‘SUPERSTAR‘

Severina i Nika zbog kandidata napustile studio, dalje prošao natjecatelj koji ni ne zna pjevati

Odgojitelj u vrtiću, 30-godišnji Mateo Resvan, toliko je oduševio žiri da su mu Filip Miletić i Severina dali svoje telefonske brojeve

Žiri ‘Superstara‘ - Tonči Huljić, Nika Turković, Severina i Filip Miletić

U još jednoj u nizu uzbudljivih audicijskih emisija RTL-ova "Superstara" uistinu je bilo šarolikih kandidata, no samo neki su zaslužili prolazak dalje, iako su presuđivale i nijanse. Prvi je pred žiri stao 18-godišnji Lučijano Šečić iz Zagreba koji se intenzivno bavi glazbom, pisao je za estradnjake i ima 35 prodanih pjesama. Predstavio se pjesmom "Kralj" Šake Polumente, a uz glazbu je svirao i klavir. Zbog bolesti nije završio srednju školu te se potpuno posvetio glazbi.

image

Lucijano Šečić

"Imaš životnu, samoodrživu školu, to se vidi po tome kako pjevaš i kako se držiš. Moj glas imaš. Imaš zaraznu pozitivu, nastavi je širiti kroz život", zaključio je Tonči Huljić. A komplimentima se pridružio i žiri pa je prošao dalje.

Uslijedio je nastup također 18-godišnje Hane Grubić iz Zadra koja svira klavir od sedme godine i odrasla je na klasici, no preferira rock. Odabrala je pjesmu "Welcome To The Jungle" grupe Guns N‘ Roses, a njezin nastup oduševio je žiri.

image

Hana Grubić

"Mogu čak pričati u svoje ime, a mislim i u ime svojih kolega. Svi ćemo se složiti da si ostavila jetru. To je ono što ti nitko ne može osporiti", komentirao je Filip Miletić, a Hana je prošla u drugi krug s četiri "da".

Trener i maser Kristian Josip Periš treći je stigao pred žiri i predstavio se pjesmom "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova" Marka Perkovića Thompsona. U razgovoru je Kristijan otkrio da se bavi i pisanjem moderne verzije Biblije, a Severina ga je upitala: "Podržavaš li klečavce na Trgu?".

image

Kristian Josip Periš

Nakon njegovog objašnjavanja postanka svijeta i odnosa žena i muškaraca, Severina mu je u šali poručila da mu neće dati da prođe. Dok se muški dio žirija također u šali složio s Kristijanom, Severina i Nika Turković napustile su studio, baš kao i kandidat, koji nije prošao dalje.

Splićanin Bruno Barišić ima 16 godina i u Superstaru je otpjevao "Još uvijek sanjam da smo zajedno" Toše Proeskog i "Thinking Out Loud" Eda Sheerana, dobio četiri "da" i prošao dalje.

image

Bruno Barišić

Pred žiri je, nakon mladog Splićanina, stigla 25-godišnja Zagrepčanka Valentina Stojanović koja radi u turizmu, bavi se i šminkanjem, a glazba joj je omiljeni hobi.

image

Valentina Stojanović

"Ovo mi je prvi doticaj s kamerama i javnim svijetom", otkrila je djevojka i predstavila se pjesmom "Mjesec" grupe Detour, no nakon glasanja je napustila natjecanje.

Odgojitelj u vrtiću, 30-godišnji Mateo Resvan, došao je iz Gerova i otpjevao pjesmu Celine Dion "It‘s All Coming Back to Me Now".

"Dođi ovamo", rekao je Filip Miletić Mateu nakon što je izveo pjesmu, pa mu zapisao svoj broj telefona.

image

Mateo Resvan

"Javi se. Imaš posao", dodao je, a i Severina je Mateu dala broj. Oduševivši sve članove žirija, Mateo je prošao dalje.

Nakon Mateova prolaza, uslijedio je nastup njegovog prijatelja Marka Vukmanovića, fizioterapeuta iz Bjelovara koji je žiriju otkrio da se bavi i imitacijom. Koliko mu dobro ide demonstrirao je sa Severinom, koja je imitirala Josipu Lisac dok je Marko utjelovio Zdravka Mamića.

image

Marko Vukmanović

"Josipa, ljubavi moja, ti si meni najbolja", poručio je i nasmijao sve. Zapjevao je "Dođi" Parnog valjka, no jedino je od Tončija dobio "da" zbog boje glasa.

