‘JELA SAM MESO‘

Kim Kardashian se zbog stroge dijete javila kožna bolest: ‘Bila sam izbezumljena, nisam mogla pomicati ruke’

‘Psorijaza mi je izbila po tijelu i dobila sam psorijatični artritis pa nisam mogla pomicati ruke‘

Kim Kardashian

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Reality zvijezda Kim Kardashian, koja inače jede biljnu hranu, rekla je za Allure da je konzumirala meso zbog svoje stroge dijete pomoću koje je željela izgubiti čak 15 kilograma kako bi stala u kultnu haljinu Marilyn Monroe, no zbog toga joj se javila kronična upalna bolest kože s kojom Kim već godinama ima problema.

- Psorijaza mi je izbila po tijelu i dobila sam psorijatični artritis pa nisam mogla pomicati ruke, rekla je Kim za Glossy.

- Bilo je izrazito bolno i morala sam ići reumatologu koji mi je dao steroide. Bila sam potpuno izbezumljena, dodala je.

Prema klinici Mayo, psorijaza je kožna bolest koja uzrokuje osip sa svrbežom, ljuskastim mrljama, najčešće na koljenima, laktovima, trupu i tjemenu.

Iako je godinama koristila homeopatske lijekove, osnivačica beauty carstva okrenula se medicini 2018. kada je počela patiti od ove bolesti.

image

Kim Kardashian

Screenshot Instagram

- Nije prije bilo ovako i to više ne mogu ni pokriti u ovom trenutku, napisala je jednom svojim pratiteljima na Twitteru.

Iste je godine s obožavateljima podijelila i selfie otkrivajući tako da joj se psorijaza proširila i na lice.

Godine 2019. Kim je detaljno opisala svoju borbu s bolešću na web stranici svoje sestre Kourtney Kardashian, podijelivši trenutak kada se bolest prvi puta pojavila i u kojem Kim nije mogla podići ni telefon, kao ni koristiti četkicu za zube.

image

Kim Kardashian na Met Gali 2022.

Dimitrios Kambouris/Getty Images/Profimedia

U početku je pretpostavila da je jednostavno pretjerala s vježbanjem, ali kako je dan odmicao, reality zvijezda je osjetila da ‘što više miče rukama, to je više osjećala bol, čak i u kostima‘.

- Počela sam plakati i osjećala se potpuno izgubljeno, rekla je Kim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:26