‘UTAKMICA ŽIVOTA‘

‘Reakcije publike pokazuju da je format pogođen, razmišljamo o trećoj sezoni‘

Marijo Tomić (19) pobjednik je showa u kojem su se nogometaši borili za priliku života, profesionalni ugovor s Goricom
Marijo Tomić ima se čime pohvaliti nakon što je pobijedio u 'Utakmici života'

Utakmicom između kandidata i mlade U-20 reprezentacije Hrvatske u srijedu je u Velikoj Gorici završila druga sezona showa "Utakmica života". Pobjednik zabavno-nogometnog realityja prikazivanog na HRT 2, u kojem mladi nogometaši traže veliku priliku za ispunjenje snova o nogometnoj karijeri, 19-godišnji je Marijo Tomić, a za nagradu je dobio potpis ugovora s prvoligašem Goricom. Inicijator i voditelj samog projekta je Ivan Rukavina, a šef stožera koji je bio zadužen za donošenje konačne odluke je legendarni "vatreni" Aljoša Asanović.

- Prezadovoljan sam reakcijama publike što je jedna od najvažnijih stvari, ali meni je jednako bitna, ako ne i bitnija, reakcija kandidata. Svi dečki koji su bili u kampu, pa čak i oni koji su bili samo prvi dan, izrazito su zadovoljni i zahvalni. Poruke mi stalno dolaze i sad kad je sve završilo, to je nešto što te čini maksimalno ponosnim i što ti daje još veći motiv da razvijaš ovu priču i podižeš je na višu razinu jer to je dokaz da sve ovo ima smisla i da je format maksimalno pogođen - rekao je šef projekta Ivan Rukavina.

U Opatijskom kampu je kroz dva tjedna treniralo 30 nogometaša pod budnim okom "vatrenog lakta" i njegovog stručnog stožera.

- Naravno da sam zadovoljan, kad realno nemaš ni vremena pripremiti te dečke za viši nivo, da se ponašaju profesionalno i da pokušaju igrati kao profesionalci. Jasno je da to nije ta razina, ali je odrađeno izrazito konkretno s njihove strane. Za prepoznati talent nekome treba šest mjeseci, nekome godina dana i često nisi siguran ni tad, a kamoli u ovako kratkom vremenu, tako da nam je to bio pravi izazov - rekao je Asanović.

Odličan otpor

Pobjednik Marijo Tomić nada se da će krenuti stopama Kristijana Lovrića i Hrvoja Babeca koji su u Gorici ostvarili odlične karijere.

- Ima potencijala svakako, najviše će sve o ovisiti o njemu, a ne o klubu, o tome kako će se ponašati i prilagoditi profesionalnom načinu života i rada - smatra Asanović i dodaje kako se nada da će Tomić biti dovoljno pametan i iskoristiti pruženu priliku.

Što se same utakmice tiče, mlada hrvatska reprezentacija pobijedila je 3-0 pogocima Ljubičića u 34. te Šege u 48. i 51. minuti. Mnogi su očekivali debakl, ali kandidati showa pružili su odličan otpor i dokazali da nisu izabrani bez razloga.

- Igrali smo protiv najboljih igrača do 20 godina i izgledali smo jako dobro u prvom poluvremenu. Naravno da je poslije pala koncentracija, promijenili smo neke igrače, ali taj prvi dojam bio je izuzetno bitan nama, a i njima. Nažalost, utakmica se ne igra 45 minuta, nego 90, tako da je sve u svemu bilo čak i bolje nego što smo očekivali - podvukao je Asanović.

Veliki napredak

Prva sezona "Utakmice života" emitirana je prije tri godine kad je pobjednik Toni Mrkić potpisao stipendijski ugovor s Dinamom, a od tad se mnogo toga promijenilo.

- U odnosu na prvu sezonu postoji evidentan napredak. Tad smo vidjeli koje stvari funkcioniraju odlično, a koje ne funkcioniraju najbolje i koje moramo promijeniti. Što se tiče kvalitete smještaja, broja ljudi u stožeru, uvjeta rada, sve smo podigli na višu razinu. Doći u prime time na nacionalnu televiziju ipak je najveći pomak, uz sav respekt HNTV-u - objašnjava Rukavina.

S obzirom na izuzetnu gledanost i uspješnost neupitno je da nas čeka i treća sezona showa.

- Usuđujem se reći da pripreme za novu sezonu kreću kroz nekih desetak dana. Kad zaključimo sve iz završene sezone, krećemo dalje s razgovorima i planovima. U Hrvatskoj, ali i inozemstvu, format 'Utakmice života' stvarno je na visokoj razini, a ova sezona na nacionalnoj televiziji je čvrst i veliki temelj za sve što dolazi dalje - zaključio je Rukavina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:26