao.

Mnogi sanjare i o pobjedi u ‘Supertalentu‘. Na Novoj TV na audicije za desetu sezonu ovog showa prijavilo se više od tisuću ljudi. Audicije ‘Supertalenta‘ prošlog tjedna službeno su počele, a po mnogočemu posebna deseta sezona spektakla donosi brojna osvježenja koja će kandidatima uljepšati doživljaj izvođenja, a gledateljima pred malim ekranima ove jeseni obogatiti iskustvo gledanja.

Četveročlani žiri kojeg čine Maja Šuput, Davor Bilman, Martina Tomčić i Fabijan Pavao Medvešek ponovo se okupio za sudačkim stolom, a sudeći prema njihovim prvim dojmovima, sprema se nezaboravna sezona.

image

Supertalent 10. sezona

Nova TV

- Ovogodišnje audicije donose kombinaciju nevjerojatnih, emotivnih i šokantnih trenutaka – u pitanju je recept za vrhunsku zabavu koju će gledatelji ove jeseni obožavati. Do tada, ono što mogu otkriti jest da ćemo ove godine u emisiji imati sadržajne novitete koji će cijeli show dovesti na novu razinu, a u skladu s time, naravno, dolaze i raskošne kreacije kojima ćemo sa stilom obilježiti sezonu koja je za sve nas baš posebna - najavljuje Maja Šuput.

- Audicije predstavljaju srce ‘Supertalenta‘, a talenti iz svih krajeva naše zemlje dolaze kako bi pokazali svoje vještine. Ova sezona će po mnogočemu biti upečatljiva, pa se zaista radujem svim uzbuđenjima i iznenađenjima koje će nam donijeti - otkriva Martina Tomčić koja se može pohvaliti najdužim stažem u žiriranju.

Na audicijama za 10. sezonu omiljenog showa pojavit će se širok raspon talentiranih izvođača, a svi ljubitelji glazbe, plesa, akrobatike, komedije ili nečeg potpuno drugačijeg ove će jeseni biti prikovani za ekrane, osjećajući se dijelom ovog neponovljivog putovanja, kažu s Nove TV čija se produkcijska ekipa sastoji od 130 članova. Studio u kojem se održavaju audicije prostire se na 1.600 kvadratnih metara i opremljen je s približno 160 rasvjetnih tijela, a audicije se snimaju s 14 kamera.

Uz ‘Supertalent‘, Nova TV za jesen priprema i novu sezonu omiljenog kulinarskog showa ‘MasterChef‘ koji privlači brojne gledatelje zbog uzbudljive kombinacije natjecateljskog duha i strasti prema kuhanju. Za nadolazeću sezonu, više od 1500 hrabrih pojedinaca prijavilo se s nadom da će imati priliku pokazati svoje kulinarske vještine i osvojiti prestižnu titulu MasterChefa. Produkcijski tim ovog showa sastoji se od otprilike 100 posvećenih članova koji brinu o svim produkcijskim segmentima, a svaki detalj – od selekcije natjecatelja, preko planiranja izazova, do osiguravanja kvalitetnih namirnica – pažljivo se razrađuje kako bi se gledateljima pružilo najbolje moguće iskustvo. ‘MasterChef‘ nije samo natjecanje u kuhanju, već i prilika za sudionike da uče od renomiranih chefova, steknu nove vještine i upuste se u uzbudljivu avanturu u kulinarskom svijetu. Natjecatelji se suočavaju s različitim tematskim izazovima te pripremaju složena jela pod pritiskom vremena s nastojanjem da impresioniraju žiri koji je poznat po visokim standardima, kažu s Nove TV.

image

MasterChef Nove TV

Na HRT-u se već naveliko pripremaju za novu, četvrtu sezonu popularnog showa ‘The Voice - najljepši glas Hrvatske‘. Ovaj show u prve tri sezone ostvario je sjajnu gledanost, a od ostalih spektakala što smo ih imali prilike vidjeti u Hrvatskoj razlikuje se po tome što tu nema vrijeđanja ili omalovažavanja natjecatelja. I mentori (šuška se kako će se ove jeseni u toj ulozi uz Vannu i Davora Gopca naći Damir Urban i Matija Cvek), i produkcijski tim HRT-a o kandidatima se brinu gotovo poput roditelja, pomažući im na njihovom putu u želji da budu što bolji u showu u kojem je upravo otpočeo drugi krug predaudicija, a za čiju se četvrtu sezonu prijavilo više od tisuću ljudi.

Natjecanje u kojem nisu važni ni izgled ni dob, nego samo glas, pratit ćemo u 12 emisija od 11. studenoga 2023. do 27. siječnja 2024. Nakon pet emisija audicija slijede tri emisije nokauta, zatim jedno izdanje dvoboja, a vrhunac sezone bit će posljednje tri emisije uživo.

Predizbori će se održati u Osijeku, Rijeci ili Opatiji, Splitu i Zagrebu, a izabrani kandidati glasovne će sposobnosti pokazati na audiciji pred četiri mentora. Predstavit će, uistinu, samo svoj glas jer mentori na audiciji ne mogu vidjeti kandidate. Sjede u stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku ‘Moj glas‘ mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje i u tom trenutku njihov se stolac automatski okreće i prvi se put suočavaju s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima - savjetnicima mentora.

image

The Voice

Nakon audicija slijede tri emisije nokauta tijekom kojih se broj kandidata smanjuje na šestero, i to onih šestero za koje mentori smatraju da najviše mogu napredovati tijekom natjecanja. Šestero izabranih kandidata u sljedećem izazovu, dvoboju, pjevaju u duetu, a mentor mora izabrati samo po jednog kandidata iz svakog dueta koji će nastaviti natjecanje. Trima natjecateljima svake ekipe pridružit će se još jedan natjecatelj kojeg je mentor odlučio spasiti, a koji je dotad bio član nekog drugog tima.

Završnu fazu natjecanja čine tri emisije uživo. U prvoj emisiji uživo o natjecateljima koji nastavljaju natjecanje odlučuju i mentori i gledatelji. U preostale dvije emisije uživo (polufinalnoj i finalnoj) odluku donose samo gledatelji telefonskim glasovanjem ili slanjem SMS-a za svakog natjecatelja. Pobjednik četvrte sezone bit će natjecatelj koji će dobiti najviše glasova publike.

Podsjetimo, pobjednica prve sezone ovog showa bila je Nina Kraljić, a te, 2015. godine, natjecali su se i Ana Opačak, Bruna Oberan, Marin Jurić-Čivro, Elena Stella, Jure Brkljača, Dino Petrić... U drugoj sezoni, godinu dana kasnije, slavila je Ruža Janjiš, a konkurenti su joj bili Eni Jurišić, Alen Đuras, Vjeko Ključarić... Pobjednik treće sezone bio je Vinko Čemeraš, a te 2019. godine u showu smo upoznali i Filipa Rudana, kao i Albinu Grčić. Svi oni iz ovog spektakla nose iznimno lijepa iskustva.

image

Ruža Janjiš

image

Vinko Ćemeraš

Ili, kako bi to rekao Vinko Čemeraš:

- Kakav god cilj imali u glazbi, ‘Voice‘ je prava prilika da vas malo jače gurne prema njemu. Dozvolite to - poručio je Vinko Čemeraš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:48