HELL‘S KITCHEN

Mnogima omiljeni domaći chef vraća se na RTL: ‘Mi kuhari crpimo energiju iz svog ega, a to ovdje neće dobro proći‘

Prijave za sudjelovanje već su otvorene, a natjecatelje očekuje prilika života – kuhanje uz bok Tomu Gretiću i njegovo mentoriranje

Tom Gretić

 RTL

U Hrvatsku dolazi ‘Hell‘s kitchen‘. Televizijski hit show te jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih kulinarskih formata stiže na RTL, i to pod nazivom ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘. Prijave za sudjelovanje već su otvorene, a natjecatelje očekuje prilika života – kuhanje uz bok Tomu Gretiću, jednom od najboljih hrvatskih chefova i njegovo mentoriranje tijekom showa, dok će samo jednom od njih pripasti pobjeda, uz fantastičnu glavnu nagradu od 30.000 eura.

‘Hell‘s kitchen‘ britanski je kulinarski reality show, nastao prema licenciji ITV-ja, u kojem se natječu perspektivni kulinarski entuzijasti koje kroz različite kulinarske izazove i eliminacije vodi karizmatični glavni chef kuhinje koji ih podučava, nagrađuje, kažnjava te odlučuje o njihovoj sudbini. U originalnoj verziji glavni chef je Gordon Ramsey.

Na svoje kulinarsko putovanje natjecatelji ‘Hell‘s Kitchena‘ kreću podijeljeni u dva tima te simuliraju rad u pravom restoranu. Uz to, žive zajedno pored samog restorana pa kamere prate i njihove privatne trenutke te međusobne odnose. U svakoj epizodi natjecatelji su stavljeni pred različite izazove koji će ispitati njihove kulinarske vještine, kreativnost i brzinu, među kojima je i pripremanje večere u sljedovima za stvarne goste koji stižu u restoran – i očekuju samo najbolje. Na kraju večere, gubitnički tim morat će nominirati nekoga iz svojeg tima, a glavni chef odlučuje tko ostaje, a tko napušta show.

O velikoj popularnosti ove franšize svjedoče milijuni obožavatelja, čak šest nominacija za nagradu Emmy, ali i lanac restorana pod nazivom Hell‘s Kitchen koji je otvorio upravo Gordon Ramsay. Uz to, lokalne inačice showa producirane su u više od dvadeset zemalja diljem svijeta, od Finske i Brazila do Indonezije i Australije.

U Hrvatskoj će natjecatelje ali i publiku kroz ovu avanturu voditi Tom Gretić, omiljeni chef koji je svoje kulinarsko znanje stjecao po brojnim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu, nekoliko je puta bio proglašen najboljih hrvatskih chefom, a godine 2015. postao je i prvi hrvatski chef koji je spravljao jela u jednom od najprestižnijih svjetskih restorana, Ikarusu u sklopu Hangara-7 u Salzburgu. Televizijski angažmani mu nisu strani, a gledatelji RTL-a sjećaju ga se kao jednog od člana žirija kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!‘. Posljednjih sedam godina Gretić radi kao konzultant za razne restorane u regiji, ali i svijetu.

image

Tom Gretić

RTL

Ovaj vrhunski profesionalac, koji će biti istinski mentor i uzor budućim natjecateljima showa, novom se televizijskom projektu jako raduje:

- Ovaj show razlikuje se od drugih jer traži ljude s iskustvom rada u kuhinji, kao i profesionalne kuhare, i mislim da će se puno mladih kuhara i kuharica prijaviti jer to je apsolutno projekt za njih. Kandidat koji bi bio idealan za show je onaj koji je otvorena uma. Mi, kuhari, puno radimo, crpimo energiju iz svog ega, a to u ovom showu neće dobro proći - ističe Gretić koji otkriva što sve neće tolerirati u svojoj kuhinji.

- To su lijenost, prljavština te solo igrači koji nisu za timski rad - kaže Gretić koji budućim natjecateljima poručuje:

- Ovaj show je sjajna odskočna daska i mislim da svi mogu samo profitirati. Natjecatelji mogu očekivati puno znanja, puno novih namirnica, dvoboje sa svojim kolegama i kolegicama, jednu jako dobru atmosferu. Prijavite se! - kaže Tom Gretić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 06:56