4,56 MILIJUNA $

Pobjednica natjecanja ‘Squid Game‘ 10 mjeseci nakon snimanja nije dobila ni novčića: Još uvijek čeka isplatu Netflixa

Mai Whelan progovorila je o svom iskustvu u natjecanju, motivaciji za prijavu, ali još uvijek čeka nagradu

Mai Whelan pobjednica Squid Gamea

 Profimedia/

Dobitnica nagrade reality igre „Squid Game“ od 4,56 milijuna dolara kaže da deset mjeseci nakon iscrpljujućeg snimanja još nije vidjela ni novčića nagrade od Netflixa. Vijetnamska imigrantkinja Mai Whelan (55) osvojila je obožavatelje, ne samo svojom dramatičnom pričom o bijegu od komunističkog režima u svojoj domovini nakon pada Saigona, već i svojom lukavošću i nemilosrdnošću kojom je pobijedila 455 drugih igrača.

4,56 milijuna dolara

U finalu je Whelan pobijedila instruktora ronjenja Philla Caina (27) nakon više rundi ‘kamen, papir, škare‘. Posljednji kadar cijele serije pratio je Mai kako odlazi do bankomata i provjerava svoj saldo kako bi vidjela 4,56 milijuna dolara kako je čekaju.

„Osjećam se kao Tom Cruise u Jerryju Maguireu. Pokaži mi novac!“, rekla je The Timesu u intervjuu nakon emitiranja posljednje epizode potvrdivši da još uvijek čeka svoj novac.

Whelan je također rekla za novine da se počastila elegantnom frizurom, Ralph Lauren haljinom i Jimmy Choo cipelama za nedavno događanje na Netflixu.

image

Mai Whelan

John Lamparski/Getty Images/Profimedia/John Lamparski/getty Images/profimedia

„Još uvijek imam grižnju savjesti zbog toga, ali mislim da je to zasluženo“, rekla je.

Whelan je otkrila da im ugovori koje su potpisali kao sudionici igre zabranjuju davanje bilo kakvih dobitaka drugim natjecateljima. Kada dobije svoj novac, Whelan kaže da će donirati u svrhe za koje je strastvena uključujući zaštitu okoliša. Također, potražit će dom za umirovljenike daleko od mjesta gdje živi u Fairfaxu u Virginiji.

Ima dvije kćeri starosti 36 i 34 godine sa svojim suprugom Jayem, bivšim izvršnim direktorom IBM-a i Accenturea koji sada sa suprugom vodi konzultantski posao. Baka je i jedne unuke od 9 godina.

Kroz emisiju

Mai je progovorila o pobjedi nad Cainom koji je u emisiji izrazio želju da više ne živi od plaće do plaće.

„Ne mislim da sam pametnija od njega. Ja sam starija i doživjela sam svašta. To je samo znanje. Igrali smo poštenu igru. Smatrao je da zaslužujem pobjedu jer sam ga pobijedila u kamen, papir, škare.“

U emisiji se Whelan slomila kad se prisjećala bijega iz Vijetnama 1975. kad ju je američki vojnik na aerodromu umalo ustrijelio u dobi od osam godina. Nakon što se preselila u SAD, pridružila se američkoj mornarici s 19 i ubrzo zatrudnjela.

„Bila sam djevica, ništa nisam znala. Obitelj me odbacila, bilo je jako teško. Ništa nisam znala o majčinstvu. Nisam imala nikoga“, rekla je.

image

Finalisti Sam Wells, Mai Whelan i Phill Cain

John Lamparski/Getty Images/Profimedia/John Lamparski/getty Images/profimedia

Pripreme za natjecanje

U drugom intervjuu Whelan je rekla da je njezin razlog za pridruživanje showu bio osvojiti novac i pomoći ljudima i potrebama u koje vjeruje. Dodala je da bi joj pobjeda omogućila da kaže svijetu da pomažu siromašnima. Planira povećati svoju potporu dobrotvornoj organizaciji Unbound.

„Obrazovati djecu i pobrinuti se da postoji briga o starijima jer kad ste u siromašnoj zemlji, nemate osnovnu medicinsku brigu i djeca nemaju edukaciju“, rekla je.

„Zadržat ću nešto za sebe, stara sam i želim se uskoro umiroviti, pa se želim pobrinuti da moj suprug i ja imamo dovoljno za mirovinu i također želim pomoći u dobrotvorne svrhe“, govori o svojim planovima za novčani dobitak.

image

Squid Game: The Challenge

Netflix/Everett/Profimedia/Netflix/everett/profimedia

Kao ključ uspjeha u showu, istaknula je da je ostala svoja bez obzira na to što su govorili o njoj, iako se nekad osjećala usamljeno.

Otkrila je kako se nije posebno pripremala za igru, osim što je ponovno gledala TV seriju po kojoj je ova igra nastala, kako bi naučila i modificirala svoju strategiju. Ovo natjecanje utemeljeno je na korejskoj drami „Squid Game“ gdje su natjecatelji ispadali tako što su bili ubijeni, dok su u natjecanju gađani bojom nakon koje su morali leći na pod.

Kritike na emisiju

Finalnu igru ‘kamen, papir, škare‘ gledatelji su kritizirali jer je pobjeda tako prepuštena slučaju i sreći.

image

Squid Game: The Challenge

Netflix/Planet/Profimedia/Netflix/planet/profimedia

Najviše prigovora od strane natjecatelja dobila je prva igra Red Light, Green Light na kojoj su igrači morali ići prema leđima okrenutoj lutki, a kad se ona okrene, nisu se smjeli micati kako bi opstali u igri. Iako se na ekranima činilo da se igra odvijala10-ak minuta, u stvarnosti su snimali oko 11 sati u hladnim uvjetima gdje su mnogi tvrdili da su doživjeli hipotermiju i oštećenje živaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:15