TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ

Igor iz Zagreba zapeo na pitanju o zgradi Reichstaga i njegovoj kupoli: Biste li znali odgovor?

Pitanje je glasilo - koji je arhitekt zgradi Reichstaga u Berlinu u obnovi 1990-ih dodao kupolu od stakla i čelika?

Tko želi biti milijunaš

 Hrt

U kvizu 'Tko želi biti milijunaš' večeras smo gledali Igora Ilića Balena iz Zagreba, koji je u prošloj emisiji prešao prvi prag, a sada je osvojio 125 tisuća kuna.

Morao je odustati kada ni nakon džokera pola-pola nije znao odgovor na 13. pitanje - koji je arhitekt zgradi Reichstaga u Berlinu u obnovi 1990-ih dodao kupolu od stakla i čelika. Među ponuđenim odgovorima našli su se Oscar Niemeyer, Kenzo Tange, Norman Foster i Rem Koolhaas, a nakon džokera pola-pola ostali su Oscar Niemeyer i Norman Foster.

Igor Ilić Balen dao je svoje objašnjenje i rekao da bi odabrao Normana Fostera, a voditelj Tarik Filipović rekao mu je da bi s tim odgovorom bio u pravu.

Ipak, mnogima je bilo zanimljivo 12. pitanje za 125 tisuća kuna, koje je glasilo: "Dragec, Pero, Mazalo, Cobra, Štefek i Buco svima su poznata imena. Kako se zove njihova mama?" Među ponuđenim odgovorima bila su imena Melita, Mira, Nina i Vlasta, a Igor je iskoristio džokera zovi. Nazvao je bivšu kolegicu s posla, koja mu je rekla da je (točan) odgovor Melita.

image

Tko želi biti milijunaš

Hrt

Nakon Igora, preko puta Tarika sjeo je Josip Paškov iz Čilipa, koji je po zanimanju profesor francuskog i povijesti.

On je na pitanju za 64 tisuće kuna zatražio pomoć džokera jer nije znao tko je u "Gladijatoru" Ridleyja Scotta ostvario svoju posljednju filmsku ulogu. Među ponuđenim odgovorima našli su se Oliver Reed, Richard Harris, Derek Jacobi i Connie Nielsen. Njegov džoker zovi ponudio mu je točan odgovor - glumca Olivera Reeda.

image

Tko želi biti milijunaš

Hrt

Josip će tako idući tjedan nastaviti svoj pohod na milijun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:38