FINALISTI ‘THE VOICEA‘

Martin slovi za favorita, ispadanje njegovog suparnika izazvalo bijes: ‘Nesposobnim Hrvatima zabraniti da išta odlučuju!‘

Čestitke pobjednicima, ali zajednički nastup Vanninog tima pokazao je da je Sergej klasa za sebe, samo je jedan od komentara

Martin Kosovec i Sergej Božić

 HRT

U prilično napetoj polufinalnoj emisiji popularnog HRT-ovog showa "The Voice Hrvatska", prema glasovima, odnosno pozivima i porukama gledatelja, svoj ulazak u finale izborili su Ana Širić, Luka Novokmet, Jakov Peruško Rihtar i Martin Kosovec. Osam polufinalista u drugoj emisiji uživo publici i gledateljima priuštili su fantastične nastupe, a subotnja večer bila je mješavina uzbuđenja, želje, emocije, iznimnog talenta, ali i radosti i tuge, kako kandidata, tako i mentora.

image

Mentori showa ‘The Voice Hrvatska‘

HRT

Pred raspoloženu publiku u najvećem HRT-ovu studiju Anton Marti prvo su izašli polufinalisti iz tima Damira Urbana. Ana Širić izvela je pjesmu "Used To Be Young" Miley Cyrus, dok je Toni Šimonović nastupio s pjesmom "Never Tear Us Apart" benda INXS. Prije no što su gledatelji svojim glasovima presudili u korist Ane Širić, Urbanovi polufinalisti su s vokalnom trenericom tima Paulinom Đapo i producentom Sandijem Bratonjom te mentorom Urbanom izveli njegovu pjesmu "Mjesto za mene".

Nakon Anine pobjede, Urban je zahvalio Toniju: "Sjajni ste bili oboje, ovdje i dobivaš i gubiš, ovo je život u malom".

Sljedeći na redu bio je tim mentora Davora Gobca. Izvrsna izvedba pjesme "Sledgehammer" Petera Gabriela u finale je odvela Luku Novokmeta, no ništa manje upečatljiv nije bio ni nastup energičnog Sandra Bjelanovića s hitom grupe Queen "Crazy Little Thing Called Love" uz dvije plesačice. Dok su čekali da se zbroje glasovi, Luka, Sandro i Gobac, uz pomoć vokalne trenerice Gine Damjanović, izveli su Urbanovu pjesmu "Nebo".

"Sandro, ti si osvjetlao obraz tima Gobac, čestitam pred svima", zahvalio se Gobac polufinalistu koji je napustio natjecanje.

Najmlađi mentor Dino Jelusić i njegov tim treći su predstavili svoj izbor za polufinale. Premda je svojom izvedbom pjesme "Caruso" Lare Fabian Natali Radovčić raznježila publiku i sve osvojila glasom, Jakov Peruško Rihtar ipak je, sudeći po glasovima, ostavio jači dojam izvedbom Oliverove pjesme "Dva put san umra". Prije odluke o Jakovljevu ulasku u finale, na sceni su Dino Jelusić, Natali, Jakov, vokalni trener Matej Predojević Petrić i producent Filip Majdak izveli mentorovu pjesmu "The Great Divide".

Publika je velikim pljeskom nagradila i Natali, a ona se kroz suze zahvalila riječima: "Čestitam Jakovu večeras, zaslužio je. Bila mi je čast biti ovdje".

Ipak, najviše emocija izazvao je nastup dvojice polufinalista Vannina tima, koji su uspjeli dići cijeli studio na noge. Martin Kosovac još jednom je svojom karizmom osvojio publiku izvodeći pjesmu "Unchained Melody" Righteous Brothersa. Svevremenska pjesma i Martinova osobnost i izvedba nagrađeni su velikom podrškom publike i navijača.

"Ovaj glas vodi na raznorazna mjesta. Došao je zaobalizanim putem do mene, ali publika ti je sve rekla", komentirala je Vanna. Posljednji je nastupio Sergej Božić, čije se izvedbe pozorno prate od prvih emisija. Pjesmom "Još i danas zamiriši trešnja", koju su svojedobno pjevale Gazde, ali i Toše Proeski, te svojim iznimnim glasom i nastupom završio je polufinalnu emisiju četvrte sezone.

Uslijedio je dugi pljesak i podrška te riječi mentorice Vanne: "Nepravda je da jedan od ove dvojice ne ide u finale, ali sigurna sam da za bilo koga od njih glazbena priča tek počinje. Sergej pjeva iz onog mjesta koje i sama često tražim". Dok su se glasovi zbrajali, na sceni je Vanna uz Martina, Sergeja, voklanu trenericu Djordjiju Palić i producenta Gorana Kovačića Gorkog izvela pjesmu "Kao da me nema tu", uz zdušnu podršku publike. Napetost je bila na vrhuncu kad je došlo vrijeme odluke da u finale ide 18-godišnji Martin Kosovec.

"Sergej, od prvog trenutka počelo je mojim cmizdrenjem, dao si mi srce još na audiciji", oprostila se Vanna od talentiranog 19-godišnjeg mladića.

Odmah nakon proglašenja finalista, društvene mreže, posebno službena Facebook stranica "The Voicea", užarile su se od komentara, a najviše ih je, kako je bilo i za očekivati, vezano uz Vannine kandidate - Martina, koji se probio u finale, i Sergeja, koji je napustio show. Sudeći prema broju poruka podrške, Martin Kosovec vrlo bi lako mogao biti i pobjednik četvrte sezone "The Voicea", mada i ostali kandidati imaju svoje poklonike.

"Martin - jer njegov glas vraća u neka bolja i ljepša vremena!", "Mali Martin je čudo!!", "Iako slovi za ‘kulera‘, mislim da ovo što ga je ‘snašlo‘, ova silna podrška i obožavanje, Martin treba izdržat‘! Mislim da ni u peti nije slutio što mu se sprema. Drži se, momče. Ne moraš pobijediti, ne opterećuj se, nego uživaj! Odličan si, kao i svi drugi, svatko na svoj način. Sretno! Bravo!", nizale su se pohvale na račun talentiranog 18-godišnjka.

No žučna rasprava povela se oko toga tko je trebao pobijediti iz Vannina tima, jer uz Martina, jednako oduševljenje publike svojim glasom izazvao je i Sergej.

"Ja sam toliko bijesna što je Sergej ispao da bih zabranila Hrvatima da išta odlučuju kad nisu sposobni", napisala je jedna razočarana gledateljica, a druga je dodala kako joj je "žao što Sergej ne može kao treći natjecatelj u finale" jer "ovakav anđeoski glas definitivno nismo imali još otkako je preminuo veliki Toše Proeski".

"Čestitke pobjednicima, ali zajednički nastup Vanninog tima pokazao je da je Sergej klasa za sebe. Kome nije jasno, nek‘ posluša taj nastup još jednom", "Sergej je trebao proći u finale jer je poseban,odlična emotivna interpretacija u svim pjesmama", "Sergej fenomenalan, a cura koja je pjevala ‘Caruso‘, trebala je također biti u finalu", samo su neki od komentara za Vanninog kandidata koji je oduševljavao iz emisije u emisiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:48