'THE VOICE'

Glasovi publike iznenadili mentore, gledatelji spasili po dvoje natjecatelja iz svakoga tima!

 Dario Njavro / HRT

Sinoć se 16-ero pjevača u prvoj emisiji uživo showa "The Voice – Najljepši Hrvatske" borilo za naklonost "petog mentora" – gledatelja Prvog programa Hrvatske televizije i slušatelja Drugog programa Hrvatskoga radija. Show je napustilo četvero natjecatelja, po jedan iz svakog mentorskog tima. U najuzbudljivijem i najzahtjevnijem dijelu , gledatelji i slušatelji su telefonskim pozivima spasili po dvoje natjecatelja iz svakoga tima, dok je o sudbini preostalih dvoje odlučio njihov mentor, odnosno mentorica.

U četvrtfinale showa plasiralo se 12-ero pjevača koji će se nastaviti boriti za titulu Najljepšeg glasa Hrvatske. To su Alen Đuras, Rea Matić i Petra Vurušić izJacquesovog tima. Natjecanje nastavljaju i Lucija Lučić, Eni Jurišić i Ruža Janjiš iz Indirinog tima.Tonyjev tim će predstavljati Edgar Rupena, Monika Perić i Ana Androić Knežević, a Ivanov tim Vedran Ljubenko, Stefany Žužić i Tajana Belina.

Gledatelji i slušatelji u emisiji su sudjelovali i svojim komentarima putem svih društvenih mreža i mobilne aplikacije The Voice Hrvatska. I ove sezone show prati trendove i otvara nove komunikacijske kanale, poput Snapchata koji pruža uvid u događanja iza scene.

Na samom početku emisije timovi su zajedničkom izvedbom podigli atmosferu u studiju – Indirin tim pjevao je Beyoncéinu pjesmu "All the single ladies", Ivanov "I'm still standing" Eltona Johna, Tonyjev "Roar" Katy Perry, a Jacquesov "Happy"Pharella Williamsa. Nakon toga je počeo dio. Vidjeli smo odlične nastupe natjecatelja koji su sve slobodniji na pozornici. Emisiju su obilježili brojni emotivni trenutci, a pogotovo oni koje su sa sobom nosili neizbježni rastanci od natjecatelja.

Tim Jacques

Led je probio Alen Đuras izvedbom Gibonnijeve pjesme „Ozdravi mi ti“. "Bilo je prekrasno, uvjerio si me", dirnut je bio Jacques. Pozdravio je i sve one koji nisu zdravi te im poručio – "Uz vas smo!". Nakon Alena je nastupila Ivana Sutlović. Izvela je „Love me like you do“ Ellie Goulding. "Sve je opravdala! Već sam dugo opčinjen tim prekrasnim glasom", kazao je Jacques i rekao joj da je prekrasno izgledala, ali i pjevala. Petra Vurušić otpjevala je pjesmu „Drugo ime ljubavi“ grupe Electro Team. "To je ta mladost za koju navijam, koja radi predano na sebi", kazao je Jacques i pohvalio njezinu emotivnu izvedbu te istaknuo kako je Petra iz dana u dan sve bolja i bolja.

Posljednja iz Jacquesovog tima bila je Rea Matić koja je izvela pjesmu „Fever“Peggy Lee. "Prekrasno! Ja Rei vjerujem kad pjeva. Ima glas koji poželiš slušati svaki dan", kazao je Jacques i poručio joj da je prava zvijezda.

Najviše glasova gledatelja i slušatelja dobili su Alen Đuras i Rea Matić i tako se plasirali u četvrtfinale. Jacques je teškog srca odlučio da natjecanje nastavlja Petra Vurušić. Priznao je da je bio iznenađen odabirom gledatelja i slušatelja. "Znam da ne ispada fer, ne znam što reći u ovakvom momentu", poručio je Ivani u nadi da mu ne zamjera. "Shvatio sam da se s tobom, kao i s ostalima, moglo do finala, ali u ovoj kombinaciji je to morala biti Petra", kazao je Jacques.

