HIT REALITY EMISIJA

Počelo snimanje osme sezone ‘Života na vagi‘: ‘Želimo inspirirati gledatelje na promjenu!‘

Šesnaest novih kandidata spremni su uhvatiti se ukoštac sa svojim strahovima

Mirna, Marijana i Edo

 Rtl/

Volimo reći da smo mala zemlja za velike stvari jer se uistinu možemo ponositi brojnim uspjesima u raznim područjima. No sada smo suočeni s nečim što nikako nije razlog za ponos - dvije trećine odraslog stanovništva, odnosno, 1,2 milijuna ljudi i više od trećine djece u dobi od devet godina imaju prekomjernu tjelesnu težinu ili su pretili! Epidemija debljine jedan je od najvećih svjetskih zdravstvenih problema, a Hrvatska je na vrhu europske ljestvice!

image

Posljednje pripreme s producentom Vanjom

Rtl/

- Podaci su, nažalost, poražavajući. ‘Život na vagi‘ je ovdje za sve koji žele promijeniti svoj život nabolje. Uvijek ističemo, debljina je bolest. Naši kandidati mogu pomoći sebi i nadamo se inspirirati gledatelje na promjenu - rekao je producent emisije Vanja Meandžija.

Novih odvažnih 16 kandidata osme sezone "Života na vagi" odlučilo je prestati biti dio porazne statistike, a osim njihovih bližnjih koji se nadaju da će uspjeti u borbi s kilogramima, uz njih će biti oni koji su sigurni da oni to mogu i ostvariti - njihovi treneri Mirna Čužić i Edin Mehmedović.

image

Treneri s Marijanom

Rtl/

- Čini mi se da su puni elana, prilično svjesni zašto su ovdje i visoko motivirani za promjene. Energija je pozitivna i dobra tako da se istinski veselim treninzima i izazovima koji slijede. Ono što me najviše oduševilo je izražen timski duh, koji su pokazali već prvi dan. Ipak, to je samo prvi dojam, vidjet ćemo kako će se dinamika grupe i pojedinaca odvijati kad ih ubacimo u naš trenerski žrvanj - rekla je Mirna koja jedva čeka da počnu s treninzima, baš kao Edo koji također da ima pozitivan prvi dojam o kandidatima osme sezone.

- Svidjela mi se grupna dinamika koju su stvorili u prvom izazovu. Podržavaju jedno drugo, jako su otvoreni, komunikativni i veseli. Kao da još uvijek nisu svjesni gdje su došli - kroz smijeh kaže Edo i nastavlja: "Mislim da imamo jednu jako zanimljivu ekipu ove godine i bit će zanimljivo i vidjeti kako će se oni i njihovi odnosi razvijati, pogotovo zato što ih čeka iznenađenje na samom početku".

image

Mirna, Marijana i Edo

Rtl/

A kad je o odnosima riječ, oko jednog se kandidati doista ne moraju brinuti - voditeljica Marijana Batinić uvijek je tu za njih, spremna za lijepu riječ, utjehu, podršku i dobronamjerni savjet.

- Najbolje što mogu za sebe napraviti jest da se prepuste ovom projektu. "Život na vagi" nije sprint, nego početak jednog maratona u kojem će imati podršku i pomoć, ali naučiti puno toga što će im biti itekako važno jednog dana kad se vrate kući. A možda je najvažnije da razviju empatiju prema samima sebi, a ne da se prepuste nekom sažaljenju. Pred njima su veliki izazovi, ali nisu sami - zaključila je Marijana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 14:04