ZAPANJUJUĆE

Pogledajte nastup koji je oduševio svijet, pogledali su ga milijuni: ‘Imam 2 % šanse za preživljavanje...‘

‘Ne možeš čekati da život više ne bude težak prije nego što odlučiš biti sretan‘, rekla je 30-godišnjakinja iz Ohija
Nightbirde, pravog imena Jane Marczewski u 'America's Got Talent'
 Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Nije trebalo dugo da 30-godišnja vokalistica Jane Marczweski, umjetničkog imena Nightbirde, osvoji srca publike, ali i sudaca showa America's Got Talent Simona Cowella, Heidi Klum, Howiea Mandela i Sofie Vergare. Njezina originalna pjesma 'It's OK' je došla u dva dana u utjecajnu kategoriju trending na YouTubeu i ima više od 11 milijuna pregleda.

Njezin eterični vokal Cowell, koji je inače vrlo oštar kritičar, nazvao je 'apsolutno zapanjujućim'.

Tik prije audicije za show djevojci, koja je na nastupu plijenila mirom i vedrinom, otkrivene su metastaze na plućima, kralježnici i jetri.

Djevojka koja je na nastupu plijenila mirom i vedrinom, od 2017. se bori protiv raka, a sada je, nakon prikazivanja njezinog nastupa pred sucima, otkrila kako je opet morala na kemoterapiju.

Nightbirde je također kasnije otkrila da su joj liječnici dali 2 posto šanse za preživljavanje. "Imam 2 posto šansi, ali dva posto nije nula. To je nešto i voljela bih da ljudi znaju koliko je to sjajno".

image
Simon Cowell i Jane Marczewski u 'America's Got Talent'
Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Član žirija Howie rekao joj je da ne izgleda kao da se bori s rakom jer 'divno sjaji', a ona mu je dirljivo odgovorila: "Hvala. Važno je da svi znaju da smo toliko više od loših stvari koje mi se događaju. Ne možeš čekati da život više ne bude težak prije nego što odlučiš biti sretan."

Na kraju, Simon joj je dao 'zlatni gumb' i zagrlio je. "Sve u vezi s tobom je zaista posebno", rekao je inspirativnoj umjetnici, dok su zlatni konfeti prekrivali pozornicu.

Sofia Vergara složila se rekavši: „To je bilo iznenađujuće. Bilo je moćno, bilo je iskreno. Mislim da si nevjerojatna."

U postu na blogu na svojoj web stranici Nightbirde, koja je rodom iz Ohija, napisala je da joj je dijagnosticiran terminalni karcinom na Silvestrovo 2019. godine. Kako je opisala, "pronađeni su nebrojene zloćudne stanice u mojim plućima, jetri, limfnim čvorovima, rebrima i kralježnici."

Djevojci je 2017. otkriven uznapredovali rak dojke. Prošla je kemoterapiju, a nakon 10 mjeseci liječenja dobila je bitku. No, na Silvestrovo 2019. godine liječnici su joj rekli da se bolest vratila. Par dana kasnije, već u 2020. na svom blogu objavila je da su joj "pronađeni brojeni tumori u plućima, jetri, limfnim čvorovima, rebrima i kralježnici." Liječnici su joj tada rekli da ima dva posto šanse da preživi narednih šest mjeseci.

U srpnju 2020. dobila je sretne vijesti - bolest se povukla. Nekoliko mjeseci kasnije otkrila je da pati od katatoničkog mentalnog sloma zbog kojeg jedva govori, jede i izlazi iz kreveta.

Sve što je prošla dotad uzrokovalo joj je fizičku traumu zbog čega puno teže procesuira stres i emocije. No, nakon terapije brzo se oporavila i osjećala se stabilnije pa se stoga i prijavila na audiciju za talent show.

Nakon nevjerojatnog nastupa na AGT-u u kojem je mnoge ostavila bez teksta, divna djevojka je rekla da je i sama ostala bez teksta. "Potpuno sam pometena i preplavljena osjećajima. Trebat će mi dugo da shvatim što se desilo. To je čudesno", rekla je Jane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:38