TV PONUDA

Jesenski sraz RTL-a, Nove TV i HRT-a: Nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno... Tko će vas uspjeti osvojiti?

Nakon ljeta koje se uglavnom oslanja na reprize, svaka televizija s jesenskom shemom nastoji privući što više gledatelja pred male ekrane

Jesenska shema domaćih televizija - Život na vagi, Kumovi, David Skoko, Planine

 RTL, Nova TV, HRT

Nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno... da je tu i nešto plavo, imali bismo idealnu mladenku, no u ovom slučaju radi se o jesenskoj shemi domaćih televizija. Nakon ljeta koje se uglavnom oslanja na reprize, svaka televizija s jesenskom shemom nastoji privući što više gledatelja pred male ekrane. I dok su komercijalne Nova TV i RTL kao jesenske adute istaknule već prokušane formule s reality, kulinarskim i talent showovima, među kojima je kao novitet istaknut RTL-ov nadolazeći “Superstar”, te domaćim dramskim serijama s elementima humora, HTV-ova perjanica je novi serijal s potpisom nepogrešivog Roberta Knjaza “Knjazalište”. Zabavno-dokumentarna serija “Planine” također je novi HTV-ov potencijalni programski biser, a kulinarski dio pokriva slavni chef David Skoko s devet epizoda vlastitog putopisno-gurmanskog showa “David Skoko: motor, loza, kuhača”.

image

Chef David Skoko

CROPIX

Štemanje

Ukratko, Knjaz će se u svojem zabavno-poučnom “Knjazalištu” pozabaviti nepoznatim pojedinostima o poznatim protagonistima, ali i dotaknuti se i tragičnih tema poput izumiranja domaćih bauštelaca i kumica, otvoriti gledateljima uši za teškoće gluhih i razbiti stereotipe o starim osobama. Otkrit će jesu li influenceri antijunaci i gdje se sve može otputovati samo od skupljanja boca, vratit će na travnjak Vedrana Ćorluku koji je zaigrao za romski NK Parag dok se njegova Franka prepustila ljubavnim savjetima romskih wagsica. Dakle, tu su Vedran Ćorluka i Franka Batelić kao Romi, Enis Bešlagić kao žena, Stjepan Hauser kao gluha osoba, Marko Grubnić kao sakupljač boca… Uz njih, Ella Dvornik štema na baušteli, Dino Jelusić nosi pelene u domu za starije osobe, a Petar Grašo je pizza-majstor. I to u Napulju. Barbara Kolar i Duško Ćurlić dan su proveli kao kumice na placu, a lovci iz “Potjere” kao praljudi.

Izmjene voditelja

Početkom listopada počinje i novi zabavno-dokumentarni serijal “Planine”, tijekom čijeg je snimanja ekipa HTV-a prohodala Velebit, Risnjak, Dinaru, Mosor i Učku te vrhove Cresa i Lošinja. Na većinu vrhova niti se ne može doći drukčije nego pješke, pa je ekipa Hrvatske televizije doista sve prohodala, s opremom i ruksacima na leđima. Svaka od šest epizoda ima drugog voditelja, domaćina planinara koji otkriva zašto voli planine i što mu je hodanje po vrhuncima donijelo. Svoja je iskustva osvajanja planinskih vrhova podijelila Doris Pinčić Guberović, televizijska voditeljica i glumica, pjevač i radijski voditelj Dražen Turina Šajeta, koji hoda Učkom, a s književnikom Ivicom Prtenjačom hodalo se po Lošinju i Cresu. Književnica Tanja Mravak vodi na Mosor, a zimsku idilu Gorskog kotara predstavio je Milan Majerović Stilinović, novinar i autor nedavno objavljenog romana “Srce mog medvjeda”. Dinaru, najvišu hrvatsku planinu, s ekipom HTV-a osvojio je naš najpoznatiji planinar, alpinist i putopisac Stipe Božić.

image

‘Planine‘ - Doris Pinčić Guberović i ekipa

HRT

Glavnu ulogu u još jednom novom HTV-ovu atraktivnom kulinarsko-putopisnom serijalu ima poznati hrvatski kuhar David Skoko. U devet epizoda pod nazivom “David Skoko: motor, loza, kuhača” putuje Hrvatskom u goste nekima od najistaknutijih domaćih vinara, pa će tako posjetiti razne dijelove Hrvatske, od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca i svoje Istre te u domaćoj i ležernoj atmosferi saznati lokalne specifičnosti i zanimljivosti o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske.

Žiri vlada situacijom

Nova TV se sa svoja dva hit-projekta, domaćom dramskom serijom “Kumovi” i zabavnim kulinarskim showom “MasterChef” ove jeseni iznova probila u sam vrh najgledanijih TV sadržaja. Tako je uz “Kumove” u prvom tjednu emitiranja bilo u prosjeku pola milijuna gledatelja, čime su priskrbili titulu najgledanijeg televizijskog sadržaja. Uspješan je start imala i nova sezona “MasterChefa”, a izvanredne rezultate ostvarile su i utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2024. U nove bitke za gledanost Nova TV uskoro kreće i s hit-showom “Supertalent” te uspješnim društveno-odgovornim projektom “Startaj Hrvatska”.

RTL-ov odgovor na “Supertalent” i njihov najjači i najveći jesenski adut raskošni je televizijski spektakl “Superstar” koji već ove subote kreće s emitiranjem. Dovoljno je reći da su u žiriju ovog iznimnog projekta Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković, a u fokusu su talentirani kandidati među kojima se krije i “Superstar” koji će, uz priliku da ostvari svoje glazbene snove, osvojiti i nagradu od 50 tisuća eura.

Krenula je i sedma sezona “Života na vagi”, u kojoj je 16 novih kandidata započelo svoju fizičku transformaciju pod budnim okom trenera, nutricionista, liječnika i psihologa.

image

‘Život na vagi‘, RTL

RTL

Stalne stvari

Omiljena emisija “Ljubav je na selu”, ujedno i najdugovječniji i najcitiraniji reality show u Hrvatskoj, u svojem je 16. izdanju već predstavila nova sela i farmere, koje očekuju nove ljubavi, dobra zabava, poznata lica, iskrene emocije, ali i brojna iznenađenja.

Od 2007., kad je na RTL-u počelo prikazivanje showa “Večera za 5”, ova je emisija postala kulinarski fenomen s više od milijun gledatelja tjedno. Tako već 16 sezona natjecatelji, kuhari amateri, zaljubljenici u dobru hranu i gastronomski kreativci iz različitih dijelova Hrvatske svakog tjedna odmjeravaju vještine u kuhinji s ciljem da postanu natjecatelji s najviše osvojenih bodova za gostoprimstvo i kulinarsko umijeće. Impresivan je podatak da je tijekom 16 godina prikazivanja u “Večeri za 5” goste dočekivalo sedam tisuća natjecatelja, a pripremljena je čak 21 tisuća jela. Taj se broj pomalo povećava s obzirom na to da je nova sezona startala krajem kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:41