TUŽNA VIJEST

Peri je ispadanje iz ‘Života na vagi‘ bio šok, no onda ga je dočekao još veći: ‘Nazvao sam svoje doma i saznao...‘

Pero Jukić (47) bio je najbolji među nefinalistima i to mu je donijelo nagradu od 7500 eura. Nakon izlaska iz TV showa, pronašao je sreću u ljubavi

Pero Jukić

 Darko Tomas/CROPIX, RTL

Zagrepčanin Pero Jukić (47), inače zaposlen kao operater autodizalice, bio je najbolji među nefinalistima u RTL-ovu showu "Život na vagi" i to mu je donijelo nagradu od 7500 eura. U show je ušao sa 180,5 kilograma, izgubio je 65,9 kilograma, što je 36,5% tjelesne mase. Rekreativno igra američki nogomet te se bavi wakeboardom i snowboardom, a samog sebe na početku showa opisao je kao direktnu, samouvjerenu i iskrenu osobu.

- Debeo sam jer sam hedonist! - rekao je tad Pero i osvojio simpatije gledatelja. No njegovi kilogrami počeli su se skupljati kad mu je bilo 30 godina - tad je imao prvu tešku ozljedu koljena i više nije mogao trenirati. Dva mjeseca morao je ležati u krevetu, a motivacija mu je dodatno pala jer su se ozljede često ponavljale.

Kad je ispao iz showa, bio je malo razočaran jer su, kaže, svi, pa i on sam, očekivali da će biti finalist i vrlo vjerojatno pobjednik.

- Kroz cijeli show imao sam najbolji postotak, no u tom trenutku Nina me prestigla. Normalno da je to bio šok - rekao je za RTL.

Pobjedom među nefinalistima je zadovoljan.

- Mislim da su to svi i očekivali od mene. U komentarima na društvenim mrežama svi su govorili da ću ja vani rasturiti. To je ono što sam ja govorio kroz show - da su mi ondje treninzi lakši nego doma jer imam trenera koji me stvarno gazi - kaže iskreno.

Vani živi 200 na sat, a u "Životu na vagi" napokon se, priznao je, naspavao i odmorio, kao da je bio na godišnjem odmoru.

- Imam na mobitelu aplikaciju za praćenje sna i prosjek sna mi je 5 sati i 15 minuta dnevno. Jednostavno puno radim, nakon posla dođem doma, pripremim obrok i jurim na trening. Na treningu uvijek budem u prosjeku dva i pol, tri sata. Takve obroke, koje mi jedemo, ne možeš svugdje kupiti tako da sve to moram pripremiti i odnijeti na posao. No ja sam kroz život naučio malo spavati - rekao je Pero.

image

Pero Jukić

RTL

Nada se kako će uskoro napokon dogovoriti i operaciju koljena.

- No pitanje je kako ću ja to jer jednostavno ne mogu bez treninga. Probat ću barem dva puta tjedno ići na trening. Jednostavno nisam osoba koja može sjediti doma i gledati televiziju. Nisam pogledao niti jednu epizodu showa. Dogodilo se, nažalost, kad sam ispao, dobio mobitel i nazvao svoje doma da su mi javili da je to jutro teta preminula, teta koju sam spominjao kroz show jer mi je bila uzor. Ona se jako veselila mom ulasku i rekao sam da ću tu pobjedu njoj posvetiti - izjavio je Jukić.

Dio osvojenog novca donirat će u humanitarne svrhe.

- Ja u show nisam ušao zbog novca jer relativno dobro zarađujem - zaključio je.

A nakon izlaska iz "Života na vagi", Pero je pronašao i sreću u ljubavi.

- Poznajemo se više od 20 godina. Planirali smo se naći na piću kao stari prijatelji. No nikako se nismo mogli dogovoriti, a ja sam taman ušao u show. Javio sam joj se kad sam izašao. Počelo je kao prijateljstvo, a sad smo u vezi. Ne živimo zajedno, još je rano - rekao je Jukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:49