PROBRALI NAJBOLJE

NEOBIČNI KANDIDATI U SUPERTALENTU “Radili smo 14 sati dnevno, pogledali smo 1800 ljudi, a Mađarica koja s loptama žonglira nogama svjetsko je čudo”

 
Supertalent

Iza nas je velik posao! Ali, zadovoljni smo obavljenim. Mislim da je četveročlani žiri sedme sezone ‘Supertalenta’, koji činimo Maja Šuput, Martina Tomčić, Janko Popović Volarić i moja malenkost, probrao najbolje talente i da će na jesen publika na Novoj TV moći uživati u majstorijama koje dosad mnogi od nas nisu mogli niti zamisliti, a kamoli vidjeti - kaže Davor Bilman, član žirija “Supertalenta” Nove TV.

Prvo predah

Što dalje, pitamo Bilmana. - Prvo odmor. Ljetovat ću na Jadranu, u društvu svojih najmilijih, a odmoru se radujem jer mislim da smo ga svi mi, ekipa sedme sezone ‘Supertalenta’, stvarno i zaslužili. Devet dana. tijekom kojih su pred nas izlazili kandidati u audicijskim emisijama, bili su nam stvarno naporni. Nije lako odabrati najbolje i najoriginalnije. Prijatelji kojima sam se tužio kako je to naporan posao u čudu su me gledali, a bilo je i onih koji su pitali u čemu je napor. Naime, na televiziji to jako lijepo izgleda: Martina, Maja, Janko i ja sjedimo, zabavljamo publiku i sebe i, priznajem, doista ne djeluje iscrpljujuće. No, prava je istina, naravno, drugačija: tijekom devet dana kada su se snimale audicijske emisije, radili smo u prosjeku od 8 sati ujutro do 10 navečer. Martina i Maja tu imaju još i veću satnicu jer su morale dolaziti na šminku i frizuru prije početka snimanja. Janku su frizeri samo malo popravljali kosu, a ja sam stizao zadnji jer na meni nemaju što popravljati ili stilizirati - kroz smijeh govori Bilman kojega smo pitali je li žiri “Supertalenta” u novoj sezoni postrožio kriterije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Mislim da jest. Ovo je već treća sezona showa koju radimo u istom sastavu i čini mi se da smo u ovoj sezoni još uigraniji nego u prethodnima.

Na početku nam je svima bilo teško nekome kazati ‘ne’. Nemaš srca jer vidiš da se natjecatelj stvarno trudi, premda to što izvodi, realno, i nije neki poseban talent. No, kako vrijeme odmiče, svi sada znamo da će iza tog natjecatelja na scenu stupiti neki drugi, talentiraniji čovjek te da, ako onom prvom kažeš ‘da’, za ovog drugog više neće biti mjesta. Moraš izabrati, a to i jest smisao žirija - objašnjava Bilman.

Pitali smo ga i jesu li ga i ove sezone najviše fascinirali plesači.

- Mene može fascinirati svatko tko pokaže nešto posebno, svatko tko ima neki originalni talent. Ne smijem vam sada previše otkriti, ali reći ću vam da sam se ove godine oduševio nekim tko nije plesao na sceni. Vidjet ćete na jesen o kome se radi - odgovorio je Bilman koji će snimanje audicijskih emisija pamtiti i po mnogo ispijene vode.

- U televizijskom studiju Jadran filma bilo je klime, ali svejedno je bilo vruće, pa sam tijekom snimanja popio vode koliko inače, mislim, popijem u godinu dana - kaže Bilman koji je s kolegama iz žirija pogledao više od 400 točaka. Najteži dio bio je od brojnih talenata, koje su pustili u sljedeći krug natjecanja s minimalno tri glasa “da”, odabrati koje ćemo sve natjecatelje gledati u polufinalnim emisijama ovog televizijskog spektakla za koji postoji velik interes potencijalnih natjecatelja jer je za sedmu sezonu “Supertalenta” stiglo čak 1800 prijava. Spektakl u televizijskom studiju, koji ima 2500 četvornih metara, snimalo je čak osamnaest kamera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Impresionirao

Koliki je interes za sudjelovanje u “Supertalentu”, svjedoči i podatak da su, osim iz Hrvatske, pred članovima žirija na audicijskim emisijama nastupili i kandidati iz Velike Britanije, Gane, Mađarske, Italije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Rusije i Amerike. Kandidat koji je uspio zabaviti žiri došao je iz Njemačke kako bi se predstavio umijećem pravljenja balona od sapunice koje prakticira još od djetinjstva. Poznatiji kao Mr. Bellowski, ne samo da je impresionirao žiri, nego su se, oduševljene njegovim umijećem, Martina i Maja i same poželjele okušati u tome, a ubrzo su im se na pozornici pridružili Janko i Davor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U čudu i bez teksta žiri je ostavila i natjecateljica iz Mađarske, Kathy Donnert, koja je s loptama žonglirala nogama, a kako kaže, ona taj trik izvodi već šesnaest godina. Žiri je zadivio i Britanac Stevie Starr koji ima pomalo neobičan talent koji se sastoji od, kako on kaže, mogućnosti da proguta neki objekt te ga vrati suh i po željenom redu. Za nastup u “Supertalentu” pripremio je nekoliko trikova, a žiri je osvojio već prvim trikom gutanja četiriju kovanica i vraćanja po redoslijedu koji mu je žiri zadao. Osim Stevieja, pred žiri je stao i Talijan Lorenzo Guslandi, svjetski prvak u rolanju, te impresionirao žiri svojim umijećem. Lorenzo rola od sedme godine, a kako kaže, role skida samo kad ide spavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:08