Tim Indira

U svom prvom nastupu uživo Matea Dujmović je otpjevala pjesmu „Maniac“Michaela Sembella iz filma „Flashdance“. "Manijakalno dobro!", oduševljena je bila Indira. Prisjetila se kako je Matea na početku bila poput uplašene srnice te dodala da je večeras bila prava lavica. Ruža Janjiš izvela je Stingovu pjesmu „Fields of gold“. "O čemu da Slavonka pjeva nego o zlatnim poljima", kazala je Indira i dodala da ju Ruža uvijek oduševi. Izvedbom ju je vratila u djetinjstvo, na čemu joj je mentorica zahvalila. Eni Jurišić otpjevala je pjesmu „Cheating“ Johnna Newmana. "Čudo, ona je čudo neviđeno! Svjetski nastup!", oduševljena je bila Indira. Pohvalila je njezin scenski nastup u kojem je fantastično povezala ples i pjevanje te joj poručila da je briljirala. Posljednja izvedba Indirina tima bila je ona Lucije Lučić. Otpjevala je pjesmu „Da se tebi opet vratim“ Nine Badrić. "Opet sam se raspekmezila", dirnuta je bila izvedbom njezina mentorica. "Ja sam ti vjerovala u svakom stihu", poručila joj je Indira i pohvalila emociju u njezinom glasu.

Gledatelji i slušatelji svojim su glasovima spasili Luciju Lučić i Eni Jurišić, a Indira je odlučila da dalje ide Ruža Janjiš. Kako je rekla, vodila se srcem, a nada se da je Matea uživala u njezinom timu. Matea je zahvalila svima i rekla da joj je cijelo iskustvo bilo predivno.

Tim Tony

Ana Androić Knežević izvela je Stingovu pjesmu „Fragile“. "Sve je bilo super", Tony je pohvalio Aninu izvedbu. Kazao je kako je ona izuzetan primjer žene kojoj nije problem pomoći, nasmijati se i suosjećati s drugima. Monika Perić otpjevala je Beyoncéinu pjesmu „I was here“. "Hvala što si nas katapultirala", rekao joj je mentor Tony. Dodao je da je lijepo i emotivno iznijela pjesmu te da se trema nije toliko osjetila. Ivona Šimunić izvela je pjesmu „Nek ti bude kao meni“ Nine Badrić. Mentor Tony ju je prozvao novom Ninom Badrić. Istaknuo je posebnost u njezinom glasu, a njezina izvedba mu se jako svidjela. Edgar Rupena otpjevao je pjesmu "Adagio" u verziji vokalne skupine Il Divo. Svi mentori su ustali i zapljeskali mu. Tony je bio oduševljen njegovom izvedbom, a našalio se i rekao da Edgar jedino mora poraditi na izgovoru talijanskog jezika.

Edgar Rupena i Monika Perić su dobili najviše glasova gledatelja i slušatelja, a Tony je odlučio da u iduću emisiju uživo vodi Anu Androić Knežević. "Ovo nije kraj, ovo je jedan novi početak za tebe", poručio je Ivoni i rekao joj da pjeva dalje, smije se dalje i uživa.

Tim Ivan

Tajana Belina predstavila se izvedbom pjesme „Sve je neobično ako te volim“ grupe Stijene. "Ovo je bilo fantastično", kazao je mentor Ivan. Komentirao je da je Tajana na pozornici te da to izlazi iz nje. Zaključio je kako ima još puno toga za pokazati. Vjekoslav Ključarić otpjevao je pjesmu „Georgia on my mind“ Raya Charlesa. Oduševio je mentora Ivana. Kako je rekao, ne treba razmišljati o stilu glazbe u današnje vrijeme, bitno je da čovjek super pjeva. Stefany Žužić izvela je pjesmu „Memories“ iz mjuzikla „Mačke“. "Odlično se uklopila u naš razred", našalio se mentor Ivan i rekao da je uspjela pobijediti samu sebe. Naime, Stefany je, završila je i na injekcijama, a otpjevala je odlično, objasnio je Ivan i rekao da je diva. Emisiju je zatvorio Vedran Ljubenko izvedbom pjesme „Stairway to heaven“ grupe Led Zeppelin. "Ne da je bio šećer na kraju, bio je šlag na torti", oduševljen je bio Ivan, a pohvalio je i njegovu predanost.

Gledatelji i slušatelji spasili su Vedrana Ljubenka i Stefany Žužić, a Ivan je odlučio da natjecanje nastavlja Tajana Belina. Nije se nadao da će morati birati između njih dvoje. Zahvalio je Vjekoslavu što je bio dio tima.

12-ero odabranih ima tjedan dana da se pripremi za četvrtfinalnu emisiju koja je na rasporedu u subotu, 09. travnja na 1. programu HTV-a i 2. programu Hrvatskog radija od 20:00 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2021 04:30