ŽESTOKA KONKURENCIJA

Plesači dominirali trećom polufinalnom emisijom Supertalenta: U finale idu Crowd Control, Jay Dance Studio i Andi Ismaili!

Ostaju nam još jedna polufinalna emisija i borba za preostala tri mjesta u završnici showa na Novoj TV

Polufinale Supertalenta 2023. na Novoj TV

 NovaTV

Finale Supertalenta sve je bliže, a iza nas je pretposljednja polufinala epizoda koja je na velikoj pozornici ugostila osmero kandidata. Neizvjesna borba za prolazak u finale vodila se do posljednjeg trenutka, a žiriju su se posebno svidjeli plesni nastupi, pa su tako upravo talentirani plesači zauzeli nova tri mjesta u završnici showa.

Zlatni gumb za direktan prolazak u finale ovoga je puta bio u rukama Fabijana Medvešeka. Među jakom konkurencijom, odlučio je svoju zlatnu ulaznicu za finale pokloniti plesačima Janu Hajsoku i Sonji Bonačić koji nastupaju pod imenom Crowd Control.

image

Crowd Control, Jan Hajsok i Sonja Bonačić u polufinalu Supertalenta

Luka Dubroja/Novatv/luka Dubroja

- Vaša vještina je neupitna, dakle to je vama u malom prstu. Ono što je večeras u meni probudilo nevjerojatne osjećaje je vaša dubinska senzualnost koju svatko za sebe, a i zajedno. Ti kao muškarac zaista taj temelj daješ svojoj ženi da ona raste i bude na najvišoj poziciji. Ne znam kako drukčije da vam pokažem koliko mi je dobro, osim svojim gumbom, da ih imam deset, deset bi ih stisnuo - oduševljeno je opisao Fabijan. I ostatak žirija bio je očaran pokretima i pričom koju su Jan i Sonja stvorili na pozornici te je Maja Šuput dodala: "Ovo je bila točka ne za zlatni gumb, nego za pobjedu Supertalenta".

Plesna skupina Jay Dance Studio također je zaradila ulaznicu u veliko finale. Njihova zarazna energija te impresivni i sinkronizirani plesni pokreti oduševili su sve u studiju.

- Kad sam se bavio aktivnije plesom najveći strah je bio kad sam čuo da je netko od slovenskih plesača na natjecanju jer su uvijek bili jako dobri. I to me sad malo proganjalo i u ovoj točki jer ste bili stvarno super. Drago mi je što ste iz Slovenije i žao mi je što ste tako dobri - šaljivo im je poručio Davor Bilman, dok su Martinu Tomčić posebno kupili pričom i emocijom.

image

Andi Ismaili u polufinalu Supertalenta

Luka Dubroja/Novatv/luka Dubroja

Martinin audicijski zlatni gumb, mladi plesač Andi Ismaili, priredio je spektakularan nastup, a svoju plesnu točku podigao na zavidnu razinu te se plasirao u finale. Dinamičnom koreografijom uz ritmove Adeline pjesme ‘Skyfall‘ ostavio je publiku i žiri bez daha.

- Ti si utjelovljenje izvedbenih umjetnosti… Ljepota ovog trenutka mi izaziva suze. To je bolno, ali to je ona vrsta boli koju želiš osjetiti. Zahvalna sam ti za večerašnji nastup, ali i za ono što si naučio nas odrasle. Mi bismo svakodnevno morali učiti od djeteta poput tebe - poručila mu je Martina nakon nastupa, a s njom su mišljenje podijelili i ostali članovi žirija.

image

Plesna skupina Jay Dance Studio u polufinalu Supertalenta

Luka Dubroja/Novatv/luka Dubroja

Nijanse su presudile pa pet izvođača, koji su redom imali fantastične nastupe i dobili mnogo pohvala žirija, nije dobilo mjesto u finalu.

U ovoj emisiji tako na pozornicu izišla četiri brata okupljena u bend Esteriore brothers koja su zapalila studio spletom talijanskih uspješnica i 15-godišnja Kiara Cenko s izvedbom zahtjevne i popularnu pjesme ‘Tattoo‘ ovogodišnje eurovizijske pobjednice Loreen. Mađioničar Leon Domnik, koji je na audicijama uspio oduševiti Martinu svojim trikovima, u svoj novi nastup uključio je Maju koja je uz njegove smjernice bila dio stvaranja magije. Nastupila je bila i 9-godišnja Kim Sofija Krajačić koja je pobijedila tremu od audicijskog nastupa i izvela kultnu pjesmu Elvisa Presleya ‘Can‘t Help Falling In Love‘. Plesačica na svili Paula Šolc u polufinalu je prikazala ples na lancima, umjesto na svili, te potaknula na razmišljanje koliko je takva izvedba zapravo zahtjevna.

Sljedeće nedjelje gledatelji Nove TV, imat će priliku gledati nastupe posljednjih polufinalista desete sezone Supertalenta kada će biti odlučeno tko će od njih osmero zauzeti preostala tri mjesta u finalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:08