Nataša Đurić iz Banje Luke na audiciju "Superstara" stigla je uz podršku supruga te otkrila kako se lani borila s embolijom pluća, ali i da voli ples i motore. Otpjevala je "Je veux" kantautorice Zaz.

"Ovo je prvi kandidat po meni koji zvuči tako isproducirano kao s ploče. Ovo je bilo fenomenalno", rekao je Filip Miletić, a Nataša je s četiri "da" prošla dalje.

image

Nataša Đurić

Splićanin Marino Jakobić ima 30 godina i odmah je po ulasku u prostoriju ostavio dojam na žiri.

"Ti vidiš kako on tebe lipo gleda, kako ti se smije", pitala je Severina Niku Turković.

"Zato što se ja njemu lijepo smijem, oprostite", istaknula je Nika.

image

Marino Jakobić

"Ti si uskraćena za glasanje", našalio se Filip Miletić. Marino je otpjevao "Ti si želja mog života" i uz pristanak svih članova žirija ušao u idući krug.

Iduća je pred ekipu stigla 18-godišnja Lana Hlaban iz Klana koja je sama naučila svirati klavir i gitaru te ima bend s kojim svira na ulici. Pripremila je pjesmu "Jolene". Uz tri "da" i Nikino "ne" prošla je dalje.

image

Lana Hlaban

Mehaničar Petar Dopater iz Zagreba idući je stigao pred žiri, a prijavio se zbog obećanja prijateljici s kojom bi želio nešto više od tog odnosa. Odabrao je pred žirijem otpjevati Opću opasnost i singl "Jednom kad noć". Obećanje je ispunio, no nije prošao dalje.

image

Petar Dopater

Valentina Patrun ima 16 godina i došla je iz Pule. Ide u školu za modni dizajn, a odlučila je izvesti pjesmu "The Great Pretender" Freddieja Mercuryja.

"Prekrasno, kao vokal iz 50-ih godina", komentirao je Tonči dok je pjevala. "Bravo", rekla je Severina. Tonči je molio Valentinu da otpjeva neku domaću pjesmu.

image

Valentina Patrun

"Kad sam došao u ovaj show, svaki put kad dođem u neki show, tražim nešto posebno. Našao sam te. Samo to ti mogu reći", istaknuo je Tonči.

"Baš sam jako impresionirana. Nemoj biti tako skromna", komentirala je Nika Turković.

"Ja nisam čuo takvu emociju, takvu kao svila. Predivna si", istaknuo je Filip. Valentina je dobila četiri "da" za prolaz dalje.

Pred žiri je nakon Valentine stigao medicinski tehničar Sebastijan Mrkalj. Zapjevao je Marca Mengonija i pjesmu "Due Vite", no dalje nije prošao.

image

Sebastijan Mrkalj

Ema Durić (18) iz Sarajeva svira klavir i gitaru, a odlučila je pjevati "Žute dunje" kultnih Indexa. Iako je za izvedbu od Tončija dobila "ne", zbog izbora ostalih članova žirija otišla je u sljedeći krug.

image

Ema Durić

Severinu su posebno zanimale tetovaže 25-godišnjeg Gorana Tomića iz Bijeljine, a on je otkrio da su sve povezane s Eminemom.

"Poistovjetio sam se s Eminemom iz čistog razloga jer je moje odrastanje bilo jako slično njegovom", istaknuo je Goran. Odrastao je s bakom koju je izgubio 2017. kad je preminula od karcinoma. Odlučio je pjevati hit Passengera "Let Her Go", a nakon toga Eminemov "Killshot". Iako su se svi u žiriju složili da kao pjevač nije nikoga impresionirao, zbog boje glasa izborio se za dalje, s tri glasa "da" i Nikinim "ne".

image

Goran Tomić

"Ajmo biti jednostavni. Ono što je najvažnije - boja vokala, jako je specifična, možda najspecifičnija dosad, ali kao pjevač si nula. Ja sam vrlo realan. To se odmah digne na pet i deset nakon dva, tri mjeseca vježbanja s nekim tko te zna u to uputiti i zato će biti ‘da‘. Ti si prvi ovdje koji ne zna pjevati, a prošao je dalje", poručio mu je Tonči na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:05