ANNO: LJETA GOSPODNJEG 925.

DOSAD NEVIĐENO: BEZ STRUJE, VODE... Počinje snimanje RTL-ova povijesnog reality spektakla

 RTL

U petak počinje snimanje RTL-ova povijesnog reality spektakla „Anno: Ljeta Gospodnjeg 925.“ za kojeg se prijavilo sveukupno 2000 kandidata. Njih šesnaestero će se za tri dana vratiti u vrijeme kraljevanja Tomislava i živjeti životom naših predaka – bez struje, vode, modernih pomagala i blagodati svakodnevice 21. stoljeća.

RTL

Spavat će na posteljama od slame, osvjetljavati prostorije svijećama od pčelinjeg voska, pripremati hranu na otvorenom ognjištu u posuđu od keramike i drveta, a morati će naučiti skladištiti hranu i savladati osnove kovanja oruđa i oružja. Kandidati neće svo vrijeme provoditi unutar zidina Ribnika. Odlazit će u šumu po drva, na sastanke s vidarom i na sajam na kojem će morati razmjenjivati svoje proizvode za stvari koje im nedostaju.

- Kandidati koji će u petak ući u zamak imaju jednu dozu avanturizma, ali i ljubav prema povijesti i izazovima. Imaju snažan osjećaj časti, odanosti i požrtvovnosti. Svakoga dana će se suočavati s novim izazovima i svakoga će dana, baš poput naših gledatelja, nešto novo naučiti. Edukativni element ovog showa nam je jednako važan kao i onaj povijesni, natjecateljski i sociološki - kazala je Antonija Blaće, voditeljica showa.

RTL

Uz nju, glavne uloge domaćina kandidatima imat će Mladen Vulić kao kralj Tomislav i Marinko Prga kao njegov vjerni vitez. Iza cijelog projekta, a kao dio ekipe, stoje najveći stručnjaci televizijskog i filmskog posla u Hrvatskoj – kreativni producent Dinko Paleka, redatelj Dalibor Sokolić, direktor fotografije i akademski snimatelj Dragan Marković te Tihomir Žan, akademski montažer i redatelj. Na projektu su angažirani i povjesničar Hrvoje Gračanin, arheolog Hrvoje Vulić i nutricionist Nenad Bratković.

'Anno' je jedan od produkcijski najzahtjevnijih projekata RTL-a, a u prilog tome ide i činjenica da na lokaciji, u zamku Ribnik, mnogo toga moralo osigurati, urediti i preoblikovati.

Uz sve to se, naravno, pazilo da se ne naruši izvorni izgled zamka, niti da se intervenira u sam zamak.

- Dio scenografije je posebno izgrađen kako bi se stvorili tajni hodnici, prikrila neka oštećenja ili osigurale i uredile prostorije. Naravno, sve je samo naslonjeno ili priljubljeno na zidove zamka. Bilo je vrlo izazovno postaviti ovaj projekt na noge, ne mogu niti izbrojati koliko smo građevnog materijala, kablova i opreme razvukli po dvadeset tisuća kvadrata. Čak smo dopremili potpuno novu trafostanicu - kazao je Zoran Janković, izvršni producent projekta.

Na projektu radi tim od 120 ljudi, kandidate svakodnevno prati 46 kamera, a novina je i to da se reality nikada do sada nije radio tako da se glazbena tema sklada posebno za svaku epizodu, a po načinu snimanja 'Anno' je, s obzirom na filmske kamere, dronove i ostalu opremu i način montaže, bliže snimanju filma nego realityja.

Kombinacija fikcije i realityja je samo dio iznenađenja i sadržaja koji vas očekuje ove jeseni na RTL-u!

RTL

RTL

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